Cadeautips | Cadeau voor een eenjarige

Hoera!!! Vandaag is mijn nichtje 1 jaar geworden! Altijd bijzonder moment als de eerst jaar voorbij is. In dat eerste is jaar is zo’n klein baby’tje groeit en ontwikkelt tot een heuse dreumes. Dit weekend vieren we haar verjaardag met slingers, ballonnen en natuurlijk taart. Maar wat is nou een goed, leuk cadeautje voor een eenjarige, die van het hele principe “cadeautjes krijgen” nog maar weinig snapt en vaak het inpakpapier veel interessanter vindt. Hier een paar leuke tips voor een cadeau voor een eenjarige en de ouders!

cadeau voor een eenjarige

 • Speelgoed van het jaar

  Als je wilt weten wat het laatste must-have speelgoed is, dan kun je heel goed terecht op de site van Verkiezing Speelgoed van het jaar. Daar vind je een overzicht per leeftijdscatergorie met het genomneerder speelgoed en de winnaar. Afgelopen november won het Magisch Speelhuis van VTech’s Vrolijke Vriendjes in de categorie 0-3 jaar. Misschien is €45 iets boven je budget, maar de vriendjes zijn ook los verkrijgbaar vanaf €9,95

 • Eigen ervaring

  Wanneer je zelf al kinderen hebt, is het wat makkelijker op te bedenken wat jouw kinderen op die leeftijd leuk vonden om mee te spelen. Kleine Zus kreeg zo een babyroller (van Bumba) en heeft daar heel erg veel mee gespeeld. Ik vond deze van Woezel en Pip, de liefste hondjes waar mijn nichtje dol op is.

 • Boeken

  Zelf heb ik op de eerste verjaardagen van mijn kinderen gevraagd om boeken. Daar kun je er namelijk nooit genoeg van hebben en blijven nog jaren daarna iets wat regelmatig uit de kast komt om gezellig uit voor te lezen en nog wat later zelf te lezen. De boeken van Nijntje zijn uiteraard bij alle kinderen – van 0-99jr – een groot succes en past in elk budget. Op dit moment zijn ook de Nationale voorleesdagen met een top 10 van de leukste prentenboeken ter inspiratie.

 • Speelgoed van vroeger

  Diep van binnen zijn we allemaal nog een beetje kind. Veel speelgoed van vroeger is nu in een nieuw jasje gestoken of in originele uitvoering te vinden op Marktplaats of een rommelmarkt. Op de website van De Oude Speelkamer is het een groot feest van herkenning. En als je dan een keertje mag oppassen, kun je er zelf ook weer even geoorloofd mee spelen.

 • Verantwoord speelgoed

  Houten- en educatief speelgoed is er ook in overvloed en tegenwoordig ook in de leukste kleuren. Ga maar eens kijken bij IKEA of Dille en Kamille en je weet gewoon niet wat te kiezen en helemaal niet saai meer.

 • Opruimen

  Na het eerste jaar zijn de meeste huizen met kinderen ook wel volgelopen met speelgoed. Een mooie opruimmand of zak is dan natuurlijk ook een goed cadeau ipv nog meer speelgoed ;D Deze opbergmand van H&M Home is ook nog eens te gebruiken als keukentje. Hoe leuk!

 • Geld

  vraag de ouders van de jarige ook altijd even wat ze graag zouden willen krijgen voor de kleine. Misschien hebben we wel liever een kleine bijdrage voor een groter cadeau (ipv heel veel klein prul) of iets voor op de spaar- of luierspaarrekening van de jarige. Natuurlijk kun je dat altijd geven in een leuke spaarpot, zodat er toch iets uit te pakken en te scheuren valt.

 • Vergeet de Papa’s en Mama’s niet!

  Zeker bij een eerste kindje is het ook leuk om de papa en de mama in het zonnetje te zetten met deze grote gebeurtenis. Het eerste jaar ouderschap hebben ze overleefd! Een bon voor een avondje samen-uit incl oppas, hebben ze zeker wel verdiend.

Ik heb nog tot zondag om een cadeautje te kopen, dus tips van jullie zijn ook zeker nog welkom!

Wat is jouw ultieme tip voor een cadeau voor een eenjarige?

Lees ook; Cadeautips voor een tweejarige

Spread the love

3 thoughts on “Cadeautips | Cadeau voor een eenjarige

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.