Kerst begint met de Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Gisteravond was het dan zover, we gingen met z’n vieren een avondje naar Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice. Voor ons al een beetje een traditie om de kerstperiode in de luiden. Vanaf volgende week vullen onze agenda’s zich met kerstdiners, kerstborrels en ander kerstverplichtingen. Omdat het vaak afspraken zijn met andere mensen, vind ik het heerlijk om ook even een avondje gezellig met z’n viertjes op pad te gaan. Disney on Ice is daarvoor uitermate schikt, want het is een schaatsfestijn voor groot en klein.

Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Dit jaar komt Disney On Ice met Onvergetelijke avonturen op het ijs. Mickey, Minnie, Donald en Goofy vinden een kist vol met herkenbare voorwerpen uit de klassieke Disneyfilms. Zo komen deze verhalen, allemaal in een verkorte versie, langs op het ijs.

Het eerste avontuur dat de vrienden uit de kist toverde, was de Lion King. Zelf heb ik de film al 100x gezien, 2x de musical gezien en ik kan niet wachten op de Live Action film van volgend jaar. Ook deze vertelling op het ijs was weer geweldig in elkaar gezet, met de rots, de kudde gnoe’s en natuurlijk de vrienden Timon en Pumbaa.

   

Na dit spektakel was het tijd voor één van de oudste sprookjes van Disney, Sneeuwwitje en de 7 dwergen. De boze stiefmoeder met haar appel was er ook bij en weer nam Sneeuwwitje die dodelijke hap. Gelukkig had de prins ook zijn schaatsen onder gebonden en kon hij haar weer wakker kussen.

 

Opeens verscheen daar een grote gele olielamp op het ijs en POEF daar verscheen de grappige en vlijmscherpe Geest, die Aladdin helpt zich om te toveren tot prins. Natuurlijk is Jasmin er ook, met haar hele schaatsende harem. De grote olifant op het ijs zorgt voor grote hilariteit.

Het onderwatersprookje van Ariël is het volgende verhaal. De liedjes van deze film zijn bij mij zeker favoriet, maar ook mijn meiden kunnen ze allemaal meezingen.

Als er een koekenpan uit de magische kist van Mickey verschijnt, weet iedereen wel welk sprookje daarna aan de beurt is.

 

Voor de pauze kwamen toen nog een keertje alle prinsessen (maar ook inclusief Belle, Doornroosje, Mulan en Tira) schaatsen op het grote bal.

Na de pauze was het de beurt aan de Disneyverhalen zonder prinses (al heeft de Lion King natuurlijk ook niet echt een prinses). We trapten af met Toy Story. Wist je dat er volgend jaar een nieuwe Toy Story film is, Toy Story 4!

Ook een verhaal dat niet meer weg te denken is uit de Disneycollectie is het vervolg op Finding Nemo, Finding Dory. Dory gaat samen met Marlin en Nemo op zoek naar haar ouders. Gelukkig vindt ze hen terug. Jammer dat er niet genoeg schaatsen waren voor Hank, want dat zou wel heel grappig zijn op het ijs 😉

Het laatste sprookje is natuurlijk Frozen. Want een ijsshow kan natuurlijk niet zonder een ijskoningin, sneeuw en Olaf de sneeuwpop. Voor dit sprookje was wat meer tijd, maar de film zit ook vol met zoveel leuke liedjes, en ze kwamen allemaal voorbij.

Wat vonden wij van de Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de show van dit jaar veel leuker vond, dan die van vorig jaar. De verhaaltjes waren wat korter dan vorig jaar, maar precies allemaal lang genoeg voor het verhaal en mooie schaatsfiguren. Hierdoor waren er ook meer verhalen in de show en werd zeker ook de aandacht van de kinderen er goed bijgehouden. Natuurlijk heb ik twee meiden en kunnen we niet genoeg prinsessen zien ;). Na de pauze kregen we nog twee Disneyverhalen zonder prinsessen, namelijk Toy Story en Finding Nemo. Het slotstuk kon natuurlijk niets anders zijn dan Frozen. Hier namen ze wel wat meer tijd voor, maar dat avontuur blijft elke keer toch weer boeien en iedereen zingt de liedjes luidkeels mee. Wij hebben genoten en het is echt een kerstvoorstelling voor het hele gezin!

Praktische Informatie Disney on Ice

Wanneer? De Onvergetelijke avonturen van Disney On Ice zijn te zien in Rotterdam (Ahoy 12-16 december) en in Utrecht (Jaarbeurs 22-30 december)

Taal: De show is geheel in het Nederlands gesproken en gezongen.

Duur: De show duurt ongeveer 2 uur inclusief een pauze van 15 tot 20 minuten. Een uur voor de show gaan de deuren al open.

Tickets: De tickets zijn nog verkrijgbaar en te koop vanaf €18,- Voor meer informatie kijk op DisneyOnIce.nl

Zorg dat je jouw tickets gereed houdt voor het personeel bij de ingang. Zo voorkomen ze lange rijen. Ervaring is dat de meeste rijen zich vormen in het laatste half uur voor de start van de show. Wist je dat tickets ook gescand kunnen worden vanaf je telefoon? Zet dan wel even je telefoonscherm op maximale lichtsterkte.

Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Plan je reisLet op het is erg druk rondom Rotterdam en grote kans dat je in de file komt te staan! De Maastunnel in Rotterdam is van Noord naar Zuid gesloten. Vermijd daarom de binnenstad en rijd via de Ring van Rotterdam naar Ahoy.

Parkeren: Parkeren kun je op het naastgelegen parkeerterrein voor € 13,00 per auto per dag. Wil je tijdens jouw bezoek aan Ahoy verzekerd zijn van een parkeerplaats op het parkeerterrein? Reserveer dan jouw parkeerplaats met parkeergarantie voor € 17,50. Zelf hebben wij een parkeerplek gereserveerd in de parkeergarage Q-Park Ikazia Ahoy. Deze garage is tegenover Ahoy en het is ca. 5 min lopen daar vandaan. Koop jouw parkeerticket HIER. Je kunt tot 24 uur van tevoren een online parkeerticket bestellen.

Tassencontrole: Bij de ingang van de hal zal tassencontrole plaatsvinden. Zorg daarom dat je op tijd arriveert. Grote tassen en rugzakken zijn helaas niet toegestaan, maar kleinere tassen (max. 35cm x 40cm x 19cm) mogen mee naar binnen.

Kinderwagens, rollators en rolstoelen: Vanwege brandweervoorschriften mogen kinderwagens en rollators alleen naast de tribune worden geplaatst op de daarvoor bestemde plaats. Dit is op eigen risico. Je kunt je de kinderwagens/rollators ook afgeven bij de garderobe. Rolstoelen kunnen alleen in het speciale rolstoelvak worden geplaatst. Rolstoelplaatsen zijn beperkt beschikbaar en kunnen alleen telefonisch worden gereserveerd.

Foto’s: Je mag je fototoestel meenemen om foto’s van de show te maken. Het is wel lastig om mooie foto’s van de show te maken omdat het donker is in de zaal. Je kan beter gewoon lekker genieten van de voorstelling. Let ook op dat je de foto’s maakt voor eigen gebruik en andere mensen niet hindert tijdens het maken van de foto’s.

Voor meer Veelgestelde Vragen, check de FAQ hier

Samenwerking

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.