Huidverzorging na de bevalling: hier moet je aan denken! 

Huidverzorging na de bevalling: hier moet je aan denken! 

Eindelijk is jullie kindje geboren! De tijd van nachtenlang wiegen, voeden en bovenal heel veel genieten is aangebroken. Langzaam begint je nieuwe leven ook weer wat vorm te krijgen. Uiteindelijk zul je zelfs weer een ritme gaan vinden. Toch anders dan voorheen. Je leven staat voorlopig nog wel even op z’n kop. Zeker als dit je eerste kindje is. Dat heeft invloed op je gehele lichaam. Het is dan ook niet vreemd dat we dit ook vaak terugzien aan de huid. De huid is als de spiegel van het lichaam. Als het met jou minder goed gaat, dan zal dit terug te zien zijn aan de huid. Slapeloze nachten, stress en alle hormonen van het ontzwangeren zie je na verloop van tijd dan ook wel terug. Genoeg redenen dus om de huid wat extra aandacht te geven. Hier een paar tips voor een welverdiende self-care voor mama.

Ontzwangeren

Juist in deze periode is dat hard nodig. Hoe lang het duurt voordat je huid weer een beetje als vanouds is? Dat verschilt per persoon. Het duurt echt wel even voordat je hormonen weer op de rit zijn en jij je weer een beetje fit gaat voelen. Gemiddeld spreken we toch wel van 9 maanden op en 9 maanden af. Maar wees ook niet teleurgesteld als het langer duurt. Dit is slechts een gemiddelde. Met de huidverzorging van Clinique ondersteun jij je huid in dit proces. Maar wat kun je verwachten na de bevalling? 

Vette huid

Een bekend fenomeen na de zwangerschap is dat de huid erg snel vet wordt. Dit wordt veroorzaakt onder invloed van hormonen. Het lichaam moet echt weer het evenwicht in de hormonen terugvinden. Dat is niet gemakkelijk als er tegelijkertijd heel veel gevraagd wordt. Niet alleen verdwijnen de zwangerschapshormonen, maar moet ondertussen misschien ook de melkproductie aangewakkerd worden en daarnaast is het lichaam ook nog druk bezig om jou te laten herstellen van de zwangerschap en bevalling. Geen wonder dat dit ook terug te zien is. Gelukkig kunnen de juiste producten en wat extra verzorging al wonderen doen om de vette huid te verzachten. 

Let er in elk geval op dat je voor natuurlijke producten kiest. Ga dus niet in de weer met allerlei agressieve middelen, want deze werken alleen maar averechts. Er zijn speciale crèmes die de natuurlijke balans van je huid weer proberen te herstellen. Door de unieke samenstelling in deze producten wordt er minder talg aangemaakt en komt de huid langzaam weer tot rust. Als je voor de zwangerschap geen vette huid had, is de kans groot dat dit echt van tijdelijke aard is. 

Droge huid 

Dan zijn er ook nog vrouwen die juist het tegenovergestelde ervaren. Hun huid wordt juist erg droog en schilferig na de bevalling. Misschien jeukt het zelfs wel flink. Dit kan ook ontzettend vervelend zijn en veel ongemakken geven. Kies dan voor Estee Lauder huidverzorging producten die extra voeden en hydrateren. Het is belangrijk dat de producten op natuurlijke basis zijn. Dit geldt eigenlijk altijd. Niet alleen tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Natuurlijke ingrediënten zijn veel beter voor de huid. Zeker als je veel jeuk hebt, is het belangrijk om de huid meerdere malen per dag te hydrateren en te voeden. Dit vermindert het ongemak. 

Lees ook: Zwanger? Tips om voet- of slaapklachten te verlichten

Image by lookstudio on Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.