Voorjaarvakantie tips tijdens de lockdown

Voorjaarsvakantie tips tijdens de lockdown

Volgende week start hier de voorjaarsvakantie. Even lekker thuis met z’n allen, zonder werkjes van school of online les. Helaas is nog veel dicht en kunnen we bezoekjes aan de musea, dierentuinen en bioscopen nog even op onze buik schrijven. Maar niet gevreesd er zal toch nog genoeg te doen zijn, thuis of lekker buiten. Ik geef je een paar leuke tips.

Voorjaarsvakantie tips tijdens de lockdown

Stadsbingo door Leiden

Nu is Leiden al jaren mijn stadje, maar er zijn toch nog altijd verborgen plekjes te ontdekken, ook voor mij. Voor deze voorjaarsvakantie hebben we kaartjes voor de Stadsbingo door Leiden, georganiseerd door Stad van Geheimen.

Tijdens deze stadswandeling door het centrum van de mooie oude stad Leiden, kom je langs verborgen monumenten, muurplaatjes, kunstwerkjes of juist grote gebouwen, die je anders over het hoofd zou zien. Met een route en fotobingokaart in de hand, ga je op zoek naar al deze verborgen schatten van Leiden. De wandeling is ongeveer 2 km lang en duurt 2 uur. Hierin is er natuurlijk tijd voor een kleine stop voor een glaasje fris en koffie. Heel erg leuk om te doen met kinderen tussen 6 en 11 jaar, maar ook voor volwassen. Let er wel op dat de bingospeurtocht maar met maximaal 2 volwassenen en 5 kinderen gelopen mag worden ivm de RIVM-maatregelen. Kaartjes kun je kopen voor de hele voorjaarsvakantie en kosten €15,-.

Stadsbingo door Leiden

Ook leuk is de spannende speurtocht door de stad waarbij je het cold case team moet helpen met het oplossen van een moord. In het stadshistorisch archief is een bijzonder fragment uit een dagboek ontdekt. Geen idee wie het geschreven heeft, maar deze persoon bekent zijn gruwelijke daad en heeft hier heel veel spijt van. Al wandelend kom je langs de mooiste plekjes van Leiden achter dit grote geheim. De speurtocht is leuk voor iedereen vanaf een jaar of 10. Heb je jongere kinderen? Dan kunnen ze natuurlijk wel meelopen maar schatten we in dat sommige opdrachten nog wat lastig zijn. De tocht duurt ongeveer 3 uur en je wordt ingedeeld in tijdsvakken. Dit kan natuurlijk in overleg.

De speurtocht is op 7 maart en 28 maart te doen met maximaal twee personen per team, tenzij je tot één huishouden behoort. De kosten zijn kosten €20 en je krijgt de aanwijzingen via de post bij jou thuis. Resveer snel, want VOL = VOL

Autospeurtocht

Is het weer wat minder of wil je eens een heel ander deel van Nederland ontdekken tijdens de voorjaarsvakantie? Schrijf je dan in voor een autospeurtocht. Geheel coronaproof rijd je langs verschillende bezienswaardigheden, in de regio naar keuze. Weer of geen weer. Het is een aangename, ontspannende en leerzame manier om de prachtige omgeving, gewoon in eigen land, te ontdekken. Zowel met als zonder kinderen is er onderweg van alles te beleven en te ontdekken. Je kunt onderweg vragen beantwoorden en zoekfoto’s opsporen. Met de antwoorden kun je een geheime code ontcijferen en zo kans maken op de inhoud van de schatkist. Elk goed antwoord levert 4 cent op voor de schatkist. Als de autospeurtocht afgerond is en je hebt de geheime code ontcijferd, dan maak je kans op de inhoud van de schatkist. Op de 1e dag van de maand wordt de winnaar van de vorige maand bekend gemaakt. 

Autospeurtocht.nl - tip voorjaarsvakantie

Elke route duurt ongeveer 4 uur en is 65km. Er zijn meerdere speurtochten in 8 verschillende provincies, met verschillende startplaatsen, dus ook vast eentje bij jouw in de buurt of juist helemaal niet! De kosten zijn €8,95.

Wilde dieren spotten in het centrum van Rotterdam

Ook Diergaarde Blijdorp is tijdens de voorjaarsvakantie gesloten voor publiek vanwege de landelijke lockdown. Toch zijn de dieren uit de Diergaarde live te bewonderen in het centrum van Rotterdam tijdens de voorjaarsvakantie. Via 5 verschillende livestreams, verspreid door de binnenstad van Rotterdam, op markante locaties, zijn diverse diersoorten te zien dankzij speciale technologie op reclamedisplay. Kom kijken hoe de leeuwen luieren op de Coolsingel, de gelada’s (grasetende apen) smullen bij de Koopgoot, de gieren broeden bij het Schouwburgplein, de olifanten banjeren bij het Eendrachtsplein en de haaien en zeeschildpadden zwemmen bij de Markthal.

Wilde dieren spotten in het centrum van Rotterdam - Diergaarde Blijdorp Voorjaarsvakantie

Maak je eigen avontuurlijke stadswandeling. Met een speciale dierentuinplattegrond zie je waar je welke dieren kunt bewonderen. De route duurt ongeveer een half uur. Via een QR-code op de schermen kunnen ‘bezoekers’ Blijdorp ook steunen met een Tikkie.

Online Talkshow Hemd van je live! (6+)

Hemd van je live! is dé online talkshow voor kinderen van 6 tot 9 jaar! Hierin bespreken talkshowhost Marei en televisiekok Chef Koek samen met jou het nieuws van de afgelopen week in 20 minuten. Maar er valt gelukkig ook genoeg te lachen! Met absurdistische sketches en typetjes neemt het duo je mee langs items, stellingen en vragen. Je wordt aan het lachen gemaakt, aan het denken gezet én je mag zelf ook meepraten. 

De Hete Brij Online Talkshow Hemd van je live! (6+)

Hoe werkt dat dan?
Hemd van je live! is een wekelijkse talkshow van theatergezelschap De Hete Brij. Je logt op zondag 21 februari28 februari21 maart & 21 maart 2021 in om 15.00 uur via Zoom. Zet je webcam en het beeldscherm aan en voilà… de show kan beginnen! Vooraf aan de talkshow krijg je een handleiding toegestuurd over het gebruik van Zoom én om een leuke knutsel te maken voor de show. Tickets kosten €3,50.

VakantieTheater in de voorjaarsvakantie

In samenwerking met Bureau Vanaf 2 presenteert het Zaantheater deze voorjaarsvakantie 27 leuke kindervoorstellingen online. Tot en met 28 februari kun je elke dag drie voorstellingen bekijken, gewoon vanuit huis, lekker op de bank. Van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils. Met elke dag om 10.00 uur een leuke peutervoorstelling, om 14.30 uur een show waarbij iedereen van vier jaar of ouder kan aanschuiven en om 16.00 uur staat er een heel bijzondere kindervoorstelling op het programma.

Het zijn registraties van eerder gespeelde voorstellingen, zoals Nijntje op de fiets, Lekker weertje, Dikkie Dik, André het astronautje en bekend van de Voorleesweken Coco kan het!. Een kaartje kost €7,50 per voorstelling, waarmee je met het hele gezin de gekozen voorstelling kunt bekijken. Tickets voor alle voorstellingen zijn te koop via Vakantietheater.nl en 24 uur nog terug te kijken!

Museum Online

Helaas ook geen musea om te bezoeken deze vakantie. Maar ook daar kun je vaak online gelukkig wel terecht. Op de site van MuseumKids vind je verschillende tips om het museum deze vakantie in huis te halen. Zo zijn er 5 thuis speurtochten in het museum, een Knutselpakket voor thuis van het Fries Scheepvaart Museum, 5 fotografietips van het Kunstmuseum Den Haag, Online mini-colleges van het Rijksmuseum van Oudheden en nog heel veel meer!

Winactie Stadsbingo of Speurtocht door Leiden is gesloten

Natuurlijk promoot ik mijn stad heel graag! en met dank aan Stad van Geheimen mag ik een ticket voor de Stadsbingo en een Speurtocht door Leiden verloten. De winnaars zijn

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

12 thoughts on “Voorjaarsvakantie tips tijdens de lockdown

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.