Familieweekendje weg in eigen land met Parkvakanties

Nu de vakanties weer voorbij zijn en we weer volop door onze dagelijkse activiteiten worden meegesleurd, merk je meteen hoe weinig tijd we echt samen overhouden. Daarom is één van mijn goede voornemens ook om hier meer tijd voor vrij te maken voor ons viertjes. Dit kan natuurlijk lekker thuis, maar vaak zijn daar verschillende afleidingen. Daarom ben ik van plan om een paar weekendjes weg te plannen in eigen land. Voor inspiratie werd ik gewezen op Parkvakanties. Hier vind je een compleet overzicht van vakantieparken en bungalowparken in Nederland én daarbuiten.

Gezellig weekendje weg in eigen land met Parkvakanties (foto Door YanLev/Shutterstock)

De afgelopen kerstvakantie met z’n viertjes was weer zó gezellig, dat je dat gevoel graag zo lang mogelijk wilt vasthouden. Helaas gaat dat niet en al snel zitten we allemaal weer in het ritme van werken/school, BSO, sporten en andere verplichtingen. Natuurlijk zijn er de weekenden, maar ook dan staat de agenda vaak al vol. Daarom ontstond al snel het idee om dit jaar bewuster tijd voor elkaar vrij te maken. En omdat we op school midden in de topografie van Nederland zitten, besloten we een aantal weekenden dit jaar te prikken voor een weekendje weg.

Familieweekendje weg

In Soest hadden we dan een hotelkamer voor ons viertjes, maar deze zijn moeilijk te vinden. Veel hotels zijn toch gebouwd vol met 2-persoonskamers. Vaak kan er wel een (baby)bedje worden bijgezet, maar 2 kinderen erbij op een kamer wordt toch lastig. Laat staan als je een gezin hebt met 3 of meer kinderen. Het kiezen voor een weekendje in een bungalow geeft dan toch meer ruimte voor iedereen. Ook omdat, als de kinderen in bed liggen, je ook nog even je eigen ruimte hebt met z’n tweetjes.

Door YanLev/Shutterstock

Uit in eigen land

Vakanties hoeven helemaal niet ver weg te zijn om te genieten van de rust en elkaar. Nederland heeft veel te bieden en ik ben zeker nog niet overal geweest. Een tijdje geleden waren we een weekendje in Soest, een uurtje bij ons vandaan. Om die reden zou ik het eigenlijk verder weg hebben gezocht, maar we hebben hier zoveel leuke dingen gedaan dat we zeker nog eens terug willen gaan.

Topografie van Nederland

Topografie DrenteNog een reden om te kiezen voor wat meer weekendjes weg in eigen land, is dat onze oudste dochter nu steeds meer de topografie van Nederland leert op school. Je kunt wel leren uit de boeken dat Assen de hoofdstad van Drenthe is, maar leuker is het om zelf Assen te bezoeken en langs Meppel, Hoogeveen en de Hondsrug naar Assen te rijden. Natuurlijk hoort dan een bezoekje aan het Wildpark in Emmen daar ook bij, of Plopsaland in Coevorden. Met een bungalow in één van de vakantieparken in Drenthe is dat allemaal haalbaar.

Parkvakanties

Wil je ook een weekendje weg boeken voor dit jaar, kijk dan eens op Parkvakanties. Op deze website vind je een mooi overzicht van veel vakantieparken en bungalowparken in Nederland én daarbuiten. Hier lees je niet alleen de standaardinformatie over het park, maar vind je ook de reviews en uitgebreide verslagen over het verblijf, geschreven door gewone gezinnen. Tevens kun je op de website inspiratie vinden voor leuke uitjes en toffe bezienswaardigheden in de omgeving van de parken. Nog geen idee waar je heen wilt, zoek dan eens op omgeving, het thema van de parken of de aanbiedingen. Er zit zeker iets voor jullie tussen.

Parkvakanties.nl

Uitgelichte Stock Foto door YanLev/ShutterstockSamenwerking
Spread the love

10 thoughts on “Familieweekendje weg in eigen land met Parkvakanties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.