Bij het kerstfeest hoort ook het kerstverhaal met daarbij een kerststalletje onder de boom. Al vanaf dat ik zelf klein ben, lezen we elk jaar het kerstverhaal van Dick Bruna. Omdat het boek bijna helemaal uit elkaar viel, kocht ik een paar jaar terug een nieuwe voor mijn dochters en de bijbehorende kerststal. Dit jaar verscheen er een nieuwe versie van dit boek; een kartonnen boekje “Mijn eerste Kerstmis”. Vandaag een overzichtje met de leukste Dick Bruna Kerstboekjes en er zijn er ook een paar te winnen.

Kerst met Dick Bruna

Kerstmis en Kerstal

Iedereen kent Nijntje van Dick Bruna, maar Dick Bruna heeft ook een paar andere boekjes geschreven, zonder dit beroemde konijntje. Eén van de bekendste is misschien wel het boekje Kerstmis.

Kerstmis - Dick Bruna

In dit boekje wordt het kerstverhaal op eenvoudige wijze verteld met beroemde eenvoudige tekeningen die we van Dick Bruna kennen. Dit boek is al meer dan 50 jaar in druk en nog altijd onverminderd populair bij jong en oud.

Kerststal - Dick Bruna

Bij het boekje is ook een mooie houten kerststal verkrijgbaar. De houten figuren zijn dikker gemaakt waardoor ze makkelijker blijven staan en leuk zijn om tijdens de kerstdagen het kerstverhaal mee na te spelen.

Het boekje is ook verkrijgbaar als luisterboek, Naast Kerstmis, voorgelezen door Dick Bruna zelf, hoor je ook een tweede klassiek verhaal van Dick Bruna: Ruben en de ark van Noach, voorgelezen door acteur Kees Hulst. Dieuwertje Blok heeft de sprookjes Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Assepoester en Roodkapje voor haar rekening genomen.

Mijn eerste kerst

Het nieuwe boek Mijn eerste kerstmis is voor de allerkleinsten, die wellicht er voor de eerste keer bij zijn met de kerst. Het boekje is van lekker stevig karton met leuke doorkijkvensters. De eenvoudige teksten en de herkenbare tekeningen van Dick Bruna maken het kerstverhaal speciaal voor jonge kinderen. Zo kunnen zij op een prachtige manier voor het eerst kennis maken met Kerstmis.

Mijn eerste kerst - Dick Bruna

Nijntjes Kerstboom

Kerst met Nijntje - Dick Bruna

Natuurlijk is er ook een boekje van Nijntje speciaal voor de kerst. Nijntjes Kerstboom is een stevige kartonboek in de vorm van een kerstboom. Als je het boek openvouwt blijft het als een echte kerstboom overeind staan. Gezellig om samen te lezen en naar de plaatjes te kijken. Maar ook leuk als decoratie neer te zetten bij de kerstboom. Net als alle andere boekjes zijn deze boekjes altijd een geslaagd kerstcadeau voor onder de kerstboom.

Winactie Kerstmis en Nijntjes Kerstboom

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

38 reacties op Kerst Winactie #4 | Kerst met Dick Bruna

 1. Ik zou graag mijn eerste kerstmis winnen voor ons mannetje die dua zijn eerste kerst gaat vieren. Kan ik fijn voorlezen terwikl hij en zijn grote broer (4) luisteren.

 2. ‘Mijn eerste kerstmis’ zou leuk zijn voor Mees. Wij hebben de houten stal van Dick Bruna al. Het zou leuk zijn om nu een boek met dezelfde figuren te hebben.

 3. Ik heb zulke goede herinneringen aan het boek Kerstmis. Dit las mijn moeder iedere kerst aan ons voor. Nu ik zelf kinderen heb zou ik hem graag aan mijn eigen kinderen voorlezen. Dit boek staat dus hoog op mijn verlanglijstje.

 4. Wat superleuk! Mijn meisje van 1 jaar is helemaal gek van nijntje. Als ze maar ergens nijntje op ziet staan wordt ze al helemaal wild. Een boekje van nijntje zal ze dan ook zeker geweldig vinden. Het boekje “Nijntjes kerstboom” zou ik erg leuk vinden om voor haar te winnen voor onder de kerstboom 🎄 💗

 5. Ik heb zelf Kerstmis al, maar op school bleken we niet zoveel leuke boeken over kerst te hebben. Ik heb dus geen voorkeur, met beide boeken zou ik volgend jaar in mijn klas heel blij zijn. Is kleuter ook blij dat hij zijn boeken niet meer hoeft te delen 😉 (‘mama, neem je dat boek nou ook al mee naar school?!’)

 6. Leuk! 👏🏼 Dol op Bruna! 🥰 Ik zou heel graag het boek kerstmis voor onze Bram winnen! 🎄 Bram heeft heel veel Dick Bruna boekjes en leest ze graag. Hij is heel erg geïnteresseerd in het kerstverhaal, dus dit zou hee leuk zijn! ❤️🎄🙌🏼

 7. Mijn eerste kerstmis, met een prachtige kleurrijke kaft en zo herkenbare Dick Bruna tekeningen. En een mooi formaat boekje voor de kleine kinderhandjes. Dat word Genieten van dit boekje voor jong en oud!

 8. Leuke boekjes! De voorkeur gaan uit naar het ouderwetse boekje Kertmis maar ook met Nijntjes Kerstboom zou mijn dochtertje (en ik ook) erg blij zijn.

 9. Ik zou graag mee willen doen voor nijntjes Kerstboom.
  Dat boekje vinden mijn jongste kleinkinderen vast erg leuk.
  Volg op Bloglovin en waag een kansje.

 10. Mooie boekjes! 😍 Denk dat nijntjes kerstboom mijn kleintje wel zal aanspreken met die vrolijke plaatjes! Hopelijk kunnen we het gezellig samen lezen tijdens de kerstdagen! 🎄

 11. Ik zou het liefste het boek Kerstmis willen winnen, want oude tradities leven dan voort. Zelf vroeger ook gelezen en hoe leuk is het dan om aan de volgende generatie voor te lezen.

 12. Echt super leuk! Mijn kleinste vriendje Pepijn zei als eerste woordje boek haha. Dus ik loot graag mee voor Nijntjes kerstboom!

 13. Wat een geweldige leuke prijs is dit om mijn kleinzoon mee te verrassen. Nijntjes Kerstboom zou hij super leuk vinden nu de kerstboom ook bij hem thuis gezellige staat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.