Numerologie

Numerologie, wat is dat?

Tinneke is moeder van een eeneiige tweeling, die precies tien minuten na elkaar geboren is. Ofschoon ze sprekend op elkaar lijken, valt het haar op dat ze naarmate ze ouder worden, qua karakter steeds meer van elkaar gaan verschillen. Het rare is dat hun oudere broer wel hetzelfde gedrag als Annemiek vertoont, terwijl Linda zich meer gedraagt als hun klasgenootje Elsa dat op dezelfde dag geboren is. Een verklaring voor deze overeenkomsten en verschillen kan gevonden worden in de numerologie, waarover je in dit artikel meer leest.

Numerologie, wat is dat?

Numerologie, wat is dat?

Je zult wel vermoeden dat numerologie met nummers of getallen te maken heeft. Dat is inderdaad het geval. Het betreft namelijk de studie van de symbolische betekenis van getallen, zoals die onder andere door de wijsgeer Pythagoras aan zijn volgelingen werd onderwezen. Zijn uitgangspunt is dat alle kosmische processen tot een getal te herleiden zijn, wat het mogelijk maakt om aan het desbetreffend proces een bepaalde waardeoordeel te geven. Daarnaast past men in onder andere het hindoeïsme en binnen de Chinese cultuur ook numerologische principes toe.

Werkwijze

Door de letters van het alfabet aan de nummers 1 tot en met 9 te koppelen, kun je elke willekeurige naam herleiden naar een bepaald getal. Dit getal vertegenwoordigt een bepaalde betekenis of vibratie die je inzicht kan verschaffen in verschillende aspecten van je leven. Behalve je naam kun je ook je geboortedatum, telefoonnummer, huisnummer etcetra, herleiden om er achter te komen wat de invloed van deze cijfercombinaties op je bestaan is of kan zijn.

De drie basis persoonlijke getallen

Bij het zoeken naar iemand op Facebook overkomt het je vast ook wel eens dat er meerdere personen met dezelfde naam in je zoekresultaat verschijnen. Indien je de desbetreffende persoon goed kent, weet je precies wie je een vriendschapsverzoek moet sturen. Anders wordt het wanneer geen van de personen uit het resultaat een profielfoto heeft en in dezelfde omgeving blijken te wonen. Er komt in de meeste gevallen een einde aan je zoektocht, als hun geboortedatum openbaar is, je die dag en je hun leeftijd kent. Je geboortedatum in combinatie met je naam maken het namelijk mogelijk om je te identificeren. Vandaar dat deze twee persoonsgegevens ook de basis vormen voor het vaststellen van je onderstaande drie persoonlijke getallen. Deze zijn:

je zielsgetal: geeft je werkelijke ik weer. Het geeft aan wie je bent achter het masker dat je aan de wereld toont. Je zielsgetal wordt door het tellen van de getallen die geassocieerd worden met de klinkers van je volledige naam, vastgesteld.
je persoonlijkheidsgetal: is dus de persoon die je aan de wereld toont. Zoals je reeds kunt raden leid je dit getal af van de medeklinkers van je naam.
je levenspadgetal: we hebben allemaal een les te leren in dit leven. Door bij je beroepskeuze rekening te houden met de trilling van dit getal, zal je in staat zijn een goeie carrière in de desbetreffende branche op te bouwen terwijl het je ook zal helpen om de vaardigheden die je nodig hebt binnen dat beroep gemakkelijk aan te leren. Je vindt het door je volledige geboortedatum bij elkaar op te tellen totdat je één van de basisgetallen (1 tot en met 9) of een meestergetal krijgt. Meestergetallen zijn de dubbele getallen, (11, 22, 33).

Opsomming betekenis getallen

Lees hier onder een korte omschrijving van elk getal is

1: is een enkeling of leider die sterk en impulsief is;
2: impliceert tact en geduld en het vermogen om met anderen samen te werken;
3: is een getal van optimistische persoonlijkheden die ook een goed gevoel voor humor hebben;
4: de vier staat voor standvastigheid, structuur en het zijn van een harde werker terwijl de
5: er op duidt dat de persoon avontuurlijk is ingesteld en uitdagingen niet uit de weg gaat;
6: resoneert met verantwoordelijkheidsgevoel, harmonie en liefde;
7: de trilling van dit getal is dat van een denker, filosoof en iemand die innerlijke wijsheid bezit;
8: het getal van de rechtvaardige leider en uitvoerder;
9: hoort bij compassie, vervulling en begrip.

En bij het meestergetal:
11: ben je spiritueel ingesteld, bezit je veel innerlijke kracht en leef je doelbewust;
22: geeft je interesse in mensen weer en je neiging om je idealen na te streven;
33: duidt op macht, grote mate van geestelijk bewustzijn en kracht.

Voordelen

Numerologie helpt je inzicht te krijgen in je eigen leven en in dat van je gezinsleden. Door de uitkomsten van de berekeningen met elkaar te vergelijken kom je tevens achter de dynamiek in je relaties. Je kunt een indicatie krijgen over de mogelijke keuzes die je kinderen zullen maken. Of zoals in het geval van Tinneke kunnen inspelen op de verschillende manieren waarop haar tweeling op gebeurtenissen reageert.

Lees ook: Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?

Praktisch voorbeeld

Kijken we naar de tweeling Tinneke dan zal hun levenspad getal (2) hetzelfde zijn omdat ze beiden op 19 februari 2006 zijn geboren (1+9 + 2 + 2+0+0+6= 20) ==> (2+0=2). Het verschil in karakter komt door de verschillende namen die ze hebben, wat je na kunt trekken door hun volledige naam (Annemiek Elsje Bron 1,9 en 1 en Linda Aida Bron 5,9 en 9) in een online calculator in te vullen. Je kunt de tool natuurlijk ook gebruiken om je eigen getallen te berekenen om op die manier achter de verborgen dynamiek binnen je gezin te komen.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Heb je wel eens iets gedaan met Numerologie?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.