Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand

Afgelopen weekend ging de familievoorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand in première in de Stadsschouwburg van Haarlem. Samen met mijn dochter mochten ik daarbij aanwezig zijn. Wij hebben erg genoten van dit avontuur van Pietje Bell, in een nieuw jasje.

Pietje Bell

Het personage Pietje Bell is afkomstig uit de komische, gelijknamige kinderboekenserie, geschreven door Chris van Abkoude tussen 1914-1936. Pietje Bell is een ondeugende, avontuurlijke en grappige jongen die allerlei streken uithaalt in de stad Rotterdam aan het begin van de 20e eeuw. De 8 boeken draaien om zijn streken, zijn vindingrijkheid en zijn positieve kijk op het leven, ondanks dat hij vaak in de problemen komt. De boeken zijn erg geliefd in Nederland en zijn zowel verfilmt als op op het toneel te zien.

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand

Pietje Bell heeft een hart van goud en zorgt met haar vrolijke avonturen voor nogal wat opschudding in de stad. Haar capriolen zijn een grote bron van ergernis voor meester Geelman en haar tante Cato. Wanneer een rijke zakenman besluit een arme wijk te slopen en daar een groot hotel neer te zetten, komt Pietje in actie. Zij maakt zich zorgen om haar vriendje Sproet, die dakloos dreigt te raken. Samen met Peentje, Engel en Blikkie, richt zij de Bende van de Zwarte Hand op. Hun doel: geld inzamelen met een groots circusoptreden. Maar dan stuiten ze op iets bijzonders. Wanneer de zakenman achter hun plannen komt, doet hij er alles aan om hen het zwijgen op te leggen. Echter, de Bende van de Zwarte Hand laat zich niet zomaar wegjagen! Zullen Pietje en haar bende erin slagen om hun vriend Sproet te redden?

Wat vonden wij ervan

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand is de tweede musical over deze vrolijke kwatongen, of moet ik zeggen meisje. Want voor dit nieuwe avontuur is Pietje Bell geen jongen, maar een stoere meid. Een leuke invalshoek die goed uitpakt. Samen met haar vriendjes Peentje, Engel, Blikkie (een hele schattige en grappige kleine opdonder)

Praktische informatie

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand is vanaf nu tot en met februari 2024 over in Nederland te zien in de theaters. Voor de speellijst en tickets, klik hier

Duur voorstelling: ± 75 minuten
Leeftijdscategorie: 6+

.

Andere leuke voorstellingen dit theaterseizoen zijn

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.