Halloween outfits voor het hele gezin

Het Halloweenfeest wordt meer en meer gevierd in Nederland. Veel pretparken houden speciale griezelweken, maar ook bij ons in de straat wordt het feest steeds groter gevierd. Daarbij hoort natuurlijk ook een griezelig kostuum om mee langs de deuren te gaan. Het zijn niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen doen lekker mee. Hier een paar leuke Halloweenoutfits voor het hele gezin.

Mijn meiden kunnen niet wachten om weer langs de deuren te gaan voor Trick or Treat. Elk jaar wordt er bij ons in de wijk het Halloweenfeest georganiseerd. Huizen worden versierd en het snoep wordt klaargelegd. Weken wordt er al nagedacht over in welk kostuum de dames ’s avonds de straat op willen gaan. Nog leuker is het om als gezin gezamenlijk Halloween te vieren, in dezelfde Halloweenoutfits.

Halloween & griezelige outfits

Halloween vieren we op 31 oktober en is overgewaaid uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Canada. De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen op 1 november. Volgens de Keltische kalender ook oudjaarsavond. De Kelten geloofden ook dat op die dag de geesten van alle overledenen van het afgelopen jaar terugkwamen om bezit te nemen van een levend lichaam voor het komende jaar. Om de boze geesten af te weren droegen de Kelten dan maskers.

In Europa werd volgens christelijk gebruik Allerzielen, op 2 november, gevierd. In lompen gehuld, bedelden zij om zielencake (brood met krenten) in het dorp. Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker. Hiermee hoopt zij opname in de hemel te bespoedigen en de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen. In de 9e eeuw stak een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengde zich met het halloweenfeest. De trick-or-treattocht verkleed in lompen en met een masker vindt wellicht daar zijn oorsprong.

Familiefeest

Het is alleen geen feest meer waarbij alleen de kinderen langs de deuren gaan. Zeker in Amerika worden de grootste Halloweenfeesten georganiseerd, juist voor de volwassen. Iedereen leeft zich helemaal uit in het bedenken van het engste of ludiekste kostuum.

Halloween outfits - Dracula
Dracula Familie

Dracula is een veel geziende gast pop Halloweenfeestjes, maar veel mensen vinden clowns vele malen enger. Helemaal na de film It.

Halloween outfits - KIller Clown
Killer Clown Familie

Dia de los muertos is het Mexicaanse feest op de Dag van de Doden, gevierd op 1 en 2 november, dus op Allerheiligen en Allerzielen. Deze kleurrijke kostuums waarop je veel doodskoppen ziet, zijn dan ook erg populair tijdens Halloween.

Halloween outfits - Dia de los muertos
Dia de los muertos Familie

Wil je misschien toch iets minder eng, dan is een heksenkostuum altijd een goede keuze.

Halloween outfits heksen Familie

Heksen Familie

Winactie €30 shoptegoed van Carnavalskleding.nl is gesloten

Hebben jullie al je Halloweenoutfit voor dit jaar gekozen en klaarhangen? Nee? Nou doe dan zeker mee met deze winactie, want ik mag €30 shoptegoed bij Carnavalskleding.nl verloten. De winnaar is:

  • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij voor welk Halloweenoutfit jij zou kiezen.
  • Vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  • Niet verplicht, maar een like voor Mama’s Liefste op FacebookInstagram Twitter Bloglovin wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
  • De winactie loopt t/m 15 oktober. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

66 thoughts on “Halloween outfits voor het hele gezin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.