weekoverzicht wk 25

Weekoverzicht | Never a dull moment #25

Het was weer een leuk weekje waarin we genoten van het warme weer, maar ook weer veel leuke dingen deden, zoals op Vaderdag naar de nieuwe Minions film, bij de opening waren van een nieuwe attractie in Madurodam en op expeditie gingen in Naturalis. Het is maar goed dat we dit weekend helemaal niets in de agenda hebben staan.

weekoverzicht wk 25

Zondag 18 juni 2017 Vaderdag

Vaderdag! Dat betekende dus vroeg op, om een lekker ontbijtje te maken en de cadeautjes te zoeken. De meiden hadden weer erg hun best gedaan op school en een mooi “Pas op – Liefste Papa aan boord” bord en een mooie kaart met gedichtjes. Natuurlijk was er ook iets voor de BBQ, want dat lijkt wel een traditie te worden. Hij kreeg een BBQ Multitool Die kon hij meteen ’s avonds uitproberen tijdens de BBQ.

Rond 11.00 kwam mijn eigen vader even langs voor koffie. Helaas moest ik hem teleurstellen, want ik had zijn cadeautjes iets te goed verstopt en kon ze dus niet meer vinden…. Wel kon ik hem vertellen dat ik en mijn zussen hem een avondje mee zouden nemen naar het concert van Doe Maar On the Beach.

Nadat mijn vader weer weg was, stapte we in de auto naar Amsterdam. Daar had ik nog 4 kaartjes kunnen bemachtigen voor een voorpremiers van de nieuwste Verschrikkelijke Ikke 3 film. De meiden gingen helemaal in stijl gekleed als Lucy en Agnes. De film was weer een groot succes en de meiden kregen na afloop ook een een ijsje aangeboden van Pathe. Wat een bofkonten

 

Weer thuis staken we snel de BBQ aan, want 2 vrienden kwamen gezellig langs voor een BBQ. De Multitool werd meteen gebruikt en was een succes

Maandag 19 juni 2017

Het was vandaag een hele warme dag, maar daar heb ik maar weinig van meegemaakt. Mijn kamertje in het ziekenhuis is lekker koel. Er zijn helaas geen ramen, dus pas toen ik weer naar buiten kwam, zag ik de zon voor het eerst. Snel Kleine Zus gehaald van de BSO, die had lekker gezwommen tijdens haar zwemles en samen een boterhammetje gegeten. Veel tijd hebben we tegenwoordig niet meer op de maandagavond, want om 19.00 ging ik sporten. Lekker Pilates, maar met deze warmte was het bijna Bikram Pilates.

Dinsdag 20 juni 2017

Nadat de meiden op school zaten, dronk ik samen met een vriendin een kopje koffie in de stad. Nog even en de vakanties komen eraan, omdat onze vakanties aansluitend zijn, zullen we elkaar waarschijnlijk de hele zomer niet meer zien.

Ik was nog maar net thuis met de meiden uit school of we hoorde de bel van de ijscoman. Het was even zoeken naar wat kleingeld en Kleine Zus zetten alvast een sprintje in om te voorkomen dat de ijscoman zou wegrijden. Gelukkig waren we nog op tijd en toen bleek dat je er ook kon pinnen.

Ik stuurde de grote dames er op uit voor wat boodschappen. Ze vinden het leuk om te doen, dus vroeg ik ze of ze kipfilet wilde halen voor het avond eten. Helaas kwamen ze terug met kipfilet op brood… Tja dan blijkt maar weer dat je iets duidelijk moet zijn op je boodschappenlijstje. Het mocht niet meer geruild worden, omdat het uit de koeling was geweest. Dat wordt dus de hele week kipfilet op brood eten.

Ik maakte het eten klaar en sprong weer op mijn fiets, zodra Papa’s Liefste er was. Niet heel gezellig, want  wisselde we elkaar ook al zo af. Ik had vanavond het tweede deel van de workshop The Why van je onderneming. Het was weer erg interessant en zetten mij ook weer aan het denken over mijn website.

Woensdag 21 juni 2017

Het was een gelukkig maar een korte dag op school, want het zou vandaag de heetste dag van de hele week worden. Wij gingen direct uit school door naar het treinstation. Vandaag werd de nieuwste attractie Nieuw Amsterdam in Madurodam geopend. Bij Kidsproof Leiden hadden een uitnodiging gewonnen voor de opening.

Bij de ingang kregen we allemaal een witte zakdoek om de reizigers naar Nieuw Amsterdam uit te zwaaien. We moesten wel een tijdje wachten tot dat de opening begon en het was flink warm. Gelukkig werden er flesjes water uitgedeeld en Hollandse wafels, poffertjes en stroopwafels.

 

Na een toneelstuk over de eerste mensen die met de boot naar Nieuw Amsterdam vertrokken. Geheel in klederdracht en met echte kanonschoten werd de attractie in gebruik genomen. De meiden wilden liever eerst in de speeltuin spelen en door Madurodam lopen, dan in de rij staan. Wij besloten dus later zelf een kijkje te gaan nemen.

 We zijn jaren voor het laatst in Madurodam geweest en daar wisten de meiden niets meer van, dus keken hun ogen uit. Er is zoveel te zien en ook zoveel dingen die je zelf mag besturen. Maar het leukste was toch wel de attractie waar je zelf je vinger in de dijk mocht stoppen. Gelukkig had ik zwemkleding in mijn tas gedaan en konden ze lekker nat worden.

Natuurlijk namen we toch ook nog wel even een kijkje bij de Nieuw Amsterdam. In het eerste gedeelte stap je in het ruim van het schip en vaar je van Nederland naar Amerika om aan te komen in Nieuw Amsterdam. Het was er donker en de meiden vond het best wel een beetje eng. Zelf kreeg ik er ook een naar gevoel bij, omdat dit nog steeds de realiteit is voor al die bootvluchtelingen. Met 2 bange meisjes aan mijn arm moet ik er niet aan denken het echte te moeten doorstaan.

\

In het tweede gedeelte van de attractie kom je aan in Nieuw Amsterdam en wordt de stad gebouwd. Maar dan komen de Engelsen en is er een kanongevecht, waarbij je zelf de kanonnen mag afschieten. Nieuw Amsterdam wordt overgedragen aan de Engelsen en de naam veranderd in New York. Een attractie dus met een geschiedenis les.

Ondertussen was het al etenstijd geworden en Papa’s Liefste pikte ons op. Ik had bedacht om te gaan eten in Scheveningen, maar we besloten toch dichter bij huis te gaan en naar Katwijk te rijden. Omdat het nog steeds erg warm was, bleven we lekker lang. Om 21.30 namen de meiden nog een duik in de zee. Veel te laat natuurlijk, maar met de hitte in huis, hadden ze waarschijnlijk anders ook nog niet geslapen.

Donderdag 22 juni 2017

Omdat Kleine Zus nog niet leerplichtig is, mocht zij vandaag een dagje thuisblijven. Helaas was ik vergeten dat ikzelf wel een vergadering had van 9.00 – 10.30. Ze heeft al die tijd heel lief en stil bij mij op schoot gezeten.

Na afloop gingen we nog even de stad in en bleven de rest van de dag thuis. Ik hoefde ook niet naar school, want Grote Zus kwam zelf naar huis gefietst. De meiden hebben de rest van de middag lekker buiten gespeeld. Om 17.00 kreeg ik mijn uittest en om 20.00 een gewone sportles. Mijn inspanning voor d dag haalde ik dus ruimschoots.

Vrijdag 23 juni 2017

Ook vandaag stond er een leuk uitje op de planning. We waren namelijk uitgenodigd om de nieuwe tentoonstelling van het Naturalis te komen bekijken. Nu T-rex zelf op wereldreis is, kun jij ook op Expeditie met Naturalis gaan. De kinderen krijgen een Doe-Boek mee met leuke opdrachten, een safari hoed en een vergrootglas.

Doe-Boek  

Er is veel te zien, je reist door verschillende werelddelen zoals Borneo en het Caribische gebied. Er is een mooie foto tentoonstelling met natuur foto’s. Voor de kinderen is er van alles te doen met op het einde een slootjessafari in de sloot achter het Naturalis. Met een vergrootglas en een voorbeeldkaart konden we zien wat er allemaal in de sloot zwemt.

 

Na afloop was er nog een heerlijke barbecue voor ons en zaten we heerlijk op het terras van Naturalis in het zonnetje. Grote Zus ging daarna nog naar een zwemfeestje van een vriendinnetje en kon ik op 22.00 weer op halen. Het was dus al met al een leuke, maar vermoeiend weekje.

Zaterdag 24 juni

Je kunt je voorstellen dat een dagje even helemaal niets, wel lekker was. We stonden laat op en hadden een zeer luie ochtend. Omdat er niets op de planning verder stond en het weer ook wat miezerig was, was het een goede dag om op te ruimen. Door het warme weer en de drukke agenda waren we daar een beetje achterop meegemaakt en kon een goede opruimbeurt geen kwaad. We waren er de rest van de dag wel zoet mee.

Moe ploft ik dan ’s avonds ook op de bank met thee en heerlijke macarons, die mijn tante nog voor mij had meegenomen uit Brugge. Ik besloot een avondje de laptop dicht te houden en samen naar de nieuwe afleveringen van Better Call Saul te gaan kijken, maar de tweede heb ik al niet meer gehaald…

Wat was jouw hoogte punt van afgelopen week?

Spread the love

20 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #25

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.