Never-a-Dull-Moment-week-36

Weekoverzicht | Never a dull moment week 36 – Back to school

Ook hier zijn de scholen weer begonnen. Na 6 weken heerlijk zonder klok geleefd te hebben, moest deze week weer alles in het gereel komen. Dat was voor iedereen natuurlijk weer even wennen. Zelf moest ik ook meteen weer 4 dagen werken en stonden er maar liefst 3 leuke blogevents op de kalender.

Mijn weekoverzicht van vorig week had wat vertraging opgelopen, maar is ook online gekomen en hier te lezen.

Zondag 1 september

Echt de allerlaatste vakantiedag was dan aangebroken. We moesten ook de wekker zetten, want om 11.00 uur verwachtten we mijn oom & tante uit Engeland/Zuid-Afrika voor een familiebezoekje. Ook al waren we nog maar 1 dag terug van vakantie, voordat we ze konden ontvangen, moesten we wel even opruimen. Gelukkig kwamen de meiden ons koffie op bed brengen met een eierkoek.

Naast mijn oom en tante, kwamen ook mijn beide zussen met aanhang en kinderen. We zijn maar een kleine familie, maar toch komt het niet vaak voor dat we compleet zijn. De meiden speelden met hun nichtjes en wij genoten van toch een zonnetje buiten op het terras.

Nadat de hele familie weer vertrokken was aan het einde van de middag, sloten wij de vakantie af bij ons favoriete brasserie. Helaas stond er toch net iets te veel wind om lekker buiten te eten. Gelukkig konden we binnen nog een beetje opwarmen met koffie en een ijsje.

Maandag 2 september

Daar was hij dan; de eerste schooldag van het nieuwe jaar. Gelukkig hadden de meiden er heel veel zin in. Zeker om weer al hun vriendjes en vriendinntjes te zien. Natuurlijk moesten we wel de jaarlijkse “eerste schooldag” foto’s maken.

Fijn ook dat de meiden wisten in welke klas ze moesten zijn, want ik was de weg alweer kwijtgeraakt. Nadat we nog een foto in de klas van de meiden hadden gemaakt, was het voor mij ook tijd om weer naar mijn werk in het ziekenhuis te fietsen. Door de drukte op de afdeling, kreeg ik een kamer waar we anders nooit zitten. Gelukkig maar, want de kunst aan de muur is een grote dikke pad. Brrr, wie wil daar nou naar kijken. Gelukkig was er koffie.

Om 10.30 uur realiseerde ik mij opeens dat ik uit de tas van Kleine Zus wel al haar nieuwe stiften en schoolspullen had gehaald, maar geen broodtrommel had gezien. Toen Papa’s Liefste bellen, omdat die thuis was, en stonden haar trommeltjes inderdaad nog op het aanrecht. Gelukkig kon hij het nog even langsbrengen op school.

Om 15.00 uur stond ik weer op het schoolplein om de meiden op te halen. Kleine Zus wilde natuurlijk meteen bij haar vriendinnetje gaan spelen en gelukkig kon dat. Zo had ik ook nog even een rustige middag.

Tijdens het avondeten vertelde de meiden 100-uit over de nieuwe juffen en alle verhalen die ze in de klas hadden gehoord. Ze hadden het erg leuk gehad. Een goed begin dus voor de rest van het jaar.

Dinsdag 3 september

Nadat ik de meiden had weggebracht, had ik even een ochtendje voor mijzelf. Deze week zou ik alle dagen verder werken, maar nu kon ik even rustig wat rommelen thuis en op mijn gemakje koffie drinken op de bank. Ook wel lekker om weer even in een stil huis te zijn.

Rond 11.00 uur stonden Linda en Miriam voor de deur. We hadden een uitnodiging gekregen om te komen kijken naar de nieuwe Shoeby X Nicolette kindercollectie voor deze winter. In een mooie hal op het Westergasfabriekterrein werden we feestelijk ontvangen met een glaasje glitterlimonade.

De nieuwe collectie werd gepresteerd door een groep meiden van Lucia Marthas. Ze dansten lekker in hun stoere winterkleding. Het was een leuke show. Daarna konden we allemaal ook even een kijkje nemen in de rekken en mochten ook een kledingstuk uitzoeken voor onze meiden. Ik koos voor het bikerjack voor Grote Zus en een stoere zwarte jurk voor Kleine Zus.

Daarna werden we nog getrakteerd op een lekkere lunch en goed tafelgezelschap. Tegen een uur of 2 was het wel weer tijd om te gaan, want alle moeders moesten ook weer op tijd op het schoolplein staan.

Woensdag 4 september

Ook al is het nog maar de eerste week van het jaar, de halve dag van de woensdag is toch altijd fijn. Ik moest ook weer aan het werk, maar omdat de afspraak in het ziekenhuis was anders verliep dan gepland, kon ik de meiden toch ook weer zelf van school halen. Thuis lag voor hen al het pakketje van Shoeby. Ze waren superblij met hun nieuwe kleren – die uiteraard meteen aan moesten.

Na de lunch en even spelen, stapten we in de auto voor één van de leukste uitjes van het jaar. We mochten op het hoofdkantoor van Hasbro langskomen om te zien welk speelgoed dit jaar de Sint op de verlanglijstjes kan verwachten. Het thema dit jaar was het Magic Forest. Alle kinderen kregen dan ook een echte tovenaarshoed en cape bij binnenkomst. Er waren gouden appels en een magier die kon toveren. Hij toverde oa stempelkaarten uit zijn hoge hoed, waarmee de kinderen langs alle speelgoedkamers kon gaan om stempels (en goodies) te verzamelen.

De meiden hadden de tijd van hun leven en speelden met Disneyprinsessen, Beyblades, UglyDolls, spelletjes als Bob Bilnaad en Egeltje Plof. Ook zagen ze de nieuwe monoployspellen van dit jaar; een versie voor de millennials en een heuse LOL surprise monopoly versie! Ook konden ze lekker schieten met Nerf Fortnite en een mega Nerf Blaster. Verder waren er tafels met PlayDoh met oa een pizzamaker, een eenhoorn die eenhoornijs ‘poepte’ en een betonfabriek. Ook waren er allemaal nieuwe kleuren klei en sommige met special effects.

Maar het mooiste was misschien toen wel de nieuwe FurReal Friend. Dit jaar een té schattig berenjong met de naam Cubby Iedereen valt meteen voor dit jong. Je kunt hem borstellen, honing geven of een flesje, maar het liefste wil hij met je knuffelen. In totaal heeft deze beer meer dan 100 geluidjes en bewegingen. Hij gaat zeker een hit worden deze feestdagen.

Na afloop mochten de meiden niet alleen de tovenaarskleding houden, maar kregen ze ook nog een flinke goodiebag mee. Helaas regende het zo hard buiten, dan de papieren tas het station al niet haalde. Daarna konden de meiden het ook niet laten om stiekem een beetje te peuteren aan het pakpapier. Zo wisten ze voordat we thuis waren al dat ze zelf 2 Disney Pyamaprinsesen kregen, de Playdoh Pizzaoven en het spel Egeltje Plof.

Na een snel hapje op het station kwamen we moe, maar voldaan thuis. Na een potje Egeltje Plof, gingen beide meiden met hun eigen Disneyprinsessen naar bed.

Donderdag 5 september

Het is voor ons toch nog wel even wennen aan het nieuwe ritme. Voor de tweede keer deze week waren we de broodtrommels voor Kleine Zus vergeten. Maar nu gewoon de hele tas. Ik kon dus een extra rondje fietsen. Ik moest ook nog een beetje opschieten, want ik had daarna nog een afspraak bij de tandarts, voor mijn tweede wortelkanaalbehandeling. Gelukkig was deze zenuw al dood, hoefde er geen verdoving in en voelde ik er niets van.

Omdat ik nu ook weer in de buurt was van het ziekenhuis, ging ik daar ook nog even langs om te horen hoe de afspraak van gisteren verder was afgelopen en om voorbereidingen te treffen voor de onderwijsdag, die ik over 2 weken organiseer. Voordat ik het wist was het alweer tijd om richting het schoolplein te gaan.

Helaas was het iets te nat om naar de speeltuin te gaan, dus gingen we eerst naar huis, voor de dansles. Natuurlijk werd er Egeltje Plop gespeeld en Pizza’s gebakken. Ze hadden zo de hele middag kunnen doorgaan, maar er moest ook gedanst worden.

Gelukkig kreeg ik ’s avonds een herinnering op mijn telefoon voor de informatieavond van groep 8. Die was ik dus helemaal vergeten. Ik wilde nog snel even iets opruimen, voordat we weggingen. Helaas stootte ik toen heel hard mijn hoofd aan de punt van een openstaande kast. Auwww en bloed. Gelukkig viel de schade wel mee en na een beetje deppen, kon ik gewoon mee.

Het was leuk en goed om te horen hoe het laatste schooljaar eruit gaat zien. Cito, scholen bezoeken, eindmusical en natuurlijk op kamp. Het maakt het allemaal ook wel definitief en een raar idee dat ze volgend jaar naar de middelbare school zal gaan.

Thuis waren de meiden zoals afgesproken zelf naar bed gegaan en gingen we ze nog even een kusje geven. Daarna plofte ik op de bank met toch wel wat hoofdpijn. Ik besloot dan ook vroeg naar bed te gaan.

Vrijdag 6 september

Helaas werd ik ook wakker met nog steeds hoofdpijn. Ik dacht er over na om misschien niet te gaan werken, maar toen eenmaal aangekleed was en onderweg, besloot ik ook gewoon te gaan werken. Gelukkig had ik de meeste mail tijdens mijn vakantie al gelezen, dus kon ik er een rustig dagje van maken. Gelukkig trok de hoofdpijn in de loop van de dag weer weg.

’s Avonds waren de meiden ook blij weer thuis te zijn. Ze hadden een leuke eerste week op school gehad, maar het was ook wel vermoeiend. We besloten lekker onze pyjama’s aan te trekken en er een filmavondje van te maken met popcorn. Op Pathé Thuis huurden we de film Circus Noel. Echt een heel leuke kinderfilm en een aanrader!

Zaterdag 7 september

Vandaag ging de wekker al weer heel vroeg! We waren namelijk uitgenodigd bij Mattel Play! Sevenum om een dagje te komen spelen en de nieuwe Thomas de Trein film te zien. Maar Sevenum ligt in Noord-Limburg en is voor ons bijna 2 uur rijden. Gelukkig was het rustig op de weg en kwamen we mooi op tijd aan.

Bij Mattel Play! werden we ontvangen door de Dikke Controleur himself. Er was koffie en slushpuppy voor de kinderen en minicupcakes. Terwijl de kinderen naar de film keken, liep ik alvast een rondje. In deze indoorspeeltuin vind je verschillende werelden helemaal ingericht voor de bekende Mattel TV-helden. Zo is er eentje voor Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, Angelina Ballerina en Thomas de trein. Ook is er een grote Mega Block Zone, waar de kinderen kunnen bouwen en stopmotionfilmpjes maken en een echte Roller Disco.

De meeste kinderen konden dan ook niet wachten om te mogen gaan spelen. Ze konden zich hier helemaal uitleven en ik was zelf ook erg onder de indruk hoe mooi alles paste bij de thema’s en ze waren uitgedacht. Tot aan 12.00 uur was de Mattel Play voor ons afgehuurd. Daarna mochten we gaan eten bij het ABC-restaurant.

Het ABC restaurant zat in hetzelfde pand als Mattel Play! en is een all-you-can-eat restaurant met maar liefst 11 verschillende restaurants. Voor ons hadden ze er 4 open gedaan; een Amerikaanse Diner, de Pizzaria, de Soup&bread en salade corner. De kinderen zaten aan hun eigen tafel en genoten van alle keuzes die ze hadden. Ik kan me haast niet voorstellen hoe moeilijk kiezen het zou zijn als de andere restaurants (oa Sushi, Mexicaan, Steak House en Bakery).

Na het eten gingen we natuurlijk nog even terug naar Mattel Play! De meiden hebben nog uren gespeeld en kregen nog een mooie greenscreenfoto en goodiebag mee naar huis.

Eenmaal thuis was iedereen eigenlijk nog vol van de lunch, dus aten we alleen een boterhammetje. Nadat de meiden in bed lagen, huurden wij ook nog maar eens een filmpje bij Pathé Thuis, Avengers: Endgame. We waren alleen vergeten dat dit best een lange film is en dat wij ook vrij moe waren. Gelukkig maar dat je de film voor 48 uur huurt, dan kunnen we morgen het einde afzien 😉

Meer over Mattel Play lees je hier op mijn blog. Daar kun je ook kans maken op kaartjes voor de Thomas de Stoomlocomatief film en een goodiebag!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.