Naast dat de bioscopen weer open zijn, gaan er gelukkig ook weer nieuwe films in première. Zo ook de Nederlands film Engel, verfilmd naar het jeugdboek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder. Gisteren was de première (geheel coronaproof) in de VUE in Hilversum. Samen met mijn oudste dochter mocht ik daarbij zijn. Ook heb ik 3 pakketjes gekregen inclusief vrijkaartjes die ik mag verloten.

Het verhaal van Engel

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en Engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilveren klokje liggen. Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Genre: kinderfilm
Lengte: 95 min.
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Barry Atsma, Isa Hoes, Kees Hulst, Ali Ben Horsting, Pim Muda, Liz Vergeer, Mila van Groeningen, Indira Flipse, Keesje Rietvelt, Bente Wallenburg, Thalia Perera, Yenthe Bos, Wolf Kerpel, Zidane Baddou, Luca Orlando, Sophie Brahma
Regisseur: Dennis Bots

Rode loper en Premièreverslag (Coronaproof)

Voor ons was het ook weer de eerste keer sinds de uitbraak van het coronavirus dat we naar een première mochten komen. Maar ook VUE Hilversum, waar normaliter zeker eens per maand een filmpremière plaatsvond, was het even wennen. Maar ze hadden het allemaal goed geregeld. Tijdens de cast photocall mochten de fotografen om de beurt naar voren komen en waren er voor de TV-pers aparte vakken waar ze konden staan.

Natuurlijk duurde het allemaal wel wat langer, maar er hing een gemoedelijk sfeer en de acteurs hadden veel lol op de rode loper. Anders was ook dat we niet allemaal tegelijkertijd de bioscoop zaal in mochten. Ik had mij daar een beetje op verkeken, want ipv 12.45 uur, mochten wij pas om 13.45 uur de zaal in. Gelukkig ligt de bioscoop in het centrum van Hilversum en gingen mijn dochter en ik tussendoor even shoppen.

Voor de première waren er 530 genodigden, die verdeeld waren over maar liefst 7 zalen. Zo was er genoeg ruimte om tussen alle huishoudens 2 stoelen vrij te houden. Ook startte de film in elke zaal een kwartier na elkaar. Met de reden dat na afloop in alle zalen de cast en crew applaus en bloemen in ontvangst konden nemen. Ook ging Femke Meines, die de titelsong Dichtbij zingt, de zalen langs om samen met haar danscrew een optreden te geven.

Wat vonden wij van de film?

Ik heb de film gezien met mijn oudste dochter van 11 jaar, maar mijn andere dochter van bijna 8 had ook zeker mee gekund, want de film is voor alle leeftijden. Het is een mooie mengeling van grappen, spanning en een serieus onderwerp. Engel is een onzeker meisje dat zich snel laat beïnvloeden door haar vriendinnen en te maken krijgt met groepsdruk. Zeker voor mijn oudste dochter, die na de zomer naar de brugklas gaat, een goed onderwerp om nog even na te bespreken. Maar ook zonder deze serieuze boodschap is het echt een heel leuke, vrolijke en mooie Nederlandse film voor het hele gezin.

Coronamaatregelen in de bioscoop

Let op! Deze coronamaatregelen gelden vanaf 1 juni in alle bioscopen.

 • Plan je bezoek en koop je tickets vooraf online. Met de gewonnen vrijkaartjes kun je de tickets telefonische reserveren.
 • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en bioscoopmedewerkers.
 • Er mogen maximaal 30 bezoekers per zaal, zodat er voldoende afstand is tussen bezoekers.
 • Je mag met je huishouden of met twee personen naast elkaar zitten. Kom je met meer dan twee personen buiten je huishouden, dan dien je altijd 1,5m afstand te bewaren.
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals schermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten zoals deurklinken en knoppen.
 • Lees hier het Protocol Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek

Winactie 3x filmpakketje Engel is gesloten

Met dank aan Triple P Entertainment mag ik 3x een pakketjes verloten met in elk pakket 2 vrijkaartjes voor de film, een pakje glitterlijm en een klein vriendenboekje.

De winnaars zijn

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Engel filmposter
Spread the love

52 reacties op Filmtip| Engel nu in de bioscoop (premièreverslag)

 1. Ik Loot graag mee met deze leuke actie. Wat moet ik doen om in aanmerking te komen? Je zin houdt ineens op dus weet niet wat ik moet vertellen….
  Dol op Isa en Barry.
  En ik denk dat ik hier een kindje heel blij mee zou maken.

 2. Super leuk. Mijn dochter heeft het boek gelezen. Het lijkt allemaal zo mooi als je alles kan wensen maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Mijn dochter vond het boek erg spannend. Dus we zijn erg benieuwd naar de film

 3. Leuk! Ik doe mee!
  Als ik alles zou kunnen wensen zou ik wensen dat ik een boerderij zou hebben. Lijkt me heerlijk tussen de diertjes, elke dag verse groenten.

  Engel lijkt me een leuke film om samen met mijn zoon heen te gaan!

 4. Ik doe graag mee voor mijn dochter van 11 jaar. Ze heeft het boek gelezen en wil de film graag zien. Ik zou een grotere fiets voor mijn dochter wensen.

 5. ik zou dolgraag onze twee kleindochters verrassen. Wat ik zou wensen is voor iedereen gezondheid en geluk. Voor onze kleindochters wens ik twee bioscoopkaartjes

 6. Ik doe mee voor mijn nichtje. Een gezellig uitje met tante naar de bios deze zomervakantie. En als al mijn wensen uit zouden komen, zou ik beginnen met te wensen dat ik dit leuke filmpakket win!

 7. De trailer smaakte naar meer, wat een geweldige film en een uniek ”project” van Isa en haar dochter Vlinder. Mijn nichtje zou deze film ook dolgraag zien en de goodiebag is natuurlijk ook super ♥.

 8. De trailer was zo leuk, heel benieuwd naar de film en mijn nichtje ook. We gaan er graag samen heen en de goodiebag is natuurlijk ook super ♥.

 9. Lijkt me een hele mooie film om heen te gaan met onze oudste dochter Noor. Er zitten veel mooie boodschappen in deze film.

  Als we alles mogen wensen: een mooie boerderij in ons eigen dorp die we helemaal naar eigen wens kunnen aanpassen en dan heerlijk van kunnen genieten met ons gezin

 10. Als het echt een wens voor mezelf mocht zijn, zou ik wensen dat ik morgen wakker werd met maatje 36 😍…maar met bioscoopkaartjes voor mijn meiden ben ik ook heel blij hoor 😉

 11. Ik las gisteren een stukje over deze nieuwe film. Mijn zonen Jesse en Jona zeiden in koor, daar willen we heen!! Zou geweldig zijn om in onze laatste week samen dit te kunnen vieren in de bioscoop! Wat zouden we genieten! Ik doe dus heel graag mee. ❤

 12. Ik doe graag mee! Mijn grootste wens is dat corona verdwijnt! Eindelijk onze vrijheid weer terug! Ik denk dat ik met die wens heel veel mensen blij maak.

 13. Ik zou graag met mijn dochters Lieke (10) en Emma (12), die ook bijna naar de brugklas gaat, deze film gaan bekijken. Ik wens dat het zelfverzekerde meiden worden met gelukkig en lang leven!

 14. Ooh mijn (b)engel van 13 is hard aan t sparen om samen met haar vriendin naar de bios te gaan 💞 wat zou ik dit graag wensen voor hun… Een mooi pakket en vh gespaarde geld kunnen ze dan weer hobby materialen kopen om hun lucky angels te maken, hun opkikker voor zieke mensen💕

 15. Mijn oudste dochter vond het boek hartstikke leuk en wil dan ook graag de film zien. Als ik iets zou mogen wensen dan was het een huis. We wonen nu met zijn vieren op 60m2 in een flatje en dat is echt geen pretje. Mijn oudste dochter is hoogsensitief en heeft eigenlijk een eigen plekje nodig, maar daar hebben we nu geen ruimte voor.

 16. Gaaf doe graag mee voor mijn nichtje die binnenkort bij mij komt logeren!! Zou ze geweldig vinden als haar tante haar meeneemt naar de bioscoop en het vriendenboek en de glitterlijm maken het feestje helemaal compleet!
  Grootste wens…. beter worden van mijn tante die is opgegeven!

 17. Oh leuk leuk leuk zeg !!! Ik waag dolgraag een kansje mee want ik wil wel met mijn oudste dochter naar de film Engel gaan ! Ze is een echte fan van de ‘grotere meiden films ’en zal deze film dan ook GE-WEL-DIG vinden !!!

 18. Ik dacht mijn kleine man te klein maar hij zit een voorstukje op tv en zegt mama die wil ik zien. Nou lieffie dan proberen we het toch nog leuker te maken als ik deze prijsvraag voorbij zie komen. Toeval bestaat niet😉 mijn wens dat mijn kleine man die veel zenuwen vandaag heeft voor het afzwemmen van zijn A diploma aan het eind van de dag zijn diploma in handen heeft🎉

 19. Als al mijn wensen mogen uitkomen, dan wens ik dat iedereen leuk met elkaar omgaat, elkaar helpt waar nodig, dat men aan elkaar denkt als het minder gaat. Op deze manier wordt samenleven weer leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.