Kinderfeestjes kinderspel met het kinderfeestpakket van Fluks & Vier

Kinderfeestjes kinderspel met het kinderfeestpakket van Fluks & Vier

Vorige week was het dan eindelijk zo ver! Na maanden er naar uitgekeken te hebben, vierde Kleine Zus eindelijk haar kinderfeestje. Omdat het vieren van een kinderfeestjes best veel voorbereiding met zich mee brengen, stel ik deze het liefst met een half jaartje uit. Want na de echte verjaardag en het maken van alle traktaties, heb ik er vaak nog maar weinig puf voor. Dit jaar kreeg ik de gouden tip en bestelde een compleet kinderfeestpakket bij Fluks & Vier. Een alles-in-een pakket waarmee het organiseren van een kinderfeestje kinderspel wordt.

Kinderfeestjes kinderspel met het kinderfeestpakket van Fluks & Vier

Hiep Hiep Hoera 5,5 jaar!

Bij ons thuis is het er een beetje ingeslopen om de kinderfeestjes te vieren bij het halve jaar. Toen Grote Zus 5 jaar werd, was haar kleine zusje net 3 weken daarvoor 1 jaar geworden. Met de verjaardagen van beide meiden voor familie en vrienden, de traktaties op school, de BSO en balletles, had ik geen puf meer om ook nog een kinderfeestje te organiseren. Het idee ontstond om het feestje voor haar vriendjes en vriendinnetjes met een halfjaar uit te stellen en te vieren als ze 5,5 jaar zou worden. Het zou dan ook voorjaar zijn met mooier weer voor eventueel een feestje buiten. Dit beviel zo goed, dat we het er in hebben gehouden en vanaf die tijd de kinderfeestjes standaard met de halve verjaardagen vieren. De meiden hebben dan ook nog iets om echt naar uit te kijken en zo verdelen we de festiviteiten een beetje over het jaar.

Lees ook; Hoe overleef je het kinderfeestje

De voorbereidingen

Ook al is het allemaal een beetje rustiger na een half jaar, het organiseren van kinderfeestjes vraagt toch de nodige voorbereidingen. Wat gaan we doen? Waar vieren we het? Hoeveel kindjes mogen er komen? En dan natuurlijk nog alle voorbereidingen en de boodschappen. Een makkelijke oplossing is te kiezen voor een feestje buiten de deur en alles lekker uit te besteden. Maar daar hangt dan vaak ook wel weer een flink prijskaartje aan. Toen ik werd benaderd door Fluks&Vier om een van hun kinderfeestpakket te proberen, was ik meteen enthousiast. Met deze alles-in-een pakketten zijn de voorbereidingen opeens kinderspel.

Kinderfeestpakket van Fluks&Vier

Bij Fluks&Vier vind je verschillende alles-in-een kinderfeestpakket in diverse thema’s, voor verschillende leeftijdscatagoriën; van 5-6 jaar, 7-8 jaar en 9-10 jaar. In het pakket vind je alles wat je nodig hebt voor het kinderfeestje; de uitnodigingen, speurtochtkaarten, accessoires en een berg knutselspullen. Met de bijgevoegde handleiding word je stap voor stap meegenomen in alle voorbereidingen en tijdens het feestje. Het moeilijkste was nog het kiezen van de datum voor het feestje (doen we het uit school of toch in het weekend?), maar zelfs voor die vraag, vind je het antwoord op hun website ;).

Kinderfeestjes Fluks en Vier inhoud pakket

Keet in de Zoo

Wij kozen voor het kinderfeestpakket van Keet in de Zoo. De kinderen moeten de dierenverzorger Charly voor een dagje vervangen. Charley is namelijk een beetje boos geworden, want na een bonte avond met een kussengevecht hebben de dieren in de dierentuin hun bedjes stuk gemaakt. Alle kussens zijn kapot en in de lakens zitten scheuren. Charly vond het welletjes. “Doe het vandaag maar lekker zelf”, zei hij. De kinderen krijgen vandaag zijn checklist met zijn taken. Lukt het de feestgangers om de apen te voeren, dieren te redden, bezoekers te helpen en mooie nieuwe bedjes te maken voor de dieren? Aan het einde van het feestje gaan alle kinderen met hun eigen fairtrade handgemaakte vingerdiertje en zelfgemaakte bedje naar huis.

Kinderfeestje Keet in de Zoo

Het pakket

Heel eerlijk wat ik verbaasd over de complete inhoud van het pakket. Deze ontving ik een paar weken voor het feestje, zodat ik alle tijd had om mij rustig in te lezen. Naast de uitnodigingen en alle spullen voor de speurtocht en het knutselen, zaten zelfs de snoepjes voor bij de opdrachten in de doos. Ik hoefde, naast de taart en limonade, dus niets meer in huis te halen. Het enige wat je verder nodig hebt, zijn scharen voor bij de knutselopdracht en wat tape of touw om de speurtochtkaartjes op te hangen, maar dat heeft iedereen wel in huis. Het enige wat je nog maar hoeft te doen is:

De speurtocht

De checklist van Charley bestaat uit 10 opdrachten, die de kinderen tijdens de speurtocht allemaal kunnen uitvoeren. Sommige opdrachten zijn een weetjes-vraag en andere zijn echte opdrachten zoals elkaar, geblinddoekt, banaantjes voeren of Skittles met een rietje op kleur in een bakje sorteren. Naast de 10 opdrachtkaartjes, zaten er ook een paar blanco kaarten in het pakket, om de kinderen de weg te wijzen tijdens de speurtocht. Het vinden van het volgende kaartje is al een groot feest. Als de opdracht geslaagd was, kregen de kinderen een stempel op hun checklist.

 

Gelukkig wonen wij naast een bos en is dat een mooie plek om de speurtocht in uit te zetten. Ook hadden we prachtig weer, maar bij slecht weer, kun je de speurtocht natuurlijk ook in huis doen.

Knutselen

Bij de eerste opdracht hebben alle kinderen hun eigen vingerpop diertjes gevonden en bij de laatste mogen ze daar dan een mooi bedje van maken. In het pakket vind je een groot luciferdoosje, zelfklevend vilt, stickers en gekleurd papier. Er is zelfs gedacht aan geplastificeerde mallen voor het kussen en de lakentjes. De kinderen konden zich helemaal uitleven en de resultaten waren dan ook prachtig. Uiteraard mocht iedereen zijn diertje met bedje na afloop mee naar huis nemen.

Wat vonden wij er van?

Wat een leuk feestje hebben wij gehad! De kinderen vonden de speurtocht geweldig en ook het knutselen was een succes. De tijd die voor het feestje staat is 2,5 uur. Zelf had ik gedacht dat ik nog wat extra tijd nodig had voor de taart met cadeautjes vooraf en wat uitloop op het einde, maar dat was achteraf niet nodig geweest. Nu hadden de kinderen nog een uur over om lekker te spelen op de kamer van jarige en dat was ook prima. Maar het feestje kan dus ook prima na schooltijd gedaan worden. Ik was erg blij met de inhoud van de het pakket. Alle voorbereidingen werden uit handen genomen! Ik hoefde alleen de taart te bestellen en wat drinken en extra snoepjes in huis te halen.

De bijgeleverde handleiding was duidelijk en zeer compleet. Zelf de voorbereidingen voor de dagen voor het feestje stonden er in. De kosten voor dit kinderfeestpakket zijn €59,50 per box. De inhoud is voor 6 kinderen, maar is ook uit te breiden voor €4,95 per extra kind. Dit was wel het duurste pakket, want al voor € 32,50 heb je alles in huis voor een geslaagd kinderfeestje! Wij vinden het een aanrader!

Hoe vieren jullie de Kinderfeestjes?

Spread the love

One thought on “Kinderfeestjes kinderspel met het kinderfeestpakket van Fluks & Vier

  • Wij vierden ze altijd thuis, en ik maakte een scenario met tijdschema en alles. Er zat ook altijd een speurtocht in zodat de kinderen buiten even wat energie kwijt konden.

    Dit pakket ziet er bijzonder leuk uit moet ik zeggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.