herinnering op linnen foto op canvas

Zo maak je een mooie foto op canvas

Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om je eigen foto’s te laten printen op canvas. Je kunt hiervoor natuurlijk gebruik maken van de foto’s die je al hebt gemaakt, maar deze zijn wellicht niet helemaal geschikt voor het laten vergroten en printen. Als je zelf een mooie foto wilt maken, zijn er een aantal dingen in overweging moet nemen. Denk daarbij aan de kwaliteit van de foto zoals het aantal pixels, de belichting en het formaat van het doek of canvas en de wijze waarop je de foto wilt afdrukken. Graag geef ik je een aantal simpele tips.

Zorg voor een foto van goede kwaliteit

Als je een foto op canvas wilt afdrukken, is het belangrijk dat je een foto met een hoge resolutie gebruikt. Dit betekent dat de foto een hoge beeldkwaliteit heeft. Hoe meer dpi (dots per inch – het aantal kleurpuntjes per oppervlakte) des te scherper zal de foto blijven als je hem uitvergroot. Een goede foto om te vergroten heeft minimaal 300 dpi. Het aantal dpi kun je vaak instellen op je fotocamera en moet je dus vooraf aan het maken van je foto doen.

Let op belichting en kleur

Als je een mooie foto op doek of canvas wilt maken, moet je op verschillende dingen letten, zoals compositie, kleur en licht. Zorg ervoor dat de foto niet te druk is en dat er een duidelijke focus is. Het helpt daarbij om te kiezen voor een rustige achtergrond.

De beste manier om een goed belichte foto op doek te krijgen, is door een aantal eenvoudige tips te volgen. Zorg ervoor dat je foto op een lichte achtergrond staat, zodat het contrast tussen de foto en de achtergrond duidelijk is. Zorg ook dat je foto niet te donker of te licht is. Een foto die te licht of te donker is, zal vaak een onscherpe achtergrond hebben, waardoor het contrast tussen de foto en de achtergrond minder duidelijk is.

Laat je foto drukken op canvas

Wanneer je de juiste foto hebt gemaakt, kun je deze altijd eerst nog zelf bewerken met een goed fotoprogramma. Maar vaak kun je dit ook doen in het online bestelproces. Vaak hebben deze bedrijven verschillende tools beschikbaar om je foto er nog beter uit te laten zien. Wel zijn de opties beperkt en kun je dit zelf vooraf ook doen met een beter programma op je eigen computer.

De volgende stap is om te kiezen voor het juiste formaat van het doek. Wil je dat de foto het hele doek vult of wil je een mooie witte rand om je foto hebben. In dat geval moet je zorgen dat er voldoende ruimte rondom de foto leeg blijft. Bij een canvas van 50×50 cm, moet je ervoor zorgen dat de foto minimaal 40×40 cm is.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.