Street Jump Haarlem

Kerstvakantietip | Street Jump Haarlem

De kerstvakantie leent zich er ideaal voor om lekker een middagje te gaan spelen in een indoorspeeltuin. De temperaturen zijn vaak toch te laag om lang buiten te spelen. En zeker na alle kerstdiners en andere familieverplichtingen, willen kinderen niets liever dan zich even uitleven. Bij Steet Jump Haarlem ben je daarvoor zeker op het goede adres.

Street Jump Haarlem

Street Jump is een indoortrampolinepark met vestigingen in heel Nederland. Deze indoorspeelhalen zijn enorm in opmars en erg populair bij kinderen. Zo’n indoortrampolinepark bestaat uit verschillende trampolines in verschillende maten en soorten. Ook zijn er vaak grote bakken met schuimrubber blokken om lekker in te springen.

Street Jump Haarlem

Street Jump Haarlem is te vinden in een oude tennishal. Het is het grootste indoortrampolinepark uit Haarlem en omgeving. Met 2000m2, 50+ trampolines kun je je hier uren vermaken. Er zijn 10 verschillende aera’s waar je volop kunt springen:

  • Big Airbag is een gigantisch groot opvang-luchtkussen. Je kan er zowel tricks uitvoeren als salto’s uitproberen vanaf één van de twee jumptorens of jump in de Big Airbag vanaf één van de twee trampolines.
  • Dodgeball is de Engelse naam voor trefbal, een intensieve groepssport. In combinatie met een speciaal trampolineveld maakt dit trefbal spelen nog leuker. 
  • In de Dunk Area kun je als jumper je dunktechniek en skills oefenen met basketbal.
  • De Half pipe area heeft schuine trampolines. Hier wordt je niveau als jumper goed op de proef gesteld.
  • Op de Performance trampoline wall kun je al je creativiteit als ‘free runner’ kwijt. Jump, loop tegen de muur en jump weer terug.
Street Jump Haarlem
  • De Jump-carrousel is niet alleen bekend van het Tv-programma ‘Wipe Out’, maar zeker ook uit de vlog van Enzo Knol. Jump, buk en zorg dat je niet wordt geraakt, neem het op tegen je vriendjes en blijf als laatste staan.
  • In de Fun Area kun je vrij springen van de ene naar de andere trampoline en tegen de schuine trampoline aan, deze totale area telt meer dan 20 trampolines. Daarnaast kun je over grote obstakels heen springen. Deze trampolinevelden zijn geschikt voor jong en oud van ieder niveau.
  • Het Ninja Parkour is een spannende hindernisbaan met lastige obstakels en hindernissen. Hier word je uitgedaagd op het gebied van coördinatie, behendigheid en snelheid. Daag je vrienden uit en bepaal wie de beste Ninja is!
  • In de Jump- Tumbling Lane kun je springen op de langste trampoline. Oefen de flikflak of de overslag met een gegarandeerde zachte landing. Voor de ervaren jumpers is dit de ultieme manier om al je kunsten achter elkaar te vertonen.
  • De climbing-wall is een klimmuur van 4 meter hoog. Klimmen is puzzelen met je lichaam. Je wordt er sterk, gespierd, slim en lenig van. Een soort fitness dus, maar dan heel leuk. Als het toch niet lukt dan val je in de zachte schuimkussens (foampit), alleen maar fun dus!
Street Jump Haarlem

Veiligheid

In het indoortrampolinepark staat veiligheid voorop. Daarom zijn er een paar regels waar je je aan te houden hebt. Om te voorkomen dat het te druk wordt op de trampolines zijn er verschillende tijdsblokken waarin er gesprongen mag worden. Deze wisselen elk half uur. Aan de hand van de gekleurde polsbandjes kan het personeel dit ook goed in de gaten houden.

Voorafgaand aan je springsessie krijg je eerst instructies. Hier zijn ze heel streng in. Tijdens de instructies bij mijn dochters, waren er een paar die niet aan het opletten waren en die werden meteen weer bij de les getrokken. Zo mag er bijvoorbeeld geen tikkertje worden gespeeld of verstoppertje. Dit voorkomt dan ook dat er grote ongelukken gebeuren. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat, maar gelukkig niets ernstigs.

Aangeraden wordt om speciale Jump Street sokken te dragen. Deze sokken hebben supergrip en zijn speciaal gemaakt om veilig te kunnen jumpen. De sokken kun je gewoone wassen in de wasmachine en de volgende keer weer gebruiken. De jumpsokken kosten €2.50 per paar en zijn online te verkrijgen of op de vestiging.

Eten en drinken

Voor de grote Jump Street Area vind je een gezellig terras met zicht op alle jump area’s. Hier kunnen feestjes worden gevierd of jij als ouder plaatsnemen, terwijl de kinderen lekker aan het springen zijn. Er is ook een bar waar je een heerlijke kop verse koffie, een drankje, een frietje of een snack kunt bestellen. Ook worden er diverse gezonde producten aangeboden zoals vers belegde broodjes of sapjes. Het is niet toegestaan om eigen eten & drinken mee te nemen. Let op de keuken sluit 60 min voor sluitingstijd.

Wat vonden wij ervan?

Toen ik de meiden vertelde dat we 2 uur mochten komen springen bij Street Jump Haarlem, waren ze meteen door het dolle heen. Ik dacht dat 2 uur misschien wat lang zou zijn, maar niets is minder waar. Af en toe kwamen ze even met rode wangetjes wat limonade drinken, om daarna meteen weer verder te gaan. Ze maakten koprollen, sprongen van hoge blokken af en streden tegen elkaar op de balk boven de foampit.

Ondertussen zaten wij in een gezellig zitje met een goed uitzicht op het trampolinepark. Wel is de hal wat donker met blacklights, waardoor je de kinderen niet altijd even goed kan zien. De kinderen vonden dit juist geweldig en konden zich goed voorstellen dat de Disco Street Jump een groot feest is.

Street Jump Haarlem

Wel raad ik ouders aan om tijdens het toekijken van de kinderen iets warms aan te trekken. Vanwege de intensieve activiteiten in de hal, wordt de temperatuur expres op 17 graden gehouden. Het kan daardoor voor de anderen in de Street Jump best een beetje fris zijn, dus neem een extra trui of vest mee.

Praktische informatie Street Jump Haarlem

Adres: Tetterodeweg 15D, 2051 EG Overveen
Openingstijden Kerstvakantie (20-12-2019 t/m 03-01-2020)
Ma t/m Vrij 10.00 – 11.00 uur mini-jump / 11.00 – 19.00 uur vrij jump
Zaterdag 10.00 – 11.00 uur mini-jump / 19.00 – 20.00 uur vrij jump
Zondag 10.00 – 11.00 uur mini-jump / 11.00 – 18.00 uur vrij jump
**Eerste Kerstdag 25 december gesloten**
Tarieven: 1 uur vrij jumpen: €10,50 / 2 uur vrij jumpen €15,50
(excl. jumpsokken €2,50) Voor reserveringen en andere prijzen, klik hier

Lees ook: Vakantietip | Sabi Suriname in het Tropenmuseum Junior

Spread the love

9 thoughts on “Kerstvakantietip | Street Jump Haarlem

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.