Hotspot | De Hallen – Amsterdam

De HAllenGisteren mochten we voor Mamaliefde naar de knuffelpremiere van Casper en Emma op Safari (daarover later meer) De premiere was in de Filmhallen in Amsterdam. Voor mij een totaal nieuwe plek in Amsterdam, waar ik ook nog niet eerder over gehoord had. Maar wat een leuke verrassing was dat! Vandaar vandaag meer informatie over deze hotspot in Amsterdam, waar je zeker een keertje naar toe moet.

De Hallen

De Hallen Amsterdam bevinden zich in de 19e eeuwse stadswijk Amsterdam West, vlak bij het centrum (tussen de Kinkerstraat, het Bellamyplein, de Tollensstraat en de Ten Katemarkt). De plek waar ooit de eerste elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden heeft een nieuw leven gekregen. Sinds eind 2014 vind je iin deze oude werkplaatsen onder andere een hotel, een bioscoop, een bibliotheek, foodhallen, een galerie, kunstuitleen en een heleboel leuke kleine, creative en vintage winkeltjes.De Hallen

De Filmhallen

Wij kwamen voor de Filmhallen, de bioscoop. In deze nieuwste bioscoop van Amsterdam vind je 9 zalen; 3 grote en 6 kleinere zalen. In zaal 7 is de oude Parisien zaal (1924) terug geplaatst. Deze historische Art-deco zaal is bestempeld als werelderfgoed en eigendom van familie Desmet. De initiatiefnemers van de Filmhallen zijn de eigenaren van The Movies. Het aanbod zijn de grote bekende films, maar ook de arthousetitels kun je er zeker terecht.

hallen 2

De Foodhallen

De Foodhallen zijn gevestigd in Hal 3, de oudste en meest monumentaal gave hal. Hier vind je Brasserie Halte 3 en restaurant Meat West en Foodcourt. Tevens is er een royaal terras bij het Bellamyplein.
Dit horecaconcept geïnspireerd door ‘indoor food markets’ die ook in steden als Londen en Madrid te vinden zijn.  Bezoekers van de Foodhallen kunnen bij de verschillende tentjes hapjes kopen. De drankjes worden verkocht aan de bar in het midden van de hal. Er zijn rond de twintig verschillende foodstands, van culinaire bitterballen tot pizza, Franse desserts en kaasplankjes.

Wij hebben hier echter geen kijkje genomen, maar dat gaan we de volgende keer zeker doen. De Foodhallen is op zondag tot en met woensdag van 11.00 uur tot 20.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Kleine Passage (Hal 17)

Hal 17 is de hal die los staat van de grote Hallen. Deze hal is de oudste hal en staat bekend als de vroegere “paardentram.” Hier zijn allerlei kleine ondernemers met leuke winkeltjes met vintage spullen, kleding en verzorgingsproducten. De naam zegt het al, het is een kleine passage, maar zeker de moeite waard om lekker even rond te snuffelen.hallen 1

Bereikbaarheid en Parkeren

Met OV zijn de Hallen te bereiken met Tramlijn 7 vanaf Leidseplein en tramlijn 17 vanaf Centraal Station. Deze trams stoppen op halte Bilderdijkstraat, Kinkerstraat, Ten Katemarkt.

Kom je met de auto of fiets, onder De Hallen Amsterdam is een parkeergarage en fietsenstalling. De ingang van de parkeergarage bevindt zich aan het Bellamyplein (voer dit in op je navigatie) Parkeren kost €3 /uur met een maximum van 27 euro per 24 uur. Let op: parkeerkosten kunt u bij de automaat alleen per pin of credit card voldoen. Contant betalen is NIET mogelijk.

Onder de bibliotheek is een gratis fietsenstalling voor ca. 600 fietsen. Stallen is toegestaan voor maximaal 72 uur. De stalling wordt zoveel mogelijk beheerd gedurende kantoortijden. De gehele dag en avond is er extra controle in de vorm van camerabewaking.

Bezoekadres:
Hannie Dankbaar Passage
1053 RT Amsterdam

Conclusie

Ik was aangenaam verrast door deze leuke locatie. Nu waren we er op een zondagochtend en was het er zeer rustig. Ik ga zeker nog een keertje terug op een zaterdagmiddag, als het hopelijk wat drukker is. Omdat we nu met de meiden waren, hebben we alleen even snel gekeken in de Kleine Passage. Daar zou ik zeker nog wel een keertje wat langer willen rondsnuffelen. Met een lekker koffie met appeltaart, wijntje of etentje! Wel zonder kinderen, want naast de bioscoop is er voor hun niet heel veel te beleven. Dit is meer een plek voor date-night of en gezellige middag Amsterdam met vriendinnen (de 9 straatjes zijn op 15 min lopen 🙂 )

Kende jij De Hallen in Amsterdam al?

Spread the love

3 thoughts on “Hotspot | De Hallen – Amsterdam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: