Thomas de Stoomlocomotief film; Opgraven & Ontdekken & spelen bij Mattel Play!

Kom spelen bij Mattel Play! in Sevenum

Vanaf volgende week is er in de bioscopen ook een echte Thomas de Stoomlocomotief-film te zien; opgraven & ontdekken. Met 2 meiden in huis was Thomas niet iets waar wij veel naar keken, maar toen we de uitnodiging kregen om deze film alvast te komen zien bij Mattel Play! in Sevenum, riepen ze allebei in koor heel hard ja! En toen wij binnenkwamen in deze nieuwe indoorspeelhal, begreep ik wel waarom!

Thomas de Stoomlocomotief film; Opgraven & Ontdekken & spelen bij Mattel Play!

Het was voor ons wel een stukje rijden, want Sevenum ligt namelijk in de provincie Limburg, op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Utrecht. Wellicht dat Sevenum je wel bekend in de oren klinkt, want naast Mattel Play!, vind je er ook een Landalpark en natuurlijk Toverland. Maar ik kan je zeggen dat het ritje deze kant op naar Mattel Play, zeker de moeite waard was.

Mattel Play!

Bij de meesten van jullie zal de naam Mattel (je weet wel van de Barbies en Hot Wheels) niet nieuw zijn, maar wellicht dat je van Mattel Play! nog niet eerder had gehoord. Niet zo raar ook want Mattel Play! is namelijk, na Liverpool en Dubai, de 3e vestiging van Mattel Play! ter wereld. Vlak voor de zomer opende deze nieuwe locatie in Nederland.

Bij Mattel Play! Sevenum staat samen spelen, leren en ontdekken centraal. Kinderen kun zich hier naar hartenlust uitleven in de werelden van al hun favoriete Mattel TV-helden. Denk daarbij aan Thomas De Stoomlocomotief, Bob de Bouwer, Angelina Ballerina en Brandweerman Sam. Ook is er een Megazone waar er volop gebouwd kan worden en is er Roller Disco met discolampen. Deze combinatie zorgt er ook voor dat iedereen zich hier op allerlei manieren kan uitleven, zowel creatief, sportief als helemaal opgaan in je eigen fantasiewereld. De grote verscheidenheid zorgt er ook voor dat kinderen van alle leeftijden niet meer naar huis willen.

Family Entertain Centrum Sevenum

Ik was zelf zeer onder de indruk van de opzet van Mattel Play. Je vindt Mattel Play! in het Family Entertainment Centrum Sevenum. Naast de indoorspeeltuin is er ook een Action House voor kinderen vanaf 8 jaar. Hier vind je drie verschillende levels waarin diverse uitdagingen getrotseerd moeten worden. Level 1 bestaat uit een vette freerunningbaan, bij Level 2 vind je tal van uitdagende trampolines en in Level 3 kom je een spectaculaire pumptrack tegen. Sneltoetsen en joystick moves gaan je niet verder helpen: alleen met je eigen stunts zet je een persoonlijke highscore neer.

Ook vind je hier een ABC restaurant. Ook deze keten is nog niet heel groot, maar zeker de moeite waard om te stoppen als je in de buurt bent. In een grote hal vind je maar liefst 11 gezellige restaurantjes onder één dak. Voor ieder wat wils! Wij waren uitgenodigd om hier te komen lunchen. Omdat het restaurant eigenlijk pas vanaf een uur of 3 open is, waren nu speciaal voor ons het Italiaanse restaurant, de Soup&Bread Bar en de Amerikaanse Diner open. Iedereen kon zo zelf kiezen wat hij wilde eten. Dit is ook het concept, want nadat je een tafeltje hebt gekregen, mag je zelf de keukens kiezen waarvan je iets wilt eten. De keuze is reuze, want er is van Sushi tot Mexicaans en van Steak House tot Bakery waar je uit kan kiezen. Al het eten wordt vers bereid en je betaalt een vaste prijs per persoon/kind. Daarbij zitten dan ook de niet-alcoholische drankjes inbegrepen. Het is wel verstandig om te reserveren, want ik keek net op de site voor morgenavond en daar was het vanaf 20.00 uur al vol.

De werelden van Mattel Play!

Maar nog even terug naar Mattel Play! De indoorspeelhal is ideaal voor dagen waarop het weer het wat laat afweten of juist te warm is. Binnen is het altijd droog en door de airco ook nooit te warm. Ik moet zeggen dat de temperatuur binnen zeker aangenaam was, ook voor de spelende kinderen. In het midden van de hal vind je een ruimte waar de ouders kunnen zitten en waar je wat te eten en te drinken kunt bestellen. Je zit hier lekker centraal voor de kinderen.

Op de beneden verdieping vind je de wereld van Brandweerman Sam, Bob de Bouwer en Angelina Ballerina. Prominent zijn de grote brandweerwagen in de ene hoek en de bulldozer in de andere. Daaromheen vind je van alles waar kinderen zich kunnen uitleven. Zo is er de bouwkeet van Bob, een echte tekenkamer en genoeg bakstenen om je eigen huis te bouwen. Bij Brandweerman Sam is de brandweerkazerne waar je in kunt klimmen en uit springen, een winkeltje en een grote blusboot. De wereld van Angelina Ballerina heeft natuurlijk een echt balletlokaal met spiegels, een bar, tutu’s en muziekinstrumenten. Na wat oefenen kunnen alle dans- en muziekkunsten worden gepresenteerd op het podium, in de prachtige tuin met prieel.

Boven kun je ook zeker je de hele dag vermaken. Hier vind je namelijk de Roller Disco en de Mega Zone. In de Mega Zone liggen duizenden blokjes waarmee je van alles kunt bouwen. De zone is opgedeeld in 3 zones; eentje waar je je ideeën kunt bedenken, een bouwgedeelte en 2 speciale fotohokjes waar je een stopmotion filmpje kunt maken. Maar dat is niet alles, want boven is ook de wereld van Thomas de Trein. Koop je eigen treinkaartjes in de kiosk en rijd een rondje mee met Sir Handel en Peter Sam. Natuurlijk is Thomas er ook, samen met Rosie. Als je iets verder doorloopt, vind je er ook nog een ballenbad met Harald de Helikopter en Sondor Kolenleverancier. In deze bak met zachte steenkool, kun je lekker springen en salto’s maken.

Je ziet het dus er is genoeg te doen voor een hele dag vermaak bij Mattel Play! Ik was zelf erg aangenaam verrast door de opzet en de interactiviteit. Hier geen doorsnee speeltoestellen, maar alles past precies in de werelden van de Mattelkarakters. De temperatuur was goed, er was koffie en zelfs het geluid van alle kinderen viel best mee. Ook is er gratis WiFi en tafels waar je aan kan zitten werken. Maar samen spelen met je kinderen mag zeker ook, want hier voelt iedereen zich al heel snel weer kind. Het enige wat ik miste was Barbie en de Hot Wheels, maar misschien ben ik toch al wat te oud ?

Praktische informatie Mattel Play!

Adres; Middenpeelweg 7, 5975 MZ, Sevenum
Openingstijden;
10.00 – 17.00 uur
Tickets;
€ 8,00 kinderen van 2 t/m 9 jaar en € 4,25 vanaf 10 jaar. Tickets kun je online hier bestellen
Parkeren;
gratis
Website;

Winactie Thomas de Stoomlocomotief film; opgraven & ontdekken is gesloten

Heb jij misschien een echte Thomas de Trein-fan in huis? Dan is dit zeker een leuke winactie voor jou. Ik mag namelijk 2x 2 vrijkaartjes weggeven. Ook kregen wij een echte Thomas-goodiebag mee naar huis na het event. Naast de Thomas-tas, zat er een frisbee in, een keycord, een fluitje en een mini Thomas & Friends.

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Thomas de Stoomlocomotief film; Opgraven & Ontdekken
Spread the love

33 thoughts on “Kom spelen bij Mattel Play! in Sevenum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.