Review | Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos

banner_woezel_en_pip_sloddervos-819x312

Ook hier in huis zijn de twee kleine hondjes Woezel en Pip niet meer weg te denken uit. We lezen voor uit de boeken, zingen alle liedjes mee en kennen de theatervoorstellingen uit ons hoofd. Kleine Zus haar nieuwe slaapkamer is zelfs in het thema van de Tovertuin. Toen we hoorde dat er een heuse bioscoopfilm zou komen, stond die dus zeker hoog op onze wenslijst om naar toe te gaan.

Op zondagochtend heel vroeg gingen we met z’n drieetjes met de trein naar de bioscoop. Papa’s Liefste was met zijn IMG_1447vrienden vertrokken op de wintersport, dus tijd voor een meidenuitje. Ik had gelezen dat de nieuwe film van Woezel en Pip Op zoek naar de Sloddervos in de voorpremiere te zien zou zijn, tijdens de kleuterbioscoop in Pathe. Gelukkig had ik de avond van te voren nog even gecheckt of er kaartjes waren en dat was maar goed ook, want de bioscoop die ik in gedachten had, was al helemaal uitverkocht! Gelukkig vond ik in een andere stad nog wel kaartjes.Ik had de meiden niet vertelt waar we naar toe gingen, dus dat maakte het extra spannend.

Kleuterbioscoop
Voor Kleine Zus zou het ook nog eens haar eerste keer in de bioscoop zijn. De Kleuterbioscoop is een speciale vertooning voor deze kleintje die voor het eerst naar de bioscoop gaan. Naast dat ze een leuke snackbox kregen met wat drinken, popcorn, snoepjes en een cadeautje (voor mama was er koffie en een muffin), wordt de zaal niet helemaal donker en staat het geluid was zachter. Alleen bij deze biscoop waren ze dat even vergeten, want het werd wel erg donker in de zaal. Gelukkig is Kleine Zus niet zo bang uitgevallen, dus die vond dat alleen maar extra spannend.

kleuterbios2014happy
De film
De film begint met een scene dat Woezel en Pip met hun sleetje van een berg afkomen en zo het publiek in springen. Gelukkig was het geen 3D film, maar Kleine Zus schrok zich een hoedje! Ze moest daar gelukkig heel hard om lachen.
In de film krijgen Woezel en Pip hun neefje Charlie te logeren. Een heel druk en beetje ondeugend hondje. Er is ook feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen is namelijk jarig. Woezel en Pip hebben zijn cadeautje goed verstopt, maar komen er achter dat het cadeautje, net als hun speelgoed opeens verdwenen is. De Wijze Varen vertelt ze dat de Sloddervos rondslingerende spullen van hondjes meeneemt. En nu ook het cadeau voor de Wijze Varen weg is, kunnen ze niet anders dan op zoek te gaan naar de Sloddervos om alle spullen terug te krijgen. Het wordt een spannend avontuur, met gelukkig een goede afloop (dat mag ik toch wel vertellen ;D)

Wat vonden wij er van
De film duurt in totaal 70 minuten en dat is eigenlijk net iets te lang voor deze doelgroep. Kleine Zus vond het in het begin heel erg spannend en keek ook zeer geconcentreerd naar die hele grote televisie, maar halverwege was de snackbox ook heel interessant en de andere kinderen om haar heen. Gelukkig is dat juist bij de kleuterbioscoop allemaal geen probleem. Overal liepen er kinderen tussen de stoelen door en moesten papa’s en mama’s met kinderen naar de WC.1360461
Maar de hele ervaring en natuurlijk de film heeft diepe indruk gemaakt, waar nu (2 weken later) nog dagelijks over wordt gepraat. De openings scene (waar ze zo van schrok), dat Pip wiebelde met haar staartje en de lange tanden van de Sloddervos komen nog regelmatig terug in haar verhalen. Na afloop van de film hebben we ook met geld dat ze van opa had gekregen voor haar verjaardag, de knuffel gekocht van Charlie en die gaat nu overal met haar mee
Ook Grote Zus vond film erg leuk. Ik was een beetje bang dat zij er al wat te oud voor zou zijn, maar nee, antwoorde ze, toen ik het haar vroeg. Ze had zich prima vermaakt.

Beoordeling;
Zou ik er voor naar de bioscoop gaan; ja, helemaal als je kinderen fan zijn van Woezel en Pip en/of ze nog niet eerder naar de bioscoop zijn geweest.
Zou ik de DVD kopen/huren; ja en ik denk dat we hem dan nog heel vaak zullen kijken ook
Zou ik hem op TV kijken zonder weg te zappen; zeker

 

 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.