Winnie de poeh de musical

Winnie de Poeh de musical

Een van mijn favoriete kinderboeken is toch wel Winnie de Poeh, de knuffelbeer van Christopher en zijn vriendjes in het Honderd Bunderbos. En nog nog steeds is Poeh zeer geliefd bij groot en klein, maar beter bekend van zijn Disney avonturen. Afgelopen weekend ging in Almere de Nederlandse versie van de Disney Winnie de Poeh, de musical in première en wij mochten daar bij zijn.

Winnie de Poeh

Voor wie Winnie de Poeh niet kent. Het is zoete en zorgzame beer, soms een tikkeltje vergeetachtig, maar bovenal dol op honing. Hij heeft een bont gezelschap van vrienden: Knorretje, een klein en schattig roze varkentje vol vriendelijkheid; Iejoor, een treurige, maar loyale ezel; Kanga, een liefhebbende moederkangoeroe met haar vrolijke zoontje Roe; Konijn, de slimme, enigszins ongeduldige konijn; Uil, wijs en altijd vol verhalen en advies; en Teigetje, een hyperactieve, stuiterende tijger met een tomeloze energie. Samen beleven ze hartverwarmende avonturen, omarmen ze vriendschap en leren ze van elkaar in het Honderd Bunderbos, onder het toeziende oog van Janneman Robinson, de jongen van wie alle knuffels zijn.

.

Winnie de Poeh de musical

In Winnie de Poeh de musical komen al deze vriendjes van Janneman Robinson tot leven iop toneel. Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, passeren verschillende wereldberoemde verhalen uit het boek van A. A. Milne en de films en tv-series van Disney de revue.

.

Diep in het Honderd Bunderbos staat een nieuw avontuur te beginnen, wanneer de Oostwind en de Westwind draaien. Het wordt een drukke dag voor Winnie de Poeh, als hij op zoek naar honing uiteindelijk zelfs een boom in moet duiken! Gelukkig zijn al zijn vriendjes er om te helpen, Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil en oh, Teigetje ook! Langzaam veranderende seizoenen in het bos, van de herfst naar de winter en via de lente weer naar de zomer.

.

Na het succes van Disney Winnie de Poeh in New York, Chicago en Londen, brengt Morssinkhof Terra Theaterproducties en Rockefeller Productions presenteren in samenwerking met Disney Theatrical, deze nieuwe familiemusical nu voor het eerst naar Nederland, volledig gezongen en gesproken in het Nederlands, verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen.

Wat vonden wij er van?

Omdat het boeken van Winnie de Poeh al bijna 100 jaar bestaan (Het eerste boek over Winnie verscheen op 14 oktober 1926) is er een heel groot publiek wat zal genieten van deze vertellingen op het toneel. De knuffelvriendjes komen allemaal langs en worden uitgebeeld door grote poppen. Al snel zie je de acteurs achter de poppen niet meer en wordt je meegenomen in de avonturen in het Honderd Bunderbos. Ik en mijn dochter hebben echt genoten van deze voorstelling en kunnen hem dan ook zeker aanraden om met het hele gezin, inclusief opa en oma naar toe te gaan

Praktische informatie

Disney Winnie de Poeh, de musical is vanaf nu overal in Nederland en België te zien t/m mei 202.
Klik hier voor de speellijst en tickets.
De voorstelling duurt 1 uur, dus ook goed te doen voor kleine kinderen

Andere leuke voorstellingen dit theaterseizoen zijn

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d