Het Halloweenfeest wordt meer en meer gevierd in Nederland. Veel pretparken houden speciale griezelweken, maar ook bij ons in de straat wordt het feest steeds groter gevierd. Daarbij hoort natuurlijk ook een griezelig kostuum om mee langs de deuren te gaan. Het zijn niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen doen lekker mee. Hier een paar leuke Halloweenoutfits voor het hele gezin.

Mijn meiden kunnen niet wachten om weer langs de deuren te gaan voor Trick or Treat. Elk jaar wordt er bij ons in de wijk het Halloweenfeest georganiseerd. Huizen worden versierd en het snoep wordt klaargelegd. Weken wordt er al nagedacht over in welk kostuum de dames ’s avonds de straat op willen gaan. Nog leuker is het om als gezin gezamenlijk Halloween te vieren, in dezelfde Halloweenoutfits.

Halloween & griezelige outfits

Halloween vieren we op 31 oktober en is overgewaaid uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Canada. De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen op 1 november. Volgens de Keltische kalender ook oudjaarsavond. De Kelten geloofden ook dat op die dag de geesten van alle overledenen van het afgelopen jaar terugkwamen om bezit te nemen van een levend lichaam voor het komende jaar. Om de boze geesten af te weren droegen de Kelten dan maskers.

In Europa werd volgens christelijk gebruik Allerzielen, op 2 november, gevierd. In lompen gehuld, bedelden zij om zielencake (brood met krenten) in het dorp. Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker. Hiermee hoopt zij opname in de hemel te bespoedigen en de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen. In de 9e eeuw stak een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengde zich met het halloweenfeest. De trick-or-treattocht verkleed in lompen en met een masker vindt wellicht daar zijn oorsprong.

Familiefeest

Het is alleen geen feest meer waarbij alleen de kinderen langs de deuren gaan. Zeker in Amerika worden de grootste Halloweenfeesten georganiseerd, juist voor de volwassen. Iedereen leeft zich helemaal uit in het bedenken van het engste of ludiekste kostuum.

Halloween outfits - Dracula
Dracula Familie

Dracula is een veel geziende gast pop Halloweenfeestjes, maar veel mensen vinden clowns vele malen enger. Helemaal na de film It.

Halloween outfits - KIller Clown
Killer Clown Familie

Dia de los muertos is het Mexicaanse feest op de Dag van de Doden, gevierd op 1 en 2 november, dus op Allerheiligen en Allerzielen. Deze kleurrijke kostuums waarop je veel doodskoppen ziet, zijn dan ook erg populair tijdens Halloween.

Halloween outfits - Dia de los muertos
Dia de los muertos Familie

Wil je misschien toch iets minder eng, dan is een heksenkostuum altijd een goede keuze.

Halloween outfits heksen Familie

Heksen Familie

Winactie €30 shoptegoed van Carnavalskleding.nl is gesloten

Hebben jullie al je Halloweenoutfit voor dit jaar gekozen en klaarhangen? Nee? Nou doe dan zeker mee met deze winactie, want ik mag €30 shoptegoed bij Carnavalskleding.nl verloten. De winnaar is:

 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij voor welk Halloweenoutfit jij zou kiezen.
 • Vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Niet verplicht, maar een like voor Mama’s Liefste op FacebookInstagram Twitter Bloglovin wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 15 oktober. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

66 reacties op Halloween outfits voor het hele gezin

  • Mijn vriendin Gaby organiseert elk jaar een Trick or Treat wandeltocht langs alle vrienden en bekenden in de buurt voor de buurtkinderen en de kinderen van vrienden. De McDonalds hier in Rotterdam Oude Noorden doneert dan een ijsje voor elk kind en bij Bram Ladage mogen ze een patat. Bij mij was het eerst spannend vanwege het oude vervallen huisje waarin ik woonde, maar nu ik een moderne flat heb is alle spanning er wel vanaf. Vandaar dat ik een beetje extra wil uitpakken met een tof kostuum en wat versiering in de trappenhal en aan de deur. 🙂 Dracula of Killer Clown/Beetle Juice vind ik heel tof.
   Tamara S onlangs geplaatst…Zelfafnameset Bevolkingsonderzoek BaarmoederhalskankerMy Profile

 1. Ik doe graag mee voor een nieuw pak voor mijn zoon, hij wil als captain jack sparrow verkleed gaan dit jaar, dus een heel specifieke wens die best aan de prijs is dus een kleine bijdrage zou prettig zijn.

 2. Mijn zoontje zou gaan voor een zo griezelig mogelijk pak. Ons huis wordt langzaam aan ook gehuld in Halloween. Volgens Daan is het het gaafste feest van het jaar

 3. Oh man… ik kan niet kiezen 😅.
  Aangezien mijn zoontje gek is op verkleden en al langere tijd heel graag een mummie kostuum wilt zou ik die graag voor hem willen kopen. Maar ik zag net het dia de los muertos kostuum voor vrouwen en meiden en die vind ik toch ook wel enorm gaaf!!

 4. Wat leuk, ik zou het paarse heksenkostuum kiezen voor mijn dochter, zoiets wil zij heel graag. Als zij deze uit mag kiezen is ze dolblij, ze houdt erg van verkleden.

 5. Vorig jaar heeft mijn zoon voor het eerst meegelopen met de route van Halloween. Hij was toen niet verkeerd. We hebben hier nog geen verkleed kleding van in huis. Dit jaar is verheugd hij zich er al weer op om Trick or Treat te zeggen. We hebben alleen nog geen halloween kleding voor hem gekocht. Dus deze winactie komt op het perfecte moment. Met het shop tegoed zou ik voor hem het enge kind skelet met zwarte skelet handschoenen aanschaffen.

 6. Mag je ook meedoen als je niet aan Halloween doet? Bij ons leeft het namelijk (nog) niet zo. Mijn zoontje heeft een mooi dinopak en nu wil mijn dochtertje dolgraag ook een (verkleed)pak. Een unicorn pakje zou ze geweldig vinden, daarom zou ik dat kiezen van het shoptegoed mocht ik de gelukkige zijn.

 7. Wat een gave actie! Ik vind de Dia de los muertos Familie pakken heel erg gaaf. Onze dochter is gek van de film van Coco, deze outfits passen daar helemaal bij.

 8. Wat een leuke actie! Mijn dochter heeft binnenkort een Halloweenfeestje en wil graag als de horrorclown uit IT. Stiekem is ze bang voor horrorclowns 😉

 9. Oehh super leuk! 😍
  Voor volwassenen hebben wij al wat dingen in huis, maar mijn zoontje heeft nog helemaal niets! En hij vind al die enge koppen toch wel héél erg leuk! Zou mooi zijn om voor hem ook iets moois uit te kunnen zoeken! 😊

 10. We zijn nu volop aan het shoppen voor Halloween dus deze winactie kunnen we super goed gebruiken…. zelf zou ik graag als heks of dracula vrouw rondlopen en mijn zoon als een heuse zombie met bebloede kleding…duimen zodat we onze outfits compleet kunnen maken🙏

 11. Ohhhhh.. WAUW!! 🥰🥰 Wat een WAANZINNIGE winactie wéér zeg Mama’s Liefste <3 Wij vieren dit jaar Halloween in Toverland!! Dochterlief wil dolgraag het skelet kostuum (met rokje) superleuk! Hopelijk mag ze binnenkort lekker griezelen in dit prachtige kostuum, te leuk! super SPANNEND! MAAK ME GEK! Snel op naar volgende week.. FINGERS CROSSED 🍀🍀🍀 #duimen #hopen

 12. Ik vind een outfit van de Heksen familie heel erg leuk, ziet er prachtig uit !!, echt Halloween, doe erg graag mee 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

 13. Wow, wat een leuke winactie en wat een griezelige outfits.
  Ik denk dat ik ga voor het kostuum : Kleine Heks Kastanje bruin in maat 128, voor mijn kleindochter van 6 jaar, die zich af en toe ook gedraagt als een klein heksje.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

 14. Ik vind de heksenoutfit echt super leuk, het spreekt mij echt aan dat je samen met de kids je helemaal in één thema kunt verkleden!

 15. Dit is echt helemaal TOP zeg Mama’s Liefste!!! (y) Wat een te gekke prijs gaan jullie weggeven, WOW! Je zou ’t maar mogen winnen 😀 Ik wil natuurlijk dolgraag kans maken op het skelettenjurkje voor mijn kleine meid <3 ze vind 'm echt geweldig… dus kom maar op!!! te gek…. ik doe mee, spannend! nu maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel hard duimen en hopen.. #wienietwaagtwienietwint

 16. ik doe graag mee. Mijn dochter en ik zouden beide een heksen outfit willen. Zo gaaf. Bij ons is het dit jaar met een kinderdisco en daarna kunnen de kinderen langs de deuren gaan

 17. Voor het eerst organiseren ze hier in de buurt ook een halloween party.
  S’middags voor de kleintjes en s’avonds voor de grotere.
  Ik zou gaan voor het baby wolvenpak!

 18. een zombiekostuum voor onze Jarno. ik vind die enge halloweenkleding eigenlijk maar niets maar Jarno wil zo graag als zombie. al had hij het zelf over zijn kleding afknippen en rood van het bloed erop. nu heb ik liever niet dat hij zomaar zijn kleding afknipt 😉 dus ik maak graag kans.

 19. Wat hebben ze veel keuze!!
  Ik zou gaan voor de vleermuis outfit voor het hele gezin, vind het er altijd gaaf uitzien als we gematcht zijn.

 20. Wat een veelzijdig assortiment! Leuk! Ik doe graag mee en vind de Mortisia heksen jurk geweldig! Het Halloween heks jurkje kind is leuk voor onze dochter! Ik doe graag mee.

 21. Onze oudste van bijna 5 die houd van spoken en skeletten en pumpkin zoals hij het zecjt dus zou heerlijk en leuk zijn en lachen gieren brullen

 22. Ik ben 45 kilo afgevallen dus nu wil ik na jaren wel eens zo mooi Halloween pak aan! Mijn kinderen en de kinderen uit de buurt gaan altijd langs de huizen voor een Halloween optocht! Lijkt me geweldig als ik ze hiermee kan verrassen als ik de deur open doe! Ze zouden zich kapot schrikken! Ik zou gaan voor de Dracula familie

 23. Nou je krijgt mij echt niet zo gek dat ik in een skeletpak ga lopen. Maar mijn oudste dochter werd superenthousiast van het Halloween heksen jurkje kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.