Weekoverzicht #4

Weekoverzicht | Never a dull moment #4

Elk jaar als Papa’s Liefste op wintersport gaat, neem ik ook een weekje vrij. Zo hoef ik niet te haasten om de meiden op school te krijgen en mezelf op werk. Deze week kom ik zo ontspannen door en ga ik lekker Netflix bingewatchen. Dat gaat helaas niet meer op, nu ik een mamablogger ben. Deze week stond ook weer vol gepland met diverse leuke events met als afsluiting een weekendje naar Brussel. Geen klagen dus! Lees je mee hoe mijn week er uitzag zonder Papa’s Liefste?

Weekoverzicht #4

Zondag 22 januari 2017

Toen ik wakker werd, hoorde ik de meiden heel lief samen beneden spelen. Om hun spel niet te verstoren, draaide ik me nog een keertje lekker om. Pas om 11.30 werd ik weer wakker. Wat een luxe!
Nadat we hadden gedoucht en aangekleed waren, stapte we op de bakfiets. Het had die nacht gevroren en overal lag ijs op de sloten en waren kinderen aan het schaatsen. In de winterse zon zag het er heel gezellig uit.
Wij moesten helaas doorfietsen, want we waren op weg naar de Schouwburg. Daar gingen we naar de voorstelling Andre, het astronautje. We waren lekker vroeg, want voor de voorstelling mochten de meiden zelf een raket bouwen. Super leuk dacht ik, want het thema bij Kleine Zus in de klas is Ruimte. Maar bij binnenkomst vertelde de portier dat ze ook mee mochten doen met de kleurwedstrijd en dat wilde ze veel liever.
De voorstelling was heel erg leuk en een echte aanrader voor klein en groot. Na afloop kregen ze zelfs nog een raket-ijsje, lekker koud.

Maandag 23 januari 2017

Ondanks dat ik het ochtendritueel nu in mijn eentje moest doen, waren we mooi op tijd op school. Omdat ik deze week vrij ben, had ik lekker de hele dag voor mezelf om boodschappen te doen en aan mijn blog te werken. Morgen zou ik voor MeervanMir gaan speeddaten bij PR4Kids. 15 kledingmerken zoeken blogger om voor 6 maanden hun Brand Ambassadors te zijn. Best spannend om te pitchen in 5 minuten. Om goed voor de dag komen wilde ik mij dus wel even goed in lezen en zien welke merken het beste bij ons zouden passen.
Op maandag speelt Grote Zus bij haar vriendin en gaat Kleine Zus naar de BSO. Beide eten ook daar, dus hoefde ik niet te koken. Helaas had Kleine Zus haar eten laten staan (quinoa met groenten, snap het wel) en alleen haar toetje gegeten. Dus thuis toch nog maar een paar poffertjes in de magnetron gedaan.
Toen ik ’s avonds naar bed ging, hoor ik een meisje dat wakker was geworden door al het hoesten. Voor deze keer mocht ze op papa’s plekje verder slapen.

Dinsdag 24 januari 2017

De meiden had ik vandaag al vroeg naar de VSO gebracht. Normaal gaan ze daar op vrijdag naar toe, maar nu ik vrij ben deze week, had ik mooi de dagen kunnen wisselen. Nu had ik tijd genoeg om me nog even voor te bereiden en op tijd klaar te staan voor Linda van Mamaliefde. Ik mocht gelukkig met haar meerijden, want met het OV had ik er 2x zo lang over gedaan.


De speeddate werd gehouden in The Beach in Aalsmeer, een indoor strand. Toepasselijke omgeving dus voor het bespreken van de nieuwste spring/summer collecties. Op elke tafel stond een nummer en om de 5 minuten ging de toeter en moesten we doorschuiven. Je kunt je voorstellen dat na 15x 5 minuten iedereen behoorlijk uitput was. We moesten allemaal onze top 3 doorgeven en daarna zouden w over 2 dagen horen wie onze match was. Samen met Charlotte van Lovely Charlotte praten we nog even na, maar daarna weer snel naar huis, om op tijd weer op het schoolplein te staan.

Woensdag 25 januari 2017

De meiden konden vandaag niet wachten totdat de schoolbel ging en gelukkig was het vandaag een korte dag. We mochten namelijk namens Marstyle naar de opening van de Batcave Movie Studio in de stationshal van Utrecht Centraal. Als je dacht dat Batman alleen voor jongetjes, dan heb je het mis. Mijn meiden waren er helemaal hyper van. Gelukkig konden ze daardoor lekker rondjes rennen door de stationshal, want we waren veel te vroeg en moesten nog even wachten voor we naar binnen mochten.

Voordeel van te vroeg zijn, is wel dat de meiden ook echt als eerste naar binnen mochten en voor de Batcave Movie Studio het volgnummertje 2 kregen. De opening werd verzorgd door Patrick Martens en de Gerard Eckdom en Dennis Wenning, die de stemmen van Batman en de Joker inspreken in de nieuwe LEGO Batman film, mochten op de grote rode knop drukken.

 

Het doek viel en confetti kwam uit de lucht vallen. In de Batcave Movie Studio kun je een echte Action Video van jezelf verkleed als Batman of Batgirl, laten maken. Ook kun je er gamen en spelen met natuurlijk LEGO. De meiden vermaakte zich opperbest. Toch was het feest nog niet voorbij, want we mochten ook nog met de stemmencast als eerste in Nederland de LEGO Batman film zien.

We werden ontvangen in de nieuwe Kinopolis bioscoop bij de Jaarbeurs. Op een grote tafel stonden grote bakken popcorn en wat te drinken voor iedereen. We hadden al voorstukjes van de film gezien en ik was zelf nog niet zo enthousiast, maar de meiden zeker wel. En ze hebben echt genoten van de film en moesten er hard om lachen. Ook ik heb mijn mening bijgesteld en vond het een prima film.

Na afloop kregen we allemaal ook nog een goodiebag mee met daarin ook een LEGO Batman of de Joker. Natuurlijk wilde de meiden weer eens ruilen, maar waren de dames van de goodiebags zo lief om ze en een Batman en een Joker mee te geven. Wat een bofkonten zijn die dames van mij toch ook. Terug op het station, zijn we nog even terug gegaan naar de Batcave Movie Studio. Het was er nu stuk rustiger en zo konden we nog een keertje in rust een Actie Movie laten maken. Zo vlak na de opening was het allemaal wat hectisch geweest en waren er veel kinderen die een film wilden laten maken. Ondertussen was het etenstijd geworden en besloot ik van de dag een extra groot feest te maken en naar de McDonalds te gaan met de meiden. Zo kwam we eerst langs de H&M en zag ik dat ze ook Batgirl-jurken hadden hangen. Deze konden we natuurlijk niet laten hangen 😉 Toen we eindelijk thuis waren, was het eigenlijk al veel te laat en hadden de meiden al een uur in bed moeten liggen. Snel uitkleden, tanden poetsen en naar bed dus.

Donderdag 26 januari 2017

Gisteravond in de trein waren we er achter gekomen dat we de schoolrugzak va. De meiden hadden laten liggen in de Batcave Movie Studio. Gelukkig heb ik een hele lieve collega, die in Utrecht woont, die in alle vroegte al langs de Batcave wilde gaan om de rugzak op te halen voor ons een mee te nemen naar Leiden. Toevallig was er een borrel van werk die middag en kon weer een andere collega de rugzak daar weer mee naar toe nemen. Wat een geluk en goede samenwerking. Ik had het die avond er voor maar niet te hard gezegd, want in de rugzak zaten ook Kleine Zus haar knuffels. Gelukkig was ze zo moe geweest van de dag, dat ze ze nog niet erg gemist had.

Na schooltijd moesten we eerst langs de speel-o-theek. We waren weer eens veel te laat met terugbrengen van het geleende speelgoed. We deden alvast wat boodschappen daarna voor onze treinreis naar Brussel die weekend en fietst daarna naar de stad voor de collega-borrel. Het was erg gezellig en de meiden konden ook lekker spelen met hun nieuwe geleende speelgoed. Omdat het zo gezellig was besloten we ook te blijven eten. Nu Papa’s Liefste ook op de berg zou eten, mochten wij dat ook wel 😉

Vrijdag 27 januari 2017

Alweer de laatste werkdag van onze meidenweek. In tegenstelling tot andere jaren was er helemaal niets van het Netflix-binge-watchen gekomen. Ik heb niet eens Netflix een keer aangehad… Dat de week druk was geweest merkte ik ook, want in plaats van nu alsnog een serie beginnen, heb ik de hele dag met migraine op de bank gelegden. Kleine Zus was na school naar de BSO en Grote Zus spelen bij een vriendinnetje. Daar mocht ze ook eten, dus aten Kleine Zus en ik alleen. Om onze zakjes-pakjes-weekmenu goed af te sluiten, aten we lekker pizza!

Nadat de meiden in bed lagen, snel nog onze koffers gepakt voor ons tripje naar Brussel morgen. We hoefde gelukkig pas om 10.00 de deur uit, maar ik had geen zin om te moeten haasten, dus smeerde ik alvast de broodjes en zetten zoveel mogelijk klaar om mee te nemen.

Zaterdag 28 januari 2017

Dat ik voorwerk had gedaan, werkte! We konden zowaar een half uur eerder van huis. Dat leek mij wel zo fijn ook, want daardoor hoefde we ook niet te haasten voor het overstappen. In Rotterdam stapte we op de Internationale trein en vanaf daar was het slechts 2 uur naar Brussel. De reis verliep erg voorspoedig. Doordat we zo vroeg al in konden stappen, hadden we gelukkig ook een plekjes voor ons drietjes, want het was erg druk in de trein.

In Brussel Zuid vroeg ik hoe we het beste bij het Novotel konden komen en werden we naar het dichtstbijzijnde Novotel gewezen. Dit bleek echter het verkeerde hotel te zijn. Gelukkig konden ze ons daar wel vertellen waar we moesten zijn. We besloten de metro te nemen en na een paar haltes en een paar minuten lopen hadden we het gevonden. We waren mooi op tijd en konden dus even bijkomen op onze kamer. Daar lagen goodiebags voor de meiden klaar en werden de bedden (en TV) meteen uitgetest.

We waren naar Brussel gekomen om het Novotel Bedtime Stories event bij te wonen. Ons verblijf zou grotendeels draaien om voorlezen. We begonnen met een workshop voorlezen voor ouders. Na de workshop mochten we zelf aan de slag met voorlezen.

 

Na het voorlezen hadden we een uurtje vrij. Op het programma stond dat we die tijd zouden krijgen om zelf een verhaaltje te schrijven, maar gelukkig kregen we er meer tijd voor en mogen we die voor woensdag aanleveren. Samen met Linda (Mamaliefde) en Lisette (Lisette Schrijft) en onze dochters gingen we even naar buiten. De winkelstraat was hier net ver vandaan en we wilde wel even gaan kijken bij de Primark. Onderweg kwamen we langs de Chinese Nieuwjaar viering. Hierdoor was het lekker druk in de stad. Zo druk zelfs, dat er voor de Primark een rij stond om naar binnen te mogen. We besloten dus maar bij de Zara te gaan kijken. Daar was er ook uitverkoop en iedereen slaagde prima met wat nieuwe shirts en rokken. Deze wilde de meiden natuurlijk meteen aan.
 Terug in het hotel stond er een buffet vol hamburgers op ons te wachten. En zoals echte Loedermoeders dat doen in een restaurant, werd er een smartphone op tafel gezet en werden de meiden rustig aan tafel gehouden met de nieuwste Tinkerbell film op Netflix.

 

Na het eten stond er nog een punt op de agenda. We zouden worden voorgelezen voor Stefan Boonen voor het slapen gaan. Stefan Boonen is een bekende Vlaamse kinderboekenschrijver en hij las voor uit eigen werk. Als cadeautje kregen we allemaal ook nog een van zijn boeken en die lieten we natuurlijk ook signeren door hem.

 

Het was ondertussen best al wel bedtijd geworden, maar we hadden Stefan beloofd voor het slapen gaan 1x verstoppertje in het donker te spelen op onze hotelkamer. Linda en haar dochter deden met ons mee en de meiden hadden de grootste pret om ons te vinden met hun zaklamp.
Nadat we onze pyjama’s hadden aangetrokken kropen we lekker in bed. Het was best wel een vermoeiende dag geweest. Ik was blij dat we NPO1 konden ontvangen op onze kamer, want zo hoefde ik Wie is de Mol gelukkig niet te missen. Al snel lagen de meiden lekker de knorren en kon ik nog even deze blog afmaken.

 

Wat is jullie favourite voorleesboek?

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #4

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.