ventileren

Het ventileren van je huis: veel belangrijker dan je zult denken

We ademen elke dag 15 kilogram lucht in. De vervuiling in onze huizen is gemiddeld 2 tot 5 keer groter dan buiten. Daarom is het belangrijk om de lucht in je huis te vernieuwen. Vocht moet geëvacueerd worden en de kwaliteit van de lucht gewaarborgd worden. Dit geldt zeker in ruimtes zoals de badkamer. Ventileren is daarom belangrijker dan je denkt.

Het ventileren van je huis: veel belangrijker dan je zult denken

De badkamer: een belangrijke ruimte om te ventileren

Eén van de belangrijkste ruimtes van het huis als het gaat om ventilatie, is de badkamer. Ventileren is vooral belangrijk als je een badkamer hebt zonder ramen. De badkamers zonder ramen komen vrij vaak voor in kleine huizen en appartementen. Ze kunnen grote problemen van overmatige luchtvochtigheid veroorzaken. Maar wist je dat zelfs als je badkamer ramen heeft, je nog steeds grote problemen met de vochtigheid kunt hebben? Wanneer de badkamer overmatig vocht vertoont, vormt er zich schimmel. Schimmel kan gezondheidsproblemen veroorzaken, het uiterlijk van de badkamer ruïneren, maar ook de levensduur ervan en die van de apparatuur verkorten. Een goede badkamerventilator is daarom cruciaal in de badkamer. Vooral in vochtige ruimtes waar een hoge luchtvochtigheid is. Als je een goede ventilatie hebt, hoef je nooit meer schimmel of overmatig vocht te behandelen!

Lees ook: 7 weetjes over de badkamer

Shutterstock door Oleksandr_Delyk

Eén enkele douche kan tot twee liter vocht in je badkamer veroorzaken! Als je je wasgoed thuis droogt, is het nog eens vijf liter extra water! Je kunt het niet zien, maar de luchtvochtigheid is er en het kan problemen veroorzaken in het hele huis. De lucht moet circuleren om ophoping te beperken. Het is een voorkomend probleem dat velen van ons ervaren. Het is nodig om een ​​badkamer zo min mogelijk nat te houden en goed te ventileren. Of het nu voor jezelf is of om je apparatuur, zoals een föhn of een scheeraparaat, en om de conditie van de muren te behouden.

Luchtontvochtigers, de oplossing

Het hebben van vocht in huis is niet onvermijdelijk. Met een goede ventilator kun je dit vocht voorkomen en dus het verschijnen van schimmel. Ventileren kan dankzij het hebben van ramen, maar ook door het gebruik van specifieke apparatuur, zoals extractors en luchtontvochtigers. Ontvochtigers kunnen op een discrete plaats geplaatst worden, zoals achter het toilet. Je zult verrast zijn over de hoeveelheid water die wordt verzameld na een week gebruik.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.