Uitje | Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos nu in het theater

Waarschijnlijk is het jullie wel duidelijk dat wij hier in huis een hele grote Woezel & Pip fan hebben wonen. Zo groot dat ze zelfs haar verzameling en kamer mocht laten zijn het in het blad Ouders van NU. Op de vraag van Wijtestenhet.nl of wij voor hun naar de nieuwe theatervoorstelling van Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos wilde gaan, konden we geen nee zeggen. Zelfs niet als we daarvoor helemaal naar het Chasse Theater in Breda moesten afzakken. Dus afgelopen donderdag ‘spijbelde’ Kleine Zus en haar BFF een middagje van school en gingen we op pad.

Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos

Misschien komt de titel van alweer de 4e Woezel & Pip theatervoorstelling je bekend voor. Dat kan heel goed, want afgelopen winter draaide de eerste Woezel & Pip film in de bioscopen, met dezelfde titel. De film was een groot succes, want de film werd binnen twee weken door 100.000 bezoekers bekeken en werd
bekroond met een gouden film en een gouden pen voor het scenario. Inmiddels hebben meer dan 250.000 bezoekers de film gezien.

Het verhaal is dus niet helemaal nieuw, maar toch net wat anders en aangepast voor het toneel. Natuurlijk is het nieuwe vriendje Charlie ook toegevoegd aan de crew en ook de Sloddervos laat zich even zien. Verder zijn alle oude bekende ook mee on tour; Tante Perenboom, de Wijze Varen, de Zingende Tulpjes en onze favoriet Buurpoes.

img_2463Het verhaal

Dit avontuur speelt zich af in de winter en de hondjes komen dan ook binnen op hun step/slee en kijken vanaf de berg naar hun Tovertuin, waar al hun vriendjes wonen. Tante Perenboom vertelt ze dat hun lieve, maar heel drukke neefje Charlie komt logeren. Eerst moeten ze nog hun hok opruimen en merken ze dat ze wat spullen kwijt zijn. De Wijze Varen weet ze te vertellen dat die vast zijn meegenomen door de Sloddervos. Waar wie is de Sloddervos eigenlijk en hoe ziet hij er uit? Woezel & Pip weten het wel. Als dan ook nog het verstopte cadeau voor de Wijze Varen verdwenen is, moeten ze hem wel gaan zoeken en vangen. img_2409

Na afloop

Na afloop van de voorstelling konden we in de foyer nog knuffelen met meer dan levensgrote Woezel en Pip. Speciaal voor deze persvoorstelling mochten de kinderen ook op de foto met de cast van de voorstelling. Uiteraard was het er zo druk, dat we dat maar aan ons voorbij lieten gaan. De Merchandise stand trok ook erg en ik ben uiteindelijk toch weer overstag gegaan en zo gingen we met een echte Sloddervos naar huis.
Ook leuk om te weten is dat er bij de Merchandise stand een speciale brievenbus staat. Hier kunnen kinderen hun eigen versie van de Sloddervos in doen. Dus voordat je komt, ga thuis lekker aan de slag met pen, papier en knutsels. De kunstwerken worden aan het einde van de voorstelling op toneel bekeken door Woezel & Pip.

img_2493 img_2497sloddervos

Wat vonden wij ervan?

Het zal niet verrassend zijn als ik je vertel dat we er van hebben genoten. Het blijft heel bijzonder om in het theater te zijn, in het donker. Gelukkig gaat af en toe het licht aan en worden de kinderen gevraagd mee te zoeken naar de Sloddervos (misschien zit hij wel onder je stoel…) Dit helpt de jongste in het publiek om hun aandacht erbij te houden, want de voorstelling is al vanaf 2 jaar. Ik moet daar wel meteen bij zeggen, dat het wel een spannend verhaal is. De meiden kropen dan ook regelmatig dicht tegen ons aan, als het weer een beetje spannend werd. Maar er werd ook heel hard gelachen om de streken van Charlie. Daarom kunnen we deze voorstelling zeker aanbevelen voor klein en groot

img_2389 img_2472 img_2505

Wil je de voorstelling ook gaan zien? Kijk dan snel op de speellijst wanneer Woezel & Pip bij jouw in de buurt in het theater komt.

Zijn jullie ook zo’n fan en gaan jullie naar de voorstelling?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.