Coleman Aspen 6L

Kamperen met het hele gezin in onze nieuwe Coleman Aspen 6L tent

Sinds een paar jaar pakken we af en toe ook de tent mee als we op vakantie gaan. Eerder deden we dit met de caravan, toen de meiden klein waren. Maar nu ze groter zijn is kamperen in een tent ook iets wat ze erg leuk vinden. Afgelopen zomer mochten we onze nieuwe Coleman Aspen 6L opzetten in de bergen van Oostenrijk. Hoe dit bevallen is, vertel ik je graag.

Kamperen met kinderen

Als je kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook. Deze oneliner gaat dan ook zeker op als we gaan kamperen. Het buitenleven en slapen in een tent brengt altijd zoveel vrijheid mee, voor iedereen. Op de camping kunnen de kinderen vaak lekker hun eigen gang gaan en maken ze ook snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Wel ben je natuurlijk wat meer afhankelijk van het weer in een tent, maar door te kiezen voor een grotere tent ondervang je dit ook wel enigszins. Daarom kozen wij dit jaar voor een 6-persoonstent, voor ons viertjes. Een keuze waar we zeker geen spijt van hebben.

Van een 2-persoonstent naar een 6-persoonstent

Ook al voor de kinderen kwamen hebben wij met z’n tweetjes heel wat keren gekampeerd. Helaas niet altijd met mooi weer, waardoor we ook zeker wat avondjes noodgedwongen hebben moeten eten in de WC-hokjes of een potje zitten kaarten in de auto. Als je met z’n tweetjes bent, kun je daar de lol wel van inzien, maar als de kinderen mee zijn, wil je toch wat meer ruimte om ze te kunnen vermaken.

Een paar jaar geleden verruilden we dan ook onze oude caravan voor een mooie 4-persoonstent. Het kamperen was bij de meiden een groot succes, maar op regenachtige dagen was de ruimte toch krap. Omdat regen altijd wel een beetje een rode draad is in onze kampeeravonturen, riep vriendlief na onze laatste kampeertrip nooit meer te willen gaan kamperen in een tent. Gelukkig wist ik hem toch nog een keertje over te halen om het te proberen in een grotere tent.

Kamperen in Oostenrijk

Onze geplande roadtrip door Amerika kon ook deze zomer vanwege corona niet doorgaan, maar we kregen een uitnodiging om een weekje te komen kamperen op Camping Mautendorf in Oostenrijk. Zo’n uitnodiging konden we natuurlijk niet afslaan. Maar mijn vriend wilde dan wel graag in een grotere tent op vakantie. Het werd de Coleman Aspen 6L tent, die we meenamen naar Oostenrijk.

Coleman Aspen 6L Tent – weetjes

Even wat weetjes over de de Coleman Aspen 6L tent.

Deze tent is een van de nieuwe tenten in de Coleman-collectie 2021. Het mag dan ook zeker een paradepaardje zijn, want het is een zeer royale 6-persoons tunneltent met een apart leef- en slaapgedeelte. De leefruimte is maar liefste 4,10 x 2,70m groot en heeft een goede stahoogte, door de tunnelvorm van de tent. Het slaapgedeelte van de tent bestaat uit drie slaapcabines van elk 1,30 x 2,10m. Zowel het slaap- als woongedeelte beschikken over bevestigingsringen om lichtgewicht tentverlichting aan te hangen. Zo kun je ’s avonds en ‘s nachts beide ruimtes verlichten. Dankzij het kabel invoerpunt heeft de tent één toegangspunt voor de elektrische aansluiting.

De grote tunneltent heeft ook nog een extra luifel aan de voorkant met een diepte van 1,30m. Hier kun je dus prima zitten in de schaduw (of uit de regen) en ook spullen kwijt, zoals je buitenkeukentje. Maar ook kun je zo ook altijd droog je schoenen aan en uitdoen en droog wegzetten.

De tent heeft 2 ingangen, eentje aan de voorkant, onder de luifel en eentje aan de zijkant van de tent. Beide hebben een drempelvrije doorgang, wat het in- en uitlopen van de tent gemakkelijker maakt en je niet over een opstaande rand kunt struikelen.

Materialen Coleman Aspen 6L tent

De Coleman Aspen 6L tent is uitgerust met volledig getapet tentdoek en een vastgestikt PE grondzeil met opstaande randen om water en ongedierte te weren uit het leefgedeelte. Het buitendoek is gemaakt van PU gecoat en brandvertragend polyester met een waterzuil van 4000 mm. De binnentent is vervaardigd uit ademend polyester met horrengaas, wat zelfs de kleinste muggen buiten je slaapcabine houdt. De tent is voorzien van ventilatie in het woongedeelte onder de ramen en aan de achterzijde van de tent in de vorm van een luifeltje, om condensatie te voorkomen en de temperatuur zo comfortabel mogelijk te houden.

Verder zijn de tentstokken volledig van fiberglas gemaakt, waardoor het gewicht van de tent gereduceerd wordt ten opzichte van voorgaande modellen. De tent wordt geleverd in een handige draagtas, zodat je de tent gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen!

Onze ervaring met de Coleman Aspen 6L tent

Golserwein

Nog niet eerder hadden wij gekampeerd in een tunneltent! Het opzetten was dan ook vrij snel gedaan en we waren meteen diep onder de indruk van de ruimte binnen. Een groot voordeel van de tunneltent is dat je door deze vorm heel veel staruimte binnen hebt. Onze vorige tent had dat ook wel, maar door de kleine leefruimte, kon je dan toch net niet vrij bewegen als de tafel binnen moest staan ivm de regen. Deze grote leefruimte in de tent is echt heel fijn.

Maar natuurlijk zit je liever buiten de tent in het zonnetje met een glaasje Oostenrijkse wijn. Helaas was onze vakantie niet heel zonnig, maar toch zat ik dan prima onder de luifel en genoot met mijn boek en wijntje van het prachtige uitzicht op de bergen.

Het slaapgedeelte

Het slaapgedeelte is op te delen in 3 delen, maar wij besloten om de tussenwandjes toch niet op te hangen. Zo sliepen we samen in een grote ruimte. De meiden aan de ene kant en wij aan de andere kant. Dat ging prima en zo hadden we toch ook net wat meer beweegruimte. Maar voor een andere keer als er bijvoorbeeld vriendinnetjes mee komen, dan zouden we ze wel ophangen.

Zoals ik al eerder schreef, regent het altijd wel als wij op vakantie zijn. Zo ook deze keer. Het regende en onweerde zelfs zo hard dat wij een leegstaand appartement op de camping aangeboden kregen. Dit viel niet zo goed bij onze jongste dochter. Zo vond het slapen in de tent zo leuk en had er zo naar uitgekeken, dat ze er helemaal van overstuur raakte. Misschien dat onze filmavondjes in de tent er ook wel iets mee te maken hadden. Doordat we zoveel ruimte hadden, konden we een laken ophangen aan de ene kant van de tent en met onze minibeamer de film groot projecteren op het doek. En er was ook genoeg ruimte nog over voor ons alle vier in een stoel op een rijtje.

Kleine minpuntjes aan de Coleman Aspen 6L

Maar goed voor een eerlijke review zal ik toch ook een paar mindere puntjes opnoemen. De tent komt verpakt in een handige tas, maar is toch best wel groot nog in omvang en zwaar om te tillen. Gelukkig dat wij met de bus op vakantie waren, maar achterin onze auto met alle andere kampeerspullen er bij was toch wel krap geworden. Ook zie je op de foto wel dat de tent ongeveer onze hele kampeerplek in beslag nam. Mijn vriend had eerst nog een extra verlengstuk voor de voortent willen kopen, maar dan hadden we echt over het pad gestaan. Volgende keer dus óf overdwars óf een kampeerplek zoeken op een veldje.

Maar de pro’s wegen zeker op tegen de cons, dus ik denk dat we deze tent zeker volgend jaar weer eens ergens zullen gaan opzetten!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.