Getest | Woezel & Pip Spelen Tikkertje

Vorige week toen het zo koud was, bleven we lekker binnen en probeerde we een nieuw spelletje. We speelde het spel Woezel & Pip spelen Tikkertje van Identity Games.

IMG_1676

 

De inhoud van de doos
De doos laat meteen al zien welke vriendjes van Woezel & Pip er allemaal mee spelen. Je kan kiezen uit Woezel, Pip, Buurpoes, Molletje en de Wijze Varen.
Het spel kan gespeeld wordenIMG_1680 door kinderen van 3-6 jaar. De speelstukken zijn daarom ook lekker groot en goed vast te pakken door kleine knuistjes.
Bij het speel zit ook een grote paarse dobbelsteen, ook van een goed formaat. Hierdoor raakt hij niet snel kwijt of rolt onder de bank.
Het bord is in tegenstelling van andere spelletjes niet van karton, maar van plastic. Je kunt hem dus makkelijk schoonmaken als er een beker limonade overheen valt ;D Maar je IMG_1679kunt het bord dus ook buiten neerleggen. En hoef je ook niet bang te zijn dat het bord scheurt of makkelijk stuk gaat. Heel praktisch en daar hou ik van!
Verder vind je in de doos ook nog 10 buttons van de vriendjes (van elk 2) en deze kunnen de kinderen opspelden en zo buiten ook tikkertje spelen.

 

Het spel
Ik speelde het spel met Kleine Zus van 3 jaar. Zoveel spelletjes met een dobbelsteen en het verzetten van je poppetje hebben we nog niet met haar gedaan, dus het vergde wel wat geduld van mijn kant ;DIMG_1540
Op het bord staan 40 rondjes met daarin de afbeelding van de vriendjes. De bedoeling is om door middel van gooien van de dobbelsteen en het zetten van de stappen van het startpunt bij Tante Perenboom te komen.
Kom je nu uit op een vakje van je eigen vriendje, dan mag je nog een keer gooien. En kom je uit op een vakje waar al een van de andere vriendjes staat, dan zeg je TIKKIE en moet het andere vriendje terug naar het eerste vakje van zichzelf.

Wat vonden we ervan
Speelregels zijn dus heel simpel en makkelijk uit te voeren. Helaas snapte Kleine Zus het zetten van de stapjes corresponderend aan het aantal gegooide ogen. Ook ging ze vaak weer achteruit ipv vooruit. Het feit dat ze de eerste 3 spelletjes won omdat ze veel vaker 6 gooide dan ik en daarbij ook nog steeds op haar eigen vakjes terecht kwam, was natuurlijk wel dolle pret! We hebben zo toch leuk gespeeld!

Het spel is wel leuker als het met meerdere speelt, omdat je dan ook vaker iemand kan tikken. In de eerste paar spelletjes hebben we namelijk niemand kunnen tikken,
Voor Kleine Zus is het wel een goed spel om het leren tellen en omgaan met een dobbelsteen.
Het plastic bord is handig, maar ik moet daar wel een kanttekening bij maken, want door de vouwen in het plastic blijven de poppetjes soms niet goed staan. Ook is het bord een beetje groot voor die kleine kindjes. Als ze zich er dan overheen buigen om bij de achterste vakjes te komen, is omgooien van een van de ander poppetjes zo gedaan.

IMG_1545 IMG_1541 IMG_1544

Maar het spel is een groot succes en we spelen het nu met het hele gezin na het eten. Ook Grote Zus vindt het leuk om te spelen. Het tikken van een ander zorgt altijd voor gemene lachbuien ;D

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.