Remastered Experience Rotterdam

Herfstvakantie tip | Remastered in Rotterdam; met recht een experience

Dat de herfst begonnen is, kan niemand zijn ontgaan. Tijd dus om ook alvast plannen te gaan maken voor de herfstvakantie. Natuurlijk hopen we toch op een mooie Indian Summer, maar het is ook goed om een paar leuke activiteiten achter de hand te hebben voor een regenachtige dag. Afgelopen zondag was zo’n regenachtige dag. Hét moment dus om eens een kijkje te gaan nemen bij Remastered Rotterdam. Een absolute aanrader om op je vakantiebucketlist te zetten! Ik vertel je graag waarom je deze experience niet mag missen.

Remastered Experience in Rotterdam

Remastered in Rotterdam is waarschijnlijk een experience die je niet eerder hebt beleefd. In de punt van de brugpijler van de Erasmusbrug in Rotterdam vind je deze bijzondere kunstuiting. Bereid je voor op een uur waarin jij je ogen en oren de kost kunt geven. Remastered is ruim 1.000 m2 groot met 60 state of the art beamers, 245 miljoen pixels, 50 speakers, 15 km aan kabel en het grootste indoor led-scherm van Europa. Wat zeg je? Ja, lees dat nog maar eens goed en probeer je dan voor te stellen wat je kunt verwachten. Ik durf te wedden dat ik je interesse gewekt heb.

In een 60 minuten durende experience zul je worden meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, ondergedompeld worden in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en kun je niet stil blijven staan op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”. Verschillende oude Hollandse Meesters zijn digitaal bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters.

In verschillende tijdslots word je via een vaste route door zes ruimtes geleid. Elk ruimte heeft een eigen beleving. In de laatste ruimte word je weggeblazen door een bijzondere digitale Remastered show van ongeveer 30 minuten. Na afloop kom je terug in de welkomstruimte, waar je je eigen digitale art kunt maken, die geprojecteerd zal worden op het grootste indoor led-scherm van Europa.

Oprecht een experience

Natuurlijk had ik bovenstaande informatie ook gelezen op de website. Het prikkelde mij meteen, maar heel eerlijk had ik ook geen idee wat we zouden kunnen verwachten. We parkeerden de auto in de Erasmusgarage, een locatie waar onze TomTom wel wat moeite mee had, omdat deze garage zich onder de Erasmusbrug bevindt. Na een paar keer de Erasmusbrug over gereden te zijn, vonden we toch de juiste afslag. Pal naast deze garage vind je de locatie van Remastered.

In de welkomstruimte viel het enorme led-scherm meteen op. Het is aan te raden om een kwartiertje voor dat je tijdslot start aanwezig te zijn. Dit kleurrijke scherm maakt het wachten geen straf. Ook kun je deze tijd gebruiken om nog even wat te eten of te drinken te halen. Dit mag je ook meenemen naar binnen toe. Ook zijn er kluisjes aanwezig waar je je jassen en tassen kwijt kunt. Als je tijdslot daar is, word je in kleine groepjes van 6-8 personen toegelaten.

Een beetje gespannen liepen we de eerste donkere gang door, nieuwsgierig wat we om de eerste hoek zouden aantreffen. Aan het einde van de eerst hang was er rode verlichte waterval, waar we doorheen moesten Gelukkig hield hij op toen we er voor stonden en konden we droog verder. In de donkere gang daarna zagen we bijzondere wezens, uit de schilderen van Jeroen Bosch, op de muren geprojecteerd, deze maakte ons meteen zeer nieuwsgierig naar wat ons nog meer te wachten stond.

De Underworld

Ondanks dat we droog binnengekomen waren, stonden we opeens in een blauwe onderwaterwereld. Overal om ons heen zwommen er vissen over de muren, plafond en vloer. Je weet niet waar je kijken moet. Van kleine visjes tot haaien en grote mantaroggen. Al snel hadden de meiden door dat de vissen en waterplanten op de muren bewegen als je er langs veegt met je armen. Uit de planten komen grote luchtballen en de vissen zwemmen in een boog om je heen. Eigenlijk wilden de meiden al niet meer verder, maar in deze ruimte blijven.

Je komt ogen tekort

Toch ging de volgende deur open en werden we naar een lift geleid. Maar is het wel een echte lift? Want hij neemt je mee tot uitzonderlijke hoogte. Als je uitstapt kun je in een klein bootje varen over de wolken, waar de vogels dansen over de muren. Zo komt je van de Underworld in de Upperworld terecht.

In de volgende ruimte weet je niet waar je moet kijken. In de Tuin der Lusten worden op 3 muren 3 verschillende wonderlijke werelden geprojecteerd; Eden, Paradise en Hell. Alle 3 geïnspireerd op de beroemde schilderij van Jeroen Bosch. Je komt ogen tekort. Alle personages in deze werelden zijn de moeite waard om even aandacht aan te geven. Zo telde ik opeens meerdere grote katten in het landschap en we vonden er steeds meer. Overal zie je fantasiedieren, grappige karakters en dansende planten om je heen. De muur met de projectie Hell hebben we wat minder goed bekeken. Deze vonden mijn meiden toch wel een beetje griezelig om naar te kijken.

De hoofdact

In de volgende kamer begint de echte Remastered-show. In 30 minuten val je van verbazing in verbazing. Ik kan er heel veel over vertellen, maar eigenlijk moet je deze experience helemaal over je heen laten komen. Je ziet oud-Hollandse Meesters terug in heel nieuwe jasjes en de kleuren spatten er vanaf. En probeer ook meer eens stil te blijven staan op de aanstekelijke beats.

Maak je eigen digitale kunst

Na deze explosie van kleur, beeld en geluid kun je in de welkomstruimte even bekomen van alles met een kopje thee. Maar de experience was nog niet voorbij. In deze ruimte kun je niet om het enorme led-scherm heen. Het is een landschap waar door de lucht verschillende luchtballonen, raketten en helikopters vliegen. Deze zijn allemaal ontworpen door de bezoekers. Aan de zijkant van de ruimte staan verschillende tafels met kleurplaten en stiften. Iedereen mag zich helemaal uitleven. In het midden van de zaal staat een grote pilaar, waar je je tekening kan laten scannen. Binnen een paar seconden vliegt jouw ontwerp door de ruimte. Met de knoppen op de pilaar kun je zelf ook de omgeving aanpassen. Schiet vuurwerk af of laat op eens een grote dino, octopus of regenboog verschijnen op het scherm.

Wat vonden wij van Remastered Experience

Als je bovenstaande hebt gelezen, zul je wel begrijpen dat wij heel erg enthousiast zijn over deze Remastered Experience. Het was een heel leuk gezinsuitje, want iedereen, jong en oud, was zeer onder de indruk van wat we hebben gezien. Het is echt een beleving die je nog lang zal bijblijven. Helaas voor ons was het echt regenachtig weer, want op een mooie (droge) dag kun je na afloop even gaan zitten op het buitenterras. Hier kun je genieten van de skyline van Rotterdam en de drukte op de Maas.

Praktische informatie Remastered Experience

Adres: Willemsplein 79, 3016 DR Rotterdam
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag vanaf 11.00u en zaterdag en zondag open vanaf 10.00u. In de herfstvakantie is Remastered Experience alle 7 dagen geopend.
Duur: 60 min
Kaartjes: reserveren kan online. Aanbevolen minimumleeftijd: 6 jaar en zorg dat je kwartiertje van tevoren aanwezig bent.
Parkeren; Erasmusgarage (Willemsplein 100) of in de naastgelegen APCOA Scheepvaartkwartier garage (Van Vollenhovenstraat 5G).

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: