Een goed matras draagt bij aan een goede nachtrust

Een goed matras draagt bij aan een goede nachtrust

De kwaliteit van het matras heeft veel invloed op een goede nachtrust. Dat betekent dus dat je niet zomaar de eerste de beste moet kiezen. Je moet verschillende criteria overwegen om de juiste te vinden die bij je past, zoals stevigheid, grootte of dikte.

Een goed matras draagt bij aan een goede nachtrust

Het matras moet je comfort garanderen

Wanneer je slaapt, zullen twee dingen de kwaliteit van de slaap bepalen, namelijk het matras en het kussen. Het doel van matrassen is om comfort te garanderen. Slaap is zeer belangrijk voor je gezondheid. Hiermee kun je verloren energie gedurende de dag herstellen. Een goede nachtrust is essentieel om de komende dag volledig fit te zijn. Maar je moet wel bedmateriaal hebben dat geschikt is voor je lichaam en geschikt om optimaal te kunnen genieten van de voordelen van een goede nachtrust. Als je slaapt op een bed dat te hard of te zacht is, is de kwaliteit van je slaap niet gegarandeerd. De kans is groot dat je ’s nachts wakker ligt. Een gebrek aan slaap is vermoeiend en kan hoofdpijn en stress veroorzaken. Het is dus van belang om goede matrassen te kopen.

De kwaliteit van matrassen

Stevige matrassen zijn noodzakelijk om de hele nacht goed recht te slapen. Dit voorkomt onwillekeurige spierbewegingen tijdens de slaap. Je slaap zal 100% herstellend zijn. De stevigheid van schuim- of latexmatrassen wordt gewaardeerd op basis van de dichtheid. De dichtheid van springmatrassen hangt af van het exacte aantal veren. Voor kleinere mensen en kinderen worden de iets zachte matrassen aanbevolen. Voor twee personen is het mogelijk om twee verschillende niveaus van stevigheid te kiezen indien dat nodig zou zijn. Dikke matrassen zijn over het algemeen beter. Deze hebben een grotere vulling, en zijn dus comfortabeler. Matrassen van kwaliteit hebben meestal een dikte van 15 tot 20 cm. Maar om in alle comfort te slapen, is het beste matrassen te kopen van minimaal 23 cm dik.

Shutterstock door WhiteJack

Schuimmatrassen: let op het verschil in kwaliteit

Er is een groot verschil in kwaliteit per materiaal, wat verklaart dat een “schuimmatras” vele variaties kent, met hun voor- en nadelen. Sommige matrassen worden tegenwoordig geleverd met kasjmier, maar die zijn wel heel erg duur. Kies je toch voor een schuimmatras, zorg dan voor veerkrachtig schuim. Dat betekent dat het na zijn druk terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm.

Lees ook: Vouwgordijnen echte sfeermakers voor in je huis


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.