7 tips voor het vinden van de juiste printer voor je thuiskantoor

Nu thuiswerken de norm is, blijkt maar weer eens hoe fijn het is om de goede apparatuur in huis te hebben. Vaak wordt daarbij als eerste gedacht aan een laptop, Wi-Fi en meubilair. Maar ook een goede printer is fijn om in huis te hebben. Ben jij op zoek naar een nieuwe printer? Denk dan aan de volgende functies van een hoogwaardige thuisprinter waarnaar gezocht kan worden.

7 tips voor het vinden van de juister printer voor je thuiskantoor

Wat zijn jouw wensen voor een thuisprinter?

Nu de huidige lockdown veel 9-tot-5-kantoormedewerkers dwingt om vanuit huis te werken, is een goed thuiskantoor (of geïmproviseerde werkplek) belangrijker dan ooit geworden. Maar bij het thuiswerken komt veel meer kijken dan alleen een goede laptop en Wi-Fi. Ook de mogelijkheid van printen en scannen hoort bij de gebruikelijke kantoorgemakken.

Printers zijn belangrijk voor allerlei zaken, denk aan documenten ondertekenen en scannen, documenten of spreadsheets afdrukken ter controle, foto’s en afbeeldingen op afdrukkwaliteit testen, kopieën maken en veel meer. Toch hebben steeds minder mensen zelf nog een printer in huis. Ben je nu op zoek naar de ideale printer voor je thuiskantoor dan geef ik je hierbij graag 7 functies waarmee je rekening moet houden bij je aankoop.

Compactheid

Eén van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij een thuisprinter, is hoeveel ruimte deze in je kantoor in beslag neemt. Aangezien niet iedereen een apart thuiskantoor heeft en ze in sommige gevallen kantoor houden in de keuken, woonkamer of logeerkamer. Zo’n grote printer zoals in de meeste kantoren staat is dan ook ondenkbaar. Compactheid is dus van groot belang.

Kosten

De aankoop van een thuisprinter is in de meeste gevallen een persoonlijke uitgave in plaats van een zakelijke uitgave. Vandaar dat de thuiswerkers zeker zullen kijken naar een goedkopere (maar nog steeds goede) printer. De meeste grote printermerken bieden ook goedkope printers. Een ding om nog wel goed op te letten is of de printer met een inktabonnement komt of niet. Dit zal namelijk niet voor iedereen voordelig uitpakken.

Papier- en inktcapaciteit

Eén van de grootste frustraties van printen is het constant moeten bijvoeren van papier of het vervangen van de inkt / Canon cartridges. Als je constant papier of inkt moet bijvullen, kan dit je workflow behoorlijk verstoren. Laserprinters zijn dan wellicht een goede optie boven de gewone inkjetprinters.

Scannen en kopiëren

Sommige zaken vereisen dat documenten gescand en gekopieerd worden. Voor degenen die thuis werken is het dan van groot belang dat de printer, naast printen, ook deze opties heeft. Zoek daarom goed uit wat de printer precies doet op het gebied van scannen en kopiëren, als je dit vaak zult moeten doen.

Foto- en kleurendruk

Heb je een beroep waarbij je foto’s of kleurendocumenten moet beoordelen, is dit de functie die voorrang heeft bij de aanschaf van de printer. Deze printers zullen afdrukken moeten maken in hoge resolutie en goede fotokwaliteit moeten kunnen produceren. Zorg ervoor dat elke printer waarnaar je kijkt, ook grote foto’s kan afdrukken en niet alleen 4×6- en 5×7-afdrukken.

Stijlvol ontwerp

Ondanks de mogelijkheid om prachtige afbeeldingen af te kunnen drukken, zijn de meeste printers zelf niet bepaald stijlvol of mooi. Als je het belangrijk vindt dat je thuisprinter de stijl heeft die bij je kantoor past, moet je er waarschijnlijk extra goed zoeken om er eentje te vinden die niet heel saai is. Maar laat het je niet tegenhouden. Een juist formaat printer kun je prima verbergen in een kast. Of je moet zelf aan de slag om ervoor te zorgen dat het er niet saai uitziet.

Alles-in-één printers

Ten slotte, als het zoeken naar specifieke functies te stressvol of te moeilijk is, het het een goed idee om te kijken naar een alles-in-één printer. Over het algemeen bieden deze printers de mogelijkheid om draadloos te printen, scannen, kopiëren en faxen. Maar ook deze printers zijn echter niet allemaal hetzelfde en kunnen een dure keuze zijn als je de printer alleen voor eenvoudig gebruik bedoeld is.

Lees ook: Waarom een printer handig is voor het hele gezin

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.