Weekoverzicht | #3 Een weekje alleen thuis

Deze week was Papa’s Liefste een weekje met ‘The Boys’ op wintersport. Deze week neem ik dan meestal ook vrij om wat tijd voor mezelf te hebben en niet te veel stress om iedereen op tjid op school/creche ed te krijgen. Verder een week vol met meiden-dingen en lekker eten op de bank.

Maandag
Omdat Papa’s Liefste meestal de broodtrommels klaar was, was dat een van de taken die deze week totaal in mijn handen lag. Daarom heb ik mijn creativiteit er lekker op losgelaten en Grote Zus elke dag met een Bento broodtrommel naar school gestuurd.
 IMG_1487 IMG_1465 IMG_1518 IMG_1534

En voor Kleine zus maakt ik natuurlijk ook een gezellig bordje
IMG_1471 IMG_1508 IMG_1519 IMG_1608

Dinsdag
Vandaag voor het eerst ook een beetje echte sneeuw bij ons in het land. Toen ik even boodschappen ging doen, zag ik tot mijn grote verbazing een heel blauw vogeltje in de sloot naast ons huis! Wat toepasselijk; een ijsvogel! Ik denk dat het pas de tweede keer in mijn leven is dat ik een ijsvogel heb gezien! En dan ook zo dichtbij huis en de stad! Ik hoop dat ik hem nog heel vaak zal zien.
’s Avonds aten we voor het eerst Groentefriet (met een hamburger). Ik was erg benieuwd om de dames hier iets van door zouden hebben. Groentefriet is namelijk gemaakt wortel, mais en witte bonen. Hierdoor minder calorieën enGF 5 koolhydraten en méér belangrijke eiwitten en vezels. Wat ze er van vonden is hier te lezen.
Kleine Zus had helaas niet zo’n geweldige nacht. Ze werd huilend wakker en kon me niet zo goed vertellen wat er nu aan de hand was. Ze zei geen pijn te hebben en had ook geen koorts. Ze mocht daarom nog even met me mee naar beneden op de bank. Omdat ze maar in fases blijf huilen, ook maar bij me in had gehouden. Om de 30 minuten werd ze wakker en moest dan huilen. Het werd dus een korte nacht. Op school vertelde een moeder mij dat het misschien groeipijnen zouden kunnen zijn. Wie weet was dat het.

Woensdag
Voor Grote Zus een dag waar ze al heel lang naar uitgekeken had! Vandaag zouden we namelijk de LEGO Disney Frozenkasteel mogen gaan ophalen in de spfrozeneelgoedwinkel. Ze had er al lang voor gespaard en met de laatste cadeaubon van opa en de korting in de winkel, kon ze hem kopen.
Ook gingen we vandaag nog even naar de speel-o-theek en de bibliotheek (we waren weer eens te laat met terugbrengen…) Helaas liet Kleine Zus daar haar konijn liggen, dus dat veroorzaakte enige paniek, toen we daar achter kwamen. Helaas was de speel-o-theek al dicht, dus zou konijn daar een nachtje logeren. Grote Zus was wel zo lief om haar konijn voor een nachtje aan Kleine Zus uit te lenen.
’s Avonds aten we gezellig met de andere achtergebleven moeders en kinderen van de wintersportmannen.

Donderdag
IMG_1546Vandaag toch maar een dagje thuis gewerkt met Kleine Zus erbij. Niet altijd even makkelijk om geconcentreerd te blijven, maar ze speelde heel lief met haar pop en het keukentje. We hebben daarna nog wel even samen het nieuwe spel van Woezel en Pip – Tikkertje spelen. Hierover zal ik volgende week een blog schrijven.
Opa kwam ook nog even langs en wilde voor ons wel even langs de speel-o-theek rijden om konijn op te halen (het regende) Helaas wilde Kleine Zus niet met hem mee. Ze is toch nog een beetje uit haar doen en nu wel flink verkouden geworden met grote snottebellen.
De postbode kwam ook met diverse pakjes aan. Van het blad Talkies ontving ik een leuke doos mIMG_1641et daarin een klein doosje met de PUPA Vamp Extreme Mascara en bij de gewone post zatten 2 HEMA cadeaukaarten van de Postcode Loterij en het boek Spark Joy van Marie Kondo Harper’s BAZAAR. Je weet wel, die opruim-goeroe. Er is dus geen ontkomen meer aan nu, hahaha.
Maandag had ik ook al een nostalgiespecial van Nouveau – SPANNENDE LIEFDES ontvangen en van Vriendin het AVI-boek van Een schat in het park – Marianne Busser & Ron Schröder

Vrijdag
Ondanks dat ik eigenlijk deze week vrij zou zijn, ben ik toch naar mijn werk gegaan. Soms zijn er van die dagen die zo interessant zijn, dat je je vrije dag er voor opgeeft. Vandaag was zo’n dag. De meiden waren op de creche en school en ik had gezegd dat ik daardoor wel iets later er zou zijn, dan anders, maar dat was geen probleem.
Toen ik ’s avonds weer thuis kwam, stond er een aangename verrassing op nij te wachten bij de buren. Papa’s Liefst had me een mooi bos tulpen gestuurd vanuit Oostenrijk, omdat we vandaag 20,5 jaar verkering hebben. <3
En Kleine Zus was ook heel blij, want opa had haar konijn ook weer terug gebracht!

IMG_1574Zaterdag
Onze laatste dag zonder Papa’s Liefste. Die zou vanavond (laat) weer thuis komen! We gingen naar ballet en gelukkig was Kleine Zus haar eigen juf er weer en ging ze huppelend naar binnen. Dat gaf mij even 30 minuten alleen om rustig koffie te drinken, met een stukje appeltaart. Helaas hadden ze het bakrecepet veranderd, want hij smaakte nergens naar. Ws een sugar-challenge appeltaart. Jammer
De rest van de dag hebben we een beetje in huis gerommeld. Een collega kwam spontaan langs, omdat ze in onze straat naar een huis in de verkoop had gekeken. Zou leuk zijn als ze ook hier kwam wonen!
Om 22.00 was Papa’s Liefste weer thuis! Moe van een 11 uurdurende auto-rit, maar wel helemaal heel!

Zondag
Ik mocht gelukkig eindelijk weer even uitslapen, maar ik hoorde wel de reacties van de meiden dat papa weer thuis was. Kleine Zus werd er een beetje verlegen van, maar vertelde al snel honderduit over de Woezel en Pip film die we hadden gezien. Grote Zus was ook blij dat hij er weer was en huilde bijna van vreugde.
We hebben lekker een lazy zondag van gemaakt. Een paar van ’the boys’ kwamen nog even langs om wat spullen te brengen en gezellig koffie te drinken. Ze werden afgelost door opa, die voor zijn wekelijkse kopje koffie kwam.
Aan het einde van de middag zijn we gezellig gaan knutselen en borrelen. Een favoriet uitje van ons allemaal. De meiden worden vermaakt door 2 knutsel-juffen en wij kunnen redelijk ongestoord ook even bijpraten.

Morgen weer een gewone week!

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | #3 Een weekje alleen thuis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.