Getest | LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger

Vorig jaar was ik de gelukkige tester van de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger bij Testmama.nl. Natuurlijk altijd leuk om iets te mogen testen, maar dit was toch wel de hoofdprijs! Na de testperiode mocht ik hem ook nog houden en nog elke avond maakt bij vrolijk een rondje door onze woonkamer.
Stiekem droom ik ervan een Stepford Wife te zijn; zo’n uberleuke moeder die alles op orde heeft, met altijd vers gebakken koekjes in de oven en natuurlijk een ultra schoon huis. Maar helaas ben ik toch meer een Desperate Housewife waar de stofwolken vrolijk rondwarrelen. Iets waar je met 2 kinderen en een poes die altijd verhaart, niet onderuit komt. Stofzuigen is daarbij ook nog eens iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb.

De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger

De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger is wat de naam al zegt, een robot die je hele huis voor je stofzuigt!IMG_1350
De LG VHOMBOT3 is een klein, robuust, mooi ontworpen apparaat. Hij wordt geleverd met een basisstation om bij op te laden, een afstandsbediening en een schoonmaakborsteltje met een handig mesje om lange haren uit de borstel te snijden. Ook zitten er 2 handleidingen bij, maar die heb je niet echt nodig, want het apparaat wijst zich vanzelf wel. Eenmaal het basisstation in het stopcontact en de VHOMBOT3 aan en hij kan meteen aan de slag. Een vriendelijke vrouwenstem vertelt je (in het Engels) wat de robotstofzuiger gaat doen of van je verwacht wordt. Helaas is er geen mogelijkheid om te kiezen voor Nederlandse stem of voor een mannelijke stem.

Aan de slag
IMG_1437
Als je de  LG VHOMBOT 3 voor het eerst aanzet, dan wil hij nog wel eens ergens tegenaan botsten, maar doet dat later steeds minder, vanwege het learning-modus die hij heeft, Hij programmeert de kamer in zijn systeem en weet zo steeds beter de weg te vinden. Dit ervaarde we zeker na de verhuizing. Hij maakte de meeste rare rondjes, maar nu gaat het weer prima. Ja, hij loopt tijdens zijn ronde nog weleens vast door een snoer van lamp of een verdwaald stuk speelgoed, Daar zal ws niets tegen te doen zijn, behalve elke avond goed opruimen ;D

Meerdere opties
Naast dat je hem vanuit je luie stoel kan bedienen met de afstandsbediening (voor mannen/jongens altijd een leuk speeltje), zijn er meerdere functies.IMG_1251
Zelf gebruiken we het voorgeprogrammeerde programma altijd. Je kunt hem eenmalige in stellen op een vast tijdstip of voor een dagelijks rondje. Helaas is er niet de mogelijkheid om te kiezen voor enkel bepaalde dagen van de week of afwisselende tijden. Daarom laten wij hem nu elke avond om 23.00 een rondje doen. Kinderen liggen dan in bed en wij kunnen nog snel even wat spullen van de grond halen of de stoelen op tafel zetten. Na afloop van het zuigen keert de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger keurig terug naar het basisstation om zich weer op te laden. Zo beginnen we nu elke dag in een schoon huis!
Hij heeft 2 mogelijkheden om je huis te zuigen, in een zigzagmodus of vlak voor vlak. Welke beter werkt of wanneer je voor welke optie zou kiezen is mij niet helemaal duidelijk. Ze doen het allebei prima.
Wil je dat hij wat sneller zijn ronde doet, dan kun je kiezen voor een Turbo modus.
Mocht je wat geknoeid hebben en alleen op die plek willen zuigen, ook dat kan, met de spot-cleaning. Daarvoor heb je wel de afstandsbediening nodig. Leidt de  LG VHOMBOT 3 naar de plek en hij draait eerst een rondje naar buiten en dan terug naar binnen. Alles weer schoon. Dit kan uiteraard alleen met droge stof ;D

Schoonmaken
Natuurlijk wel af en toe het stofbakje legen…. Wanneer de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger
aan zijn ronde begint, herinnert hij je er aan dat je na afloopIMG_1231 het stofbakje even moet legen. Dit vergeet ik nog wel eens, maar er kan heel wat in. Het bakje zelf kun je onder de kraan ook goed schoonmaken. Het bijgeleverde kammetje is echt ideaal. Daarmee kun je heel goed de borstels van de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger schoonmaken en ontdoen van lange haren. Met 3 meiden in huis, zijn die in overvloed te vinden op de vloer! Het kammetje heeft een handig mesje en daarmee snij je al die haar-kluwen zo door en is het borsteltje zo haar-vrij.

Geluid
Wat zal ik daar eens over zeggen. Ja, je hoort de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger zeker voor bijkomen en als hij zijn rondje doet, terwijl ik nog naar Huberto Tan zit te kijken, moet de TV wel ietsjes harder. Maar heel storend is het nu ook weer niet. Soms zet ik hem toch even uit en weer aan als ik naar bed ga.

Het hele huis
InIMG_1343 mijn ideale wereld zou ik nooit meer te hoeven stofzuigen. Dat is er met de komst van de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger helaas niet helemaal uitgekomen. De vorm van de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger en de lengte van de borsteltjes zorgen er voor dat hij zeker ook in kleine hoekjes komt, maar niet in alle hoekjes. Ook de bank, de stoelen, de trap en de spinnenwebben moet ik nog steeds zelf doen. Desalniettemin ben ik heel blij dat de grote oppervlaktes zoals vloer van de woonkamer, gang en slaapkamers voor me worden gedaan!

Luxere uitvoering
LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger is er ook met een optie dat hij dweilt. Dan kun je een dweil onderaan de stofzuiger monteren, zodat hij ook meteen de vloer voor je dweilt. Helaas was het niet mogelijk om de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger die ik heb te upgraden. Mocht deze overlijden en we een nieuwe aanschaffen, dan zou ik dat mss toch ook nog wel overwegen.

Conclusie De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger is een aanwinst in ons huishouden. Hij vervangt de oude stofzuiger niet helemaal, maar de stofwolken hebben bij ons thuis nu geen lang leven meer. En ik heb meer tijd om koekjes te bakken.

Spread the love

2 thoughts on “Getest | LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.