Waarom een printer handig is voor het hele gezin

Vandaag de dag vind je bijna in ieder huishouden wel een printer. Waar vroeger niet alleen de apparaten, maar ook de inkt, bijna onbetaalbaar was, valt dat tegenwoordig gelukkig erg mee. Zeker nu met het corona virus is een printer in huis onmisbaar gebleken. Want naast al het huiswerk van school, vaak digitaal verstuurd, kun je de kinderen ook uren lang vermaken met zelf uitgeprinte kleurplaten en spelletjes. Maar ook kan je bijvoorbeeld samen leuke herinneringen uit printen, zoals foto’s van het gezin om er vervolgens een mooi fotoalbum of -kaart van maken. De mogelijkheden met een printer in huis zijn eindeloos. Vandaag geef ik je een paar voorbeelden hoe je, samen met het gezin, gebruik kan maken van een printer.

Waarom een printer handig is voor het hele gezin - Shutterstock door FabrikaSimf

Werkstukken en schoolprojecten

Printers zijn de afgelopen weken onmisbaar gebleken, toen de scholen dichtgingen en het onderwijs thuis gegeven moest worden, Via de mail werden alle opdrachten verzonden aan de leerlingen. De printers draaide overuren met het uitprinten van schoolprojecten en werkstukken. Nu was het al zo dat veel schoolprojecten digitaal gedaan werden, maar dat zal de komende jaren waarschijnlijk alleen maar toenemen. Maar wat wel zal blijven is dat leraren het veel handiger vinden als deze werkstuk uit een printer komen om daarna fysiek te kunnen nakijken. Zo kan de leraar alles makkelijker corrigeren, mocht er onverhoopt iets niet helemaal klopt.

Tekeningen en spelletjes voor de kinderen

Het is geen geheim dat alles tegenwoordig elektronisch gaat, zelfs tekenen kan nu gedaan worden op de computer. Maar dat neemt niet weg dat kinderen het nog steeds leuk vinden om gewoon fysieke te kunnen kleuren en te tekenen. Daarom is het super leuk als er kleurplaten uit de printer komen, zodat de kinderen lekker ouderwets kunnen kleuren. Maar wist je ook dat er veel (gratis) Print & Play spelletje zijn uitgekomen tijdens de Corona tijd? Zo hebben wij veel nieuwe speeltjes ontdekt en hebben we ons tijdens de lockdown niet hoeven te vervelen.

Fotocollage of -kaart maken

Met Facebook en Instagram lijkt een fotocollage een beetje overbodig, maar je kan ook een leuke bezigheid van maken. Zoek samen de leukste foto’s van de kinderen en het hele gezin uit en zoek er een mooi plekje voor in huis. Zo heb je altijd wat leuks om naar te kijken zonder dat je op je telefoon hoeft te zitten.

Shutterstock door Andrew Angelov

Daarboven op is het ook nog is een cadeau waar iedereen blij van wordt! Maak bijvoorbeeld een leuke fotocollage kaart voor opa en oma, de juf en meester op school of voor wie je dan ook moet missen in deze tijd. Zorg voor genoeg martiaal om lekker mee te kunnen knutselen en maak er samen een mooi project van. Zorg wel dat de tafel goed afgedekt is, zodat er geen lijm of plaksel op komt te zitten. Het is ook super belangrijk dat er genoeg leuke foto’s zijn, om mee aan de slag te kunnen. Met 6 tot 15 foto’s uit de printer kom je al een heel eind. Print ze in verschillende maten voor een leuk speels effect. Printers zoals de HP 364 zijn hiervoor heel handig in gebruik en printen foto’s erg mooi uit.

Moodboard

Nu iedereen meer thuis zit, wordt er flink geklust en geschoven met meubels, Een goed idee is om te beginnen met het maken van een moodboard. Een moodboard lijkt een beetje op een fotocollage. Het verschil is alleen, dat je met een moodboard foto’s van het internet kunt halen, en die dan weer uitprint. Zo kun je je ideeën eerst visueel samenbrengen voordat je aan de verbouwing begint.

E-book uit de printer

Als je net een nieuw boek hebt besteld voor jou of de kinderen, is dat natuurlijk super leuk. Persoonlijk bleef ik het fijner vinden om te lezen op papier. Het is ook bewezen dat het lezen van echt papier veel beter wordt opgenomen dan als je het leest van een scherm. Dat heeft er mee te maken dat het langdurig staren naar een scherm, een slecht effect heeft op de ogen. Dus de concentratie zal dan ook steeds minder worden.

Lees ook Thuiswerken met kinderen, hoe organiseer je dat?

Waar gebruik jij thuis vaak de printer voor?

Foto’s: Shutterstock

Spread the love

One thought on “Waarom een printer handig is voor het hele gezin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.