Paper Mario: The Origami King

Paper Mario: The Origami King

Het fijne van vakantie is dat je tijd hebt om even alles de boel te boel te laten en gezellig samen op avontuur te gaan. Helaas is het in Nederland zo dat de zomer vaak in de maanden voor de zomervakantie valt. Dus voor de regenachtige dagen mochten wij het nieuwste spel van Nintendo op Switch Paper Mario: The Origami King gaan ontdekken. En hoe leuk is het om, geïnspireerd door dit spel, zelf ook wat origamivouwkunst uit te proberen. Zowel het spel als het vouwen heeft ons al flink wat uitdagingen bezorgd 🙂 Voor de liefhebbers mag ik 2 leuke pakketjes in het thema van het spel verloten.

Paper Mario: The Origami King setje

Paper Mario: The Origami King – Het verhaal

De origamikoning heeft het rijk overgenomen! Zijn gevouwen soldaten hebben Toad-dorp overvallen en hij heeft zijn krachten gebruikt om prinses Peach en diverse andere personages in origami te veranderen. Hij heeft zelfs het kasteel van Peach uit de grond gerukt en het afgesloten met magische linten! Gelukkig kan Mario rekenen op de hulp van Olly’s jongere zusje Olivia om de gevouwen legers van het kwaad te bestrijden. Samen met enkele onwaarschijnlijke bondgenoten help je onze helden de plannen van de papieren slechterik te versnipperen om te voorkomen dat de wereld in origami wordt veranderd!

Het spel

We hebben het spel Paper Mario: The Origami King nu een paar dagen in huis. En het is ook weer een groot succes! De eerste levels zijn goed te doen. Je wordt aan de hand genomen om er achter te komen hoe je je verreikende vouwarmen kunt gebruiken. Door het schieten van je eigen confettikanon kun je de papieren wereld weer beetje bij beetje maken.

Tussen de werelden door word je uitgedaagd door Bowser zijn onderdanen. Door de puzzel op te lossen en ze op de juiste plek te plaatsen, kun je zonder al te veel kleerscheuren je queeste verder zetten. Maar zowel je tactisch denkvermogen als je puzzeloplossend vermogen worden op de proef gesteld. Uiteindelijk zul je het moeten opnemen tegen Olly’s kartonnen krijgers en de enorme eindbazen die onder zijn bevel staan!

Paper Mario: The Origami King

Origami vouwen

Dat Origami vouwen tot een echte kunst is verheven in Japan is niet voor niets. Makkelijk is het namelijk niet! Bij het spel heeft Nintendo ook een leuke setje gemaakt om de karakters zelf te vouwen. In het pakketje vind je alle vouwstappen. Wel in het Engels, maar op de site van Nintendo vind je ze ook in een Nederlandse uitleg. Maar dan nog is het een flinke uitdaging om de figuren van een plat blaadje in de juiste vorm te krijgen…

Winactie 2x Paper Mario: The Origami King setje is gesloten

Met dank aan Nintendo mag ik een 2x een Paper Mario: The Origami King setje weggeven. In het pakketje zit een origamivouwsetje met bekende figuren uit de Mario-wereld, een orginele sleutelhanger en een velletje Magneetjes.

De winnaars zijn

Paper Mario: The Origami King setje
 • De winnaars zal ik persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

71 thoughts on “Paper Mario: The Origami King

 • Kraanvogels vouwen deed ik met mijn dochter toen ze op de kleuterschool zat; daarna een boekje gekocht met iets moeilijker vormen, zodat het vouwen een uitdaging bleef. Het blijft leuk om van iets plats een vorm te maken. Het spel lijkt mij geweldig; zeker met Mario, één van mijn favoriete game figuren.

  • Diana en Laurens Grondsma says:

   Wij zijn nog niet zo handig met origami. Gelukkig hebben we een knutselneefje die het ons vast kan leren. Wij zijn wel dol op supermario! Een nieuw spel voor de Switch van Mario, om samen mee te spelen winnen we dolgraag. Groetjes LuigiLaurens en MarioMama

  • Zag al wat streams met dit spel! Lijkt me wederom weer een leuke game van Nintendo! Vind sowieso bijna alle Mario games wel leuk! Tot mijn verbazing kon ik een zwaan origami vouwen! Was een challenge bij zo’n foto opdracht app ding van een tijdje terug.

 • Alhoewel vouwen niet mijn hobby is, vroeger op de basisschool vond ik het verschrikkelijk, weet ik dat ik mijn zoon dolblij zou maken met dit spel. Daarom waag ik een poging!

 • Marloes de Vetten says:

  Ik doe graag mee voor mijn vriendin. Hoe zij met origami is, weet ik niet. Ik ben aardig goed in vouwen. Moet ook wel als oud kleuterjuf.

 • Betti Scheringa says:

  Wat leuk!! Doe graag mee
  Origami vouwen is denk ik niet mijn ding
  Een hoedje of bootje wil nog wel als ik een beschrijving heb. Mijn dochter van 7 is er al beter in als ik die zou dit setje echt super vinden

 • Ik doe graag mee. Vooral voor Sebas, die veel speelt op de Switch, maar ook voor mezelf, want ik ben ook wel weer toe aan een leuk spel om zelf te spelen. Met mijn origamikunsten is het niet heel goed. Tijdens het thuiswerken hebben Pippa en ik nog een vis gevouwen.. maar daar is het bij gebleven ?
  Kirsten onlangs geplaatst…Thuisblijven in de vakantie, ja of nee?My Profile

 • Ik doe mee voor mijn kids (en man). Ze spelen hier graag Mario spellen.
  Origami daarin tegen zijn we niet zo goed. Ben aardig creatief maar als het moeilijker word dan een boot, hoedje, of happer haak ik af haha.

 • Ik zou graag winnen voor onze zoon Lars hij heeft zelf gespaard voor de switch en dit spel lijkt hem erg leuk.
  Ik heb vroeger wel veel origami gevouwen, lijkt me wel leuk om weer op te pakken.

 • Elvira van der Heijden says:

  Ik kan geen origami vouwen maar wel spelen! Zou een super tof cadeautje zijn voor mijn man die binnenkort jarig is en al alle andere origami spelletjes van Mario af heeft. Zodra ons dochter en ongeboren zoon oud genoeg zijn mogen zij het ook gaan spelen!
  Volg je op elke social media onder mijn eigen naam en op insta als forest.elven. Zou echt te gek zijn om te winnen voor ons gezinnetje <3

 • Saskia Lemmens-van der Struif says:

  Wat een leuke actie! Lijkt me gezellig om samen met mijn dochter origami te vouwen voor de mooiste creaties.

 • Ik doe graag mee voor mijn neefje Ties. Vroeger wel vaker kraanvogels gevouwen, maar ik denk dat mijn neefje dit inmiddels een stuk beter kan!

 • Doe heel graag mee voor mijn 2 Mario fans hier in huis.
  Vroeger op de basisschool hadden we met regelmaat origami les. Best leuk maar was er niet heel goed in. Nu met de voorbeeld filmpjes op Youtube is het al een stuk makkelijker en na een paar keer oefenen lukt het ook zonder filmpje 🙂

 • Doe heel graag mee voor mijn creatieve mario-fans.
  Origami vouden zijn we nog beginners in, maar wat mijn dochtertje met grote regelmaat maakt van papier, plakband/lijm en schaar zou ik niet kunnen bedenken.
  Zou mijn creameisje graag met deze mooie prijs verrassen.

 • Nou verder dan vouwwerkjes op kleuterniveau met de 16 vierkantjes kom ik niet ? maar heb hiermee wel een goede basis. Ik zou dit spel graag voor ons middelste zoontje winnen,‘die is gek van Mario en kijkt tot in den treuren filmpjes van dit spel op YouTube?

 • Jahoe! Ik heb vroeger wel 1000 verschillende origami figuren gemaakt – heerlijk om te doen :). Lijkt me super leuk om met Mario door zijn eigen origami land te kunnen spelen – dit wil ik wel winnen! Zouden de kids dan na het spelen van deze game ook aan de origami gaan? ???

 • Heleen Haarsma says:

  Wat een geweldig leuke prijs! Mijn kleindochters zijn helemaal gek van hun Switch en de Mario games! 🙂
  Origami vouwen vinden we nog wat lastig, maar met een vliegtuigje komen we echt al een heel eind!;)
  Duimen maarrrrr

 • Mijn vriendin en ik hebben zo’n origami boek en vinden het leuk om af en toe lekker creatief te zijn. Je hebt origami puzzels in het boekje vanaf 1 ster ( makkelijkst) en 5 sterren ( moeilijkst ). Sterren 1 t/m 3 gaat ons prima af en gaan ons nu wagen aan de 4 sterren vouwpuzzels, superleuk! Onze kinderen mogen ook graag mee doen maar die blijven nog steken bij de 2 sterren puzzels ;p. De kinderen hebben net wel erg duidelijk gemaakt hoe graag ze wel niet deze Paper Mario zouden willen winnen. Geef ze een Switch en een Mario spel en ze zijn de hele dag zoet! Stiekem willen papa en mama dit spel ook graag spelen;p

 • Gwen Peroti says:

  Mijn dochter vouwt zich al heel lang wild aan origami. Mijn zoon is wild van Mario. Hoe mooi is dat: met dit spel gaan we allemaal én origami vouwen én Mario spelen!! ❤️

 • Origami is een uitdaging. Net als Mario. Samen een dubbele uitdaging maar voor iemand die thuis toch heel wat kerststerren heeft gemaakt ga ik samen met mijn dochter de Mario uitdaging aan! ?

 • Wat leuk! Ik doe graag mee. Zelf ben ik niet goed in origami. Ik ben niet zo precies. Mario vind ik dan wel weer leuk, net als mijn kinderen.

 • Supergaaf! voor mijn kleinzoontje! wij vouwen samen wat af…helaas lukt het niet echt vaak, bootje, hoedje, hemd van de kapitein dat wel maar de rest.. we blijven oefenen! en het spel is natuurlijk ook te gek.

 • Claudia Diependaal says:

  Ehm ik heb MS dat willen mijn handen helaas niet meer. Maar mocht ik de gelukkige worden dan komt dat wel ok met die origami ?

 • Toffe winactie! Ik waag een kans.
  Kleuter speelt graag Mario Kart en Odyssee, dit spel lijkt me ook leuk voor hem (én voor mijn vriend, haha).
  Origami kan ik voor geen meter. Wel vind ik het altijd leuk om te vouwen met de kleuters in mijn klas. Schuin kruis, zestien vierkantjes… Ergens moet je beginnen!

 • Chantal den Haan says:

  Wat een waanzinnig leuke winactie voor mijn kinderen!? Mijn zoontje is gek op Mario, maar van vouwen is hij minder fan. Wie weet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit… Fingers crossed ?

 • Shiv Chin says:

  Ik doe heel graag mee met deze mooie winactie. Origami vouwen heb ik 1 keer gedaan en ik vond het erg moeilijk, maar ook fascinerend mooi hoe anderen het zo goed kunnen. Mario is het favoriete karakter van mijn zoon en ik doe mee voor hem.

 • Wat een super leuke prijsvraag, wik dolgraag meedoen en heb je net van overal geliked en gaan volgen behalve op de laatste want dat heb ik niet. Ben zelf erg creatief en mijn kinderen ook dus dat zie ik altijd wel zitten en hou van nieuwe uitdagingen en mario was leuk, is leuk en blijft leuk en spelen het met ons hele gezin maar zou wel dolgraag deze editie willen winnen, het zal zorgen voor samen gezelligheid, plezier en nieuwe uitdaging.

 • brants harry says:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes die zullen dit spel wel leuk vinden, blaadjes vouwen is niet mijn ding maar kan het altijd wle leren

 • Frans Jurriens says:

  Op de wc wordt er altijd origami gedaan met papier 😀
  Nee met de kids wordt er veel geknutselt. Van diertjes tot ingewikkelde gebouwen, alles moet er worden gevouwen en geplakt.
  Het lijk me leuk dit digtaal ook te doen 😀 Samen met hun op zoek naar de origami koning.

 • sanne Brattinga says:

  WAt leuk! Mijn vriend is volgende week vrijdag jarig! Waar hij erg goed in is is Mario games haha. We hebben een Switch en een Wii-u, met daarbij allemaal mario spellen. Als het om creativiteit gaat ben ik de gene die daar mee bezig is hier in huis, heerlijk! Al moet ik zeggen dat ik eigenlijk nooit bezig ben met vouwen. Origami vouwen heb ik ooit heel lang geleden eens gedaan, ik ben dus echt een beginneling haha.

 • Ik ben super slecht in origami. Gelukkig is mijn dochter wel goed in vouwen en ze vindt het ook ontzettend leuk (alles met knutselen, tekenen en verven vindt ze leuk). Zij zou dan ook erg blij worden van dit pakket.

 • Danielle van de Donk says:

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. We hebben eigenlijk nog nooit origami gevouwen, maar met dit pakket gaan we het zeker leren

 • Silvia Manders says:

  Het enige wat ik goed kan vouwen is zo’n happertje waarmee je een spelletje doet dat je bijvoorbeeld een kleur moet noemen en een hoekje moet omvouwen waarin staan staat “Jij bent lief” ?
  Ohja en vliegtuigjes!

  Geldt dit beide ook als origami? ?

 • Super leuk! Euh, ik geloof dat mijn talenten elders liggen.. Maar het valt vast te leren?
  Mijn zus kon op festivals met flyers de prachtigste dieren vouwen. Geen idee hoe ze het deed, maar heel gaaf 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.