Heerlijk weekendje weg in een echt Natuurhuisje

De laatste maanden van het jaar zijn bij ons thuis vaak erg druk. We hebben dan verschillende verjaardagen te vieren en natuurlijk alle feestelijkheden rondom Sint en Kerst. Veel weekenden zijn daarom al weken van te voren volgepland. Toch wilden we nog even er lekker op uit met z’n viertjes. Zeker in dit seizoen is het heerlijk om even uit te waaien in de natuur. Via Natuurhuisje.nl vonden we een prachtige huisje met een eigen bos in Gelderland.

We leven een druk bestaan. Gelukkig vaak gevuld met leuke dingen, maar een volle agenda kan ook uitputtend zijn. Een weekendje weg en even niets doen stond dan ook hoop op ons lijstje. Helaas hadden we dit jaar een beetje pech en moesten we een aantal van onze weekendjes weg cancellen. Toch wilden we het dit jaar nog een keertje proberen. Zo kwam ik op de website Natuurhuisje.nl terecht. Een huisje midden in de natuur leek mij in dit seizoen ideaal om even in bij te komen.

Natuurhuisje

Als je in de Randstad woont, vergeet je soms hoeveel mooie en stille plekjes Nederland ook heeft. Op de website Natuurhuisje.nl vind je heel veel mooie huisjes midden in de natuur. Niet alleen huisjes in Nederland, maar in heel Europa. Omdat we maar een weekendje weg wilden, bleven we lekker in Nederland en zochten we naar vakantiehuisjes Gelderland.

Op de website kun je opgeven waar je naar toe wilt. Dit kan een plaats, een provicie of een specifiek natuurgebied, zoals bijvoorbeeld de Veluwe, zijn. Vul de periode in van je weekendje en met hoeveel mensen je gaat. Je kan ook aangeven of je je huisdier wilt meenemen. In sommige huisjes mag je namelijk ook je hond of zelfs paard meenemen. Uit de 10.000 huisjes wordt er dan voor jou een selectie gemaakt.

Als de eerste huisjes voor je gevonden zijn, krijg je ook nog wel de optie om je zoekopdracht verder te verfijnen. Hoeveel slaapkamers zoek je? Wil je wel of geen Internet? Zoek je een huisje in een kleinschalig park of liever helemaal in de Middle of Nowhere. Dit maakt het zoeken een stuk makkelijker.

Natuurhuisje

In de linker kolom vind je alle huisjes die voor je geselecteerd zijn. Naast een foto van het huisje lees je er ook meteen hoeveel slaapkamers het huisje heeft, of je huisdieren welkom zijn en de prijs per nacht en ook in totaal voor je aangegeven tijd. Jammer is wel dat je de selectie niet kan laten oplopen (of aflopen) of prijs. Maar met een beetje scrollen kom je vanzelf wel tegen wat je zoekt.

Heb je een huisje naar wens gevonden, dan klik je op knop Bekijk. Hier vind je dan een uitgebreide informatie over het huisje met ook veel foto’s. Welke ligging heeft het huisje, wat is er te doen en te zien in de omgeving en welke faciliteiten zijn aanwezig. Ook vind je hier eventuele extra kosten zoals opgemaakte bedden, bad- en keukenlinnen, schoonmaakkosten en kindermeubilair. Zelf lees ik ook altijd graag de beoordeling van de vorige huurders.

Natuurhuisje en Duurzaamheid

status 20 november 2019

Duurzaamheid is ook een belangrijk aspect op de website van Natuurhuisje. Voor elk huisje zijn ook deze gegevens terug te lezen. Is het huisje geïsoleerd? Wordt afval gescheiden? En hoe is de elektriciteit en de warmwatervoorziening geregeld? Door een huisje te boeken via Natuurhuisjes.nl draag je zelf ook bij aan duurzaamheid. Bij elke boeking op de website worden er namelijk een aantal bomen voor je gepland.

De Oude Zondagsschool

In mijn zoektocht naar een mooi Natuurhuisje voor ons, heb ik heel veel mooie huisjes en locaties voorbij zien komen; chalets, safaritenten, boerderijtjes en zelfs boomhutten en pipowagens. Maar onze keuze viel op een Oude Zondagsschool in Aalten.

De Oude Zondagsschool

Dit huisje had alles wat we zochten voor een lekker weekendje weg in eigen land. Op Natuurhuisje.nl vielen de foto’s meteen bij ons in de smaak. Ook de ligging was naar onze wens. Wel aan een doorgaande weg, maar het eigen bos in de tuin met een schommel, maakt dat zeker goed. Ook waren er fietsen beschikbaar om de omgeving te gaan verkennen.

Bij aankomst werden we warm welkom geheten door de gastvrouw. Met warm bedoel ik niet alleen hartelijk, maar de lichten en (vloer)verwarming stond alvast aan, de bedden waren opgemaakt en in de moderne keuken stond verse koffie. We kregen een korte rondleiding en wat hulp bij het aanzetten van de TV, waarna ons een fijn weekend werd gewenst.

Het huisje had heel veel karakteristieke kenmerken van de vroegere functie van het kleine gebouwtje; een zondagsschool. Maar de keuken en de badkamer waren fijn aangepast aan deze moderne tijd. Ook had het huisje een snelle Internetverbinding dmv glasvezel en een Smart TV. Belangrijk, want zo konden we het Sinterklaasjournaal toch nog even terugkijken.

De omgeving

Omdat we al in het donker aankwamen bij de Oude Zondagsschool, zagen we pas de volgende ochtend de echte ligging van het huisje. In de achtertuin hadden de meiden als snel de schommel en boshut ontdekt. Met een bezem en hark uit de schuur maakten ze hem nog mooi door de takken te bedekken met de honderden bladeren die uit de bomen gevallen waren. Zo vonden ze ook heel veel nootjes onder de bladeren, paddenstoelen en kleine insekten. Zelf zat ik lekker warm binnen en keek naar de vogels die af en aanvlogen naar het voer. Met behulp van de vogelboekje, wat in de kast lag, vonden we uit dat het een boomklever was.

Het dorpje Aalten was 5 minuten weg van het huisje en daar vind je diverse supermarkten en een leuk dorpscentrum. Op zondag namen we daar een kijkje, want de Sint en zijn Pieten kwamen daar aan. Dat mochten we natuurlijk niet missen.

De avond ervoor zijn we naar Duitsland gereden, want op 20 minuten afstand vind je daar het Biotopwildpark Anholter Schweiz. Bij het zoeken naar de Sintactiviteiten in de omgeving, las ik dat er daar een speciale Night Walk zou zijn. In het donker zouden we de nachtelijke roofdieren zien worden gevoed en waren er leuke andere activiteiten, zoals broodjes bakken boven het kampvuur. Ondanks dat het best koud was en heel donker, zagen we wolven, vossen, dassen en zelfs lynxen. We komen zeker dit mooie park nog eens bezoeken bij daglicht.

We hebben dus een heerlijk weekend gehad. De website Natuurhuisje.nl is er zeker eentje om op te slaan in je favorieten. De diversiteit van deze huisjes is groot en het is heerlijk om je even lekker terug te trekken in de natuur. Ook De Oude Zondagsschool is zeker een plek om iedereen aan te raden! Wij komen zeker nog eens terug!

Lees ook: Hotel ’t Peperhuys – Heerlijk comfortabel en luxe overnachten in de buurt van de Efteling

Spread the love

10 thoughts on “Heerlijk weekendje weg in een echt Natuurhuisje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.