Snack Tag

Ik Snack – Jij Snackt in de Snack Tag

Als er iets is wat ik niet kan weigeren is wel een lekkere snack. Deze kan (beroepsmatig) heel gezond zijn, maar ook zeker ook een ongezonde keuze zijn. In deze Snack Tag, die Merel van Lotus Writings heeft gedacht, zal ik jullie vertellen welke mijn voorkeuren hebben.

Snack TagWat is je favoriete fastfoodrestaurant?

Eigenlijk is er maar een fastfoodrestaurant waar wij heen gaan en dat is de MacDonalds. Ik vind hun burgers en milkshakes gewoon het lekkerste. Alleen voor de Twisted Fries ga ik wel eens naar de Burger King. Ook mijn dochters gaan graag naar de MacD, maar dat is meer vanwege het speeltje bij de Happy Meal 😉

Zoet of zoute popcorn?

Ik kan niet naar de bioscoop zonder een grote bak ZOUTE popcorn (en een flesje Coca Cola Cherry). De smaken van popcorn zijn het afgelopen jaar behoorlijk uitgebreid van met peper, chili of creme&chives. Toch blijft voor mij de zoute popcorn het meest favoriet.

Wat is je favoriete ijsje?

Ik ben niet zo’n hele grote ijsfan, maar in de zomer hebben we wel altijd raketjes in huis. Een paar weken geleden was ik bij de Aldi en vond daar Gin Tonic ijsjes! Die moest ik natuurlijk wel uitproberen en voor €1,99 voor 4 ijsjes, kon ik het ook niet laten liggen. En ze waren nog lekker ook!

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt

Ik denk dat dat de appeltaart is, die ik zelf had gemaakt voor mijn 15e verjaardag. Na mijn feestje was er nog een stukje over en deze heb ik toen de volgende ochtend als ontbijt gegeten. Sindsdien is stiekem appeltaart ook mijn favoriete ontbijt!

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

In ons vorige huis, woonde we naast de snackbar. Hierdoor konden we ten alle tijden nog aan een snack komen. We hebben toen ook besloten om zelf geen frituurpan te nemen. Na de verhuizing is die er nog steeds niet. Al zou ik misschien toch wel een Actifry of Airfryer eens willen proberen. Maar tot die tijd is het nog Thuisbezorgen.nl

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Ook weer geen moeilijke keuze; mijn eerste woordje was KAAS. Daarbij heb ik me een keertje als kind op een feestje ziek gegeten aan bruine M&M’s. Chocolade is sowieso iets wat ik makkelijk in de kast kan laten liggen. Ik denk dat je bij ons in de kast nog de chocolade letters van vorig jaar (en het jaar daarvoor) zult vinden.

Wat is je favoriete tussendoortje?

Hmm dit vind ik wel een moeilijke keuze. Ik eet graag fruit, maar mijn het tussendoortje dat niet lang in de kast zal blijven liggen is koek. Koek boven snoep of chocolade! Ooit kreeg ik van een vriendin ook een hele koekmandZeker nu de Sinterklaas snoepwaar in de winkels ligt, is mijn über-snack-quilty-pleasure is namelijk gevulde speculaas! En dan wel die goedkope in de supermarkt.

Warme of koude appeltaart?

Het maakt mij niet zoveel uit, maar een afknapper vind ik wel dat als ik appeltaart bestel, ik een nog half bevroren taartje krijg. Dat kan dan niet anders dan een fabriekstaartje die zonder liefde is gemaakt.

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Wijn! O nee, deze tag gaat over snacks 😉 Wie mijn weekoverzichten een beetje volgt, weet dat wij regelmatig op zondag gaan borrelen om het weekend af te sluiten. Dit kan eigenlijk niet zonder een schaal nacho’s met chilisaus en sour cream! Het mag een schaal nacho’s uit de oven zijn met gesmolten kaas, allebei favoriet bij het hele gezin.

Welke snack ligt er naast je patat?

Meestal een broodje kaassoufflé (met mayonaise), maar een kroket of frikadel op zijn tijd vind ik ook erg lekker. Bereklauw, Mexicano of Bamischijf zijn niet aan mij besteed. Wist je trouwens dat een broodje gezond helemaal niet zo gezond is? In sommige gevallen is dit gezonder dan een broodje kaas. Dit artikel van Martijn Katan hangt dat ook op het prikbord naast mijn werkplek!

Kroket gezonder dan je denkt

Wat is je favoriete chipssmaak?

Ik ben ook niet zo’n grote chipsfan. Af en toe vind ik het wel lekker, maar eet dan ook het liefst naturel of paprika. De Lays Sensation chips Red Sweet Paprika of Thai Sweet Chili wil ik ook nog wel eens in huis halen. Maar liever eet ik nootjes.

Eerlijk gezegd heb ik nu wel honger gekregen, maar ik hou mij in. Ook de gevulde speculaas heb ik tot nu toe nog maar 1x gekocht. Hoewel ik bovenstaande allemaal erg lekker vindt, probeer ik toch een beetje op de lijn te letten. Waar ik wel benieuwd naar ben is wat jouw favoriete snack is!

Spread the love

16 thoughts on “Ik Snack – Jij Snackt in de Snack Tag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.