Beleef een dag vol Magie en Spanning in Toverland

Beleef een dag vol Magie & Spanning in Toverland

Vakantie in eigen land kan net zo leuk zijn als eentje in het buitenland. Natuurlijk is de kans op een regenachtige dag wel wat groter, maar dat hoeft de pret niet te drukken als je een dagje naar Toverland gaat. Speciaal voor de zomer heeft Toverland ook nog een paar extraatjes in petto. Wij namen vorige week  een kijkje.

Beleef een dag vol Magie en Spanning in Toverland

Toverland

Toverland is een attractiepark in Sevenum, noord Limburg en niet ver van de Duitse grens. Dit attractiepark is geen kleintje en staat op de 5e plek in de lijstjes met de populairste pretparken in Nederland. Bijzonder aan dit park is dat het niet alleen goed te bezoeken is in de zomermaanden, maar zeker ook in de winter. Dit omdat Toverland 2 grote overdekte hallen heeft met diverse attracties.

Binnenspelen

Natuurlijk regende het flink de dag van ons bezoek. Maar dat mocht de pret niet drukken. Door de grote poort kwamen we als eerste in het Land van Toos.

Toos ToverhoedToos Toverhoed is de dochter van de grote tovenaar Sim Sa La Buik en de goede heks Hocus Pocus. Omdat ze niet zo goed is in spreuken maar wél in spelen, toverden haar ouders een bontgekleurde speelwereld voor Toos. Samen met huiszwijntje Morrel maakt Toos er een dolle boel van tijdens de Tovershow die iedere dag in Magic Forest te beleven is.

In deze hal zijn maar liefst 10 verschillende attracties te vinden voor jong en oud.  Voor de allerkleinste is er een speeltuin met glijbanen en schommels. Maar er is ook een heuse achtbaan, een zweefmolen en een glijbaan met bootjes.

 

 

Via een speciale gang kom je in de tweede speelhal, Magic Forest. Hier kunnen kinderen uren klimmen in de Survival Parcourts of rondjes draaien in de nostalgische draaimolen. Voor de dare-davils is er de snelle bobbaan en een boomstammen wildwaterbaan, die buiten eindigt in een flinke splash. Een aantal keren per dag zijn Toos en haar huiszwijntje Morrel te zien in de Toos Tovershow.

 

 

Achtbanenpret

Zodra je komt aanrijden op de parkeerplaats van Toverland, kan het je niet ontgaan dat dit paar een paar mega grote attracties heeft. De eerste die je ziet is Troy, de snelste, de hoogste en de langste houten achtbaan van de Benelux. Hij is wel 35 meter hoog en gaat met een vaart van wel 90 km!

Een andere achtbaan voor de echte liefhebbers is de Booster Bike. Alsof je op een echte motorfiets stapt, zit je voorovergebogen. Met een snelheid van 75 km per uur, voel je de wind door je haren en beleef je deze attractie als een echte snelheidsduivel.

Omdat ikzelf en mijn meiden niet zo van dit soort achtbanen zijn (durven), hebben wij gekozen voor de andere attracties zoals de wildwaterbaan Djengu River en de Paarden van Ithaka. Er is dus genoeg te doen en keuze uit wel 30 verschillende attracties, voor elk wat wils.

Zomershow d’Junga

Speciaal voor de zomer is er de speciale zomershow d’Junga te zien in de vijver voor de entree van het Troy Area. Naast Toos en Morrel, wonen er in Toverland ook Dwervels. Ze hebben al hun eigen achtbaan, namelijk de Dwervelwind. In deze achtbaan draaien de bakjes vrolijk in het rond. Als je de show D’Junga ziet, snap je ook meteen waarom de bakjes draaien.

dJunga

Verborgen in de mysterieuze Magische Vallei wonen de magische Dwervels. Het rustige dagelijkse leventje van deze schuwe wezens wordt verstoord door de plotselinge komst van een mensenkind. In een poging om indruk op dit bijzondere meisje te maken, laten de Dwervels hun wonderlijke kunsten zien in een schouwspel vol meesterlijke acrobatiek, adembenemende stunts en special effects.

Gelukkig was de regenen opgehouden, zodat wij de show buiten zonder paraplu konden zien. Met open mond bekeken de meiden de mega sprongen van de Dwervels. Helaas was de voorstelling wel wat aangepast door de weersomstandigheden en de veiligheid van de Dwervels.

 

Showtijden: 13.00 uur | 15.00 uur | 17.00 uur | 21.00 uur alleen tijdens de Midzomeravond.

Midzomeravonden

Op 19 & 26 juli en 2, 9, 16 & 23 augustus zal Toverland extra lang open zijn en pas om 23.00 uur haar deuren sluiten. Tijdens de Midzomeravonden kun je vanaf 19:00 uur overal in het park genieten van live entertainment. Zo kun je het  kleurrijke rondtrekkend circusgezelschap Circo di Strada tegenkomen. Geniet van een magische zeepbellenshow of dans mee met de sambadanseressen. Er staan diverse foodtrucks in het park of geniet van een verfrissend drankje op het loungeterras. De Midzomeravond wordt knallend afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Conclusie

Wij bezochten Toverland op de eerste Midzomeravond met 3 meiden van 8 (2 stuks) en een van 4. De 2 meiden van 8 mochten konden zich prima zelf vermaken en wij blijven in de buurt van de jongste. Zoals ik al eerder zei, hadden we wat regen en later zonneschijn. Dit maakte het eigenlijk de perfecte dag. We begonnen binnen en verkende later de buitenattracties (bij een mooie ondergaande zon). Dat de ene meid van 8 in wat spannender attracties durfde, dan de ander was ook geen probleem, er was genoeg keuze voor beide.

Door persoonlijke omstandigheden, waren we pas rond 15.00 in het park. Maar ook dat was eigenlijk wel heel prima. Rond etenstijd werd het een stuk rustiger in het park (veel kinderkampen en BSO waren naar huis). Hierdoor konden de meiden achter elkaar in de achtbaan of rondjes zweven in de zweefmolen. Ondanks dat ik het eigenlijk niet had verwacht, haalde de meiden het zelfs tot aan het vuurwerk en wilde daarna eigenlijk nog steeds niet naar huis. Je hoort het dus, we hebben een topdag gehad in Toverland en komen zeker nog een keertje terug (de durfal van 8, was nog net geen 1.40m en mocht daarom nog niet in alle spannende achtbanen)

Algemene informatie

Attractiepark Toverland
Toverlaan 2
5975 MR Sevenum

Tickets

  • 90 – 120 cm €18,50 (online €18,00)
  • ≥ 120 cm €28,00 (online €25,50)
  • 55+ €23,50
  • Gratis entree voor kinderen onder de 90cm en rolstoelgebruikers
  • Gratis entree voor jarigen (op vertoon van een geldig legtimatiebewijs mét foto)
  • Parkeerkaart €8,00

Ben jij al eens in Toverland geweest?

Spread the love

16 thoughts on “Beleef een dag vol Magie & Spanning in Toverland

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.