Engel

Filmtip| Engel nu in de bioscoop (premièreverslag)

Naast dat de bioscopen weer open zijn, gaan er gelukkig ook weer nieuwe films in première. Zo ook de Nederlands film Engel, verfilmd naar het jeugdboek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder. Gisteren was de première (geheel coronaproof) in de VUE in Hilversum. Samen met mijn oudste dochter mocht ik daarbij zijn. Ook heb ik 3 pakketjes gekregen inclusief vrijkaartjes die ik mag verloten.

Het verhaal van Engel

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en Engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilveren klokje liggen. Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Genre: kinderfilm
Lengte: 95 min.
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Barry Atsma, Isa Hoes, Kees Hulst, Ali Ben Horsting, Pim Muda, Liz Vergeer, Mila van Groeningen, Indira Flipse, Keesje Rietvelt, Bente Wallenburg, Thalia Perera, Yenthe Bos, Wolf Kerpel, Zidane Baddou, Luca Orlando, Sophie Brahma
Regisseur: Dennis Bots

Rode loper en Premièreverslag (Coronaproof)

Voor ons was het ook weer de eerste keer sinds de uitbraak van het coronavirus dat we naar een première mochten komen. Maar ook VUE Hilversum, waar normaliter zeker eens per maand een filmpremière plaatsvond, was het even wennen. Maar ze hadden het allemaal goed geregeld. Tijdens de cast photocall mochten de fotografen om de beurt naar voren komen en waren er voor de TV-pers aparte vakken waar ze konden staan.

Natuurlijk duurde het allemaal wel wat langer, maar er hing een gemoedelijk sfeer en de acteurs hadden veel lol op de rode loper. Anders was ook dat we niet allemaal tegelijkertijd de bioscoop zaal in mochten. Ik had mij daar een beetje op verkeken, want ipv 12.45 uur, mochten wij pas om 13.45 uur de zaal in. Gelukkig ligt de bioscoop in het centrum van Hilversum en gingen mijn dochter en ik tussendoor even shoppen.

Voor de première waren er 530 genodigden, die verdeeld waren over maar liefst 7 zalen. Zo was er genoeg ruimte om tussen alle huishoudens 2 stoelen vrij te houden. Ook startte de film in elke zaal een kwartier na elkaar. Met de reden dat na afloop in alle zalen de cast en crew applaus en bloemen in ontvangst konden nemen. Ook ging Femke Meines, die de titelsong Dichtbij zingt, de zalen langs om samen met haar danscrew een optreden te geven.

Wat vonden wij van de film?

Ik heb de film gezien met mijn oudste dochter van 11 jaar, maar mijn andere dochter van bijna 8 had ook zeker mee gekund, want de film is voor alle leeftijden. Het is een mooie mengeling van grappen, spanning en een serieus onderwerp. Engel is een onzeker meisje dat zich snel laat beïnvloeden door haar vriendinnen en te maken krijgt met groepsdruk. Zeker voor mijn oudste dochter, die na de zomer naar de brugklas gaat, een goed onderwerp om nog even na te bespreken. Maar ook zonder deze serieuze boodschap is het echt een heel leuke, vrolijke en mooie Nederlandse film voor het hele gezin.

Winactie 3x filmpakketje Engel is gesloten

Met dank aan Triple P Entertainment mag ik 3x een pakketjes verloten met in elk pakket 2 vrijkaartjes voor de film, een pakje glitterlijm en een klein vriendenboekje.

De winnaars zijn

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Engel filmposter

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

52 thoughts on “Filmtip| Engel nu in de bioscoop (premièreverslag)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.