Uitje | Met Paw Parol naar het Veiligheidsmuseum PIT

Afgelopen zondag hadden we weer eens een leuk familie uitje op het programma staan; we mochten langskomen bij het Veilighiedsmuseum PIT in Almere. Daar mochten de meiden hun TV-helden van Paw Patrol ontmoeten. Voor ons is Almere een klein uurtje rijden en we besloten al vroeg op pad te gaan. We hadden gehoord dat het best wel druk zou kunnen worden in het museum, zeker als daar ook de pups van Paw Patrol zouden zijn. Om 11.00 opende de deuren van het Veiligheidsmuseum en een kwartiertje later stonden wij binnen. De meiden kregen een Paw Patrol Speurtocht en ieder een eigen PIT-pas voor de interactieve opdrachten. We konden van start.

 Veiligheidsmuseum PIT

Het Veiligheidsmuseum PIT is een ontdekmuseum over alles rondom onze veiligheid van nu en van toen. Je vind hier alles over de politie, brandweer en ambulance. Op interactieve wijze leer je alles over hoe de politie-, brandweer- en ambuclanepersoneel te werk gaat. Zo kun je verschillende dienstauto’s zijn van de afgelopen jaren en kun je opdrachten uitvoeren. Zo kun je testen of je geschikt bent als politieagent, je brand in de keuken blussen of meer te leren over huiselijk geweld. Halvewege de tentoonstelling is er een heuse skelterbaan, waar je je verkeersinzicht kan testen.

Veiligheidsmuseum Veiligheidsmuseum

Familie uitje

Wij hebben een meiden-gezin, dus wordt er niet veel gespeeld met politie- en brandweerautootjes, maar toch is het museum zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo kun je je bij de ingang omkleden tot politieagent, brandweerman/vrouw of ambulancepersoneel. Omdat onze dochters van verschillende leeftijden zijn (4 en 8 jaar) hebben we ons opgesplitst. Terwijl ik met de jongste met name in de verschillende voertuigen klauterde, een kijkje nam een politiecel, de Paw Patrol speurtocht deed en rondjes racete op de skelterbaan, ging de oudste met haar vader op pad. Voor haar zijn de interactieve opdrachten erg leuk en leerzaam om uit te voeren. Al waren sommige voor haar ook nog wel moeilijk of erg confronterend. Zo was ze erg onder de indruk van de verhalen over het huiselijk geweld. Het is daarom goed om deze opdrachten samen met je kinderen te doen en er daarna ook zeker nog even over na te praten.

Veiligheidsmuseum 

Veiligheidsmuseum Veiligheidsmuseum

 

Paw Patrol

Naast de Paw Patrol Speurtocht en kleurplaten in het restaurant, konden de kinderen vandaag ook een heuse Meet&Greet hebben met zowel Pup Marshal als Pup Chase. Deze hondenpups spelen een van de hoofdrollen in de Nickelodeonserie Paw Patol. Daar kijken mijn meiden dan ook graag naar. Ze gingen daarom ook erg graag op de foto met ze.

Veiligheidsmuseum

Informatie

Het Veiligheidsmuseum PIT is te vinden in Almere en goed bereikbaar. Als je met de auto komt, kun je makelijk parkeren in de Schippergarage en loop je zo de garage uit, tegen het museum aan. Maar ook met de trein lopen je binnen 15 minuten van het station Almere naar het museum.

Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur en in de vakantie alle dagen. Wij waren er al vroeg en toen was het nog niet zo druk in het museum en konden we alles goed doen, zonder al te veel te moeten wachten. Op de website adviseren ze ook om na 14.30 te komen, omdat dan de geboekte (school)groepen en/of kinderfeestjes weer weg zjn. Voor alle dagen geldt: hoe mooier het weer, des te rustiger in het museum.

De entreeprijzen zijn;
– Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
– Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
– Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
– Museumkaart: gratisVeiligheidsmuseum

Conclusie

Wij hebben een erg leuke ochtend gehad, met als hoogtepunt natuurlijk de Meet&Greet met de Paw Patrol Pups. Het is niet een al te groot musuem waar je dus ook geen uren bezig zal zijn. Dat is ook wel afhankelijk van de leeftijd en intresse. Ik denk dat jonge kinderen met een fasinatie voor politie-, brandweer- en ziekenauto’s er langer vermaakt zullen zijn dan mijn jongste dochter. Die was wel heel enthousiatst over de skelterbaan, maar kon daar natuurlijk niet de hele ochtend rondjes rijden, omdat er meer kinderen wilden. Oudere kinderen zullen veel meer hebben aan alle leuke en interactieve opdrachten die te doen zijn. Voor hen is het dan ook zeker een absolute aanrader om eens een kijkje te gaan nemen tijdens de aankomende voorjaarsvakantie.

Heb jij wel eens in een politie-, brandweer- en ziekenauto gezeten?

Spread the love

10 thoughts on “Uitje | Met Paw Parol naar het Veiligheidsmuseum PIT

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.