Tussen jou en mij

Tussen jou en mij

Soms zijn de dagen zo gevuld met afspraken en allerlei dagelijkse klussen, dat er maar weinig tijd over blijft voor een goed gesprek tussen mijn dochters en ik. Toch probeer ik daar wel zoveel mogelijk tijd voor te maken, bijvoorbeeld tijdens het eten of nog even voor het slapen. Toen ik over het schrijf- en doeboek Tussen jou en mij van Janneke van Backel las, wist ik meteen dat dit een hele leuke manier van communiceren met mijn oudste dochter zou zijn. Ik kreeg een review exemplaar toegestuurd en mag er ook eentje verloten.

Tussen jou en mij

Mijn oudste dochter is nu bijna 9 jaar en daarmee in een leeftijd waarin het nog belangrijk is dat ze mij alles durft te vertellen en te vragen. Ze wordt zelfstandiger en mag steeds meer dingen alleen, maar is toch ook nog wel jong en onervaren. Omdat het niet altijd even makkelijk is om daarover te praten, schrijven is dan een veiligere manier. Zelf deed ik dat vroeger wel een een dagboek, maar dat mocht niemand lezen en zo wisten mijn ouders nog niet wat mij bezighield of mij dwars zat. Het leuke aan dit schrijf- en doeboek is dat je het aan elkaar uitwisselt, tussen jou en mij.

 tussen jou en mij

Schrijf- en doeboek Tussen jou en mij

In dit schrijf- en doeboek kunnen kinderen hun verhaal kwijt wanneer ze maar willen. Ze kunnen schrijven over wat hen dwarszit, waar ze blij van worden, over grote en kleine ruzies, over twijfels of gewoon voor de gezelligheid. Net zoals in een dagboek, maar het leuke van Tussen jou en mij is dat hun ouders kunnen reageren. En dat ze elkaar vragen kunnen stellen. Want weet jij welk popconcert je moeder voor het eerst heeft gezien? Of wie de leukste collega is op het werk? Was je vader wel eens verliefd op school? Droomde hij vroeger van een ander beroep? En vindt hij wel eens iets moeilijk? Met dit boek raak je op een creatieve en actieve manier echt in gesprek met je kind. Met praktische handleiding om meteen van start te gaan.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij bol.com

Spelregels

Als je begint met het schrijven in het schrijf- en doeboek is het wel belangrijk om eerst een paar goede afspraken te maken.

  • Wie mag het lezen? Het is belangrijk dit goed af te spreken. Het boek is bedoelt om open en eerlijk tegen over elkaar te zijn en dat kan alleen als je weet dat dat veilig is en dat het dan ook tussen jou en mij blijft.
  • Wanneer verwacht je een reactie? Omdat je om ste beurt in het boek mag schrijven is het wel belangrijk dat je ook afspraken maakt over hoeveel tijd je elkaar hiervoor geeft. Soms heb je even geen tijd of zin, maar laat het elkaar even weten, ook als je juist snel een reactie van de ander wil.
  • Je mag alles zeggen in Tussen jou en mij. Niets is te gek om op te schrijven. Maak daarom ook duidelijk dat je niet boos zult worden of straf zal geven. Van beide kanten zullen er eerlijke verhalen en antwoorden komen zonder dat over gemokt zal worden of ruzie van komt.
  • Weer eerlijk. Om een goede band op te bouwen (of onderhouden) is eerlijkheid ook erg belangrijk. Dit geldt natuurlijk voor beide kanten.

Wat vonden wij ervan

Het boek is mooi voorgegeven, met een duidelijk introductie over hoe je dit schrijf- en doeboek het beste kunt gebruiken. Boven aan elke 2 pagina’s is er de mogelijkheid voor het invullen van de datum. Zo wordt dit boek ook meteen een mooi dagboekje. De schrijf- en doe opdrachten zijn elke dag verschilt. Soms wordt er gevraagd hoe dag was en een andere keer kun je een moodboards maken van de dag. Ook staan er af en toe leuke quotes in van schrijvers. Dit maakt het spannend om aan de volgende dag te beginnen. Wij hebben het nu een paar dagen gedaan met veel plezier. Mijn dochter vind het ook erg leuk dat dit iets is tussen ons tweetjes. Ik hoop dan ook dat we dit lang samen vol gaan houden en zo onze band nog meer kunnen versterken. Doordat er in dit boekje ook ruimte is voor het plakken van foto’s en kaartjes wordt het ook een mooi document van ons samen voor later.

  

Winactie is gesloten

Gefeliciteerd, Merel

Schrijf- en doeboek Tussen jou en mij

Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Je kunt ook nog mee doen aan de winactie voor een Gruwelijk Eng Kinderboek

Spread the love

23 thoughts on “Tussen jou en mij

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.