Mama Jewels moedermelk sieraden

Moedermelksieraden: een levenslang aandenken aan een speciale periode

Het geven van borstvoeding is iets bijzonders. De periode waarin borstvoeding wordt gegeven, wordt door veel moeders ervaren als een speciale tijd. Moedermelk zorgt ervoor dat jouw kindje een goede start krijgt in het leven. Het geven van borstvoeding is hiernaast ook een moment van rust en intimiteit samen met je kindje. De moedermelksieraden vereeuwigen deze momenten en vormen een blijvende herinnering aan de tijd waarin jij borstvoeding hebt gegeven. Moedermelksieraden worden niet voor niets steeds populairder. Veel moeders vinden het fijn om een ‘stukje’ van deze periode voor altijd bij zich te dragen. Om op deze manier af en toe te kunnen terugdenken aan de borstvoedingsperiode.

Hoe worden moedermelksieraden gemaakt?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er in Moedermelk sieraden een beetje borstvoeding verwerkt. Voor het maken van een moedermelksieraad is slechts een kleine hoeveelheid moedermelk nodig, namelijk enkele milliliters (dus een paar druppels). Deze moedermelk wordt verwerkt in de steen die in het sieraad zit. Deze steen wordt na het vermengen met de moedermelk door middel van hars ‘afgesloten’ en op deze manier beschermd tegen invloeden van buitenaf. De steentjes met hierin de moedermelk worden vervolgens in het sieraad geplaatst.

Wat voor moedermelksieraden zijn er?

Moedermelk kan tegenwoordig in veel verschillende sieraden verwerkt worden. De meest bekende moedermelksieraden zijn de moedermelk ringen. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een (ketting met) een hanger met moedermelk of een armbandje met hierin moedermelk verwerkt. De meeste moedermelksieraden zijn zowel in zilver als goud verkrijgbaar en bevatten steentjes in verschillende formaten en stijlen.

.

De steentjes die gebruikt worden in moedermelksieraden variëren niet alleen in grootte, maar ook in kleur. Dit komt niet alleen door de kleur van de stenen zelf, maar ook de kleur die ontstaat nadat de moedermelk met de steen vermengd wordt. Het is natuurlijk zo dat de melk van iedere moeder een eigen unieke samenstelling. Vaak is het net een iets andere kleur, hierdoor komt geen één moedermelksieraad er exact hetzelfde uit te zien. Kortom, je kunt precies dat moedermelksieraad uitkiezen, dat helemaal bij jouw stijl en smaak past. Je bent er altijd zeker van dat jouw moedermelksieraad uniek in zijn soort is.

Moedermelksieraden als afsluiting van de borstvoedingsperiode

Veel moeders vinden het lastig om het juiste moment te kiezen om met borstvoeding te stoppen. Dit komt mede doordat het geven van borstvoeding voor de meeste moeders als een fijne en intieme periode wordt ervaren. Een periode waarin zij hun baby stap voor stap zien groeien en ontwikkelen. Het definitief stoppen met het geven van borstvoeding is vaak dan ook een lastig en emotioneel moment. Een moedermelksieraad is een mooie manier om deze periode toch niet voor altijd achter je te laten, maar een blijvende herinnering te hebben, waardoor je zo nu en dan nog eens terug kunt denken aan de fijne periode die jij en je kindje samen hebben afgesloten.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.