Uitje | Kids Event Nederlands Film Festival

NFF Kids EventVolgende week wordt voor de 36e keer het Nederlands Film Festival georganiseerd. Tot en met 30 september is Utrecht dé plek voor alles wat te maken heeft met de Nederlandse Film. De nieuwste films zullen worden gepresenteerd en natuurlijk worden ook weer de Gouden Kalveren uitgedeeld. Extra leuk is dat er op zaterdag 24 september een speciaal Kids Event is. Hou je van de Nederlandse Film en je kinderen ook, ga da zeker even een kijkje nemen.

Kids Event – Nederlands Film Festival

Tijdens dit 10 daagse filmfestival, tussen al die nieuwe Nederlandse speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games, interactieve projecten wordt er ook een kinderfeest voor festivalgangers van 6 t/m 12 jaar georganiseerd. Speciaal voor deze jonge bezoekers zijn premières, filmvertoningen en tal van creatieve activiteiten. Het Kids Event vindt plaats op zaterdag 24 september en begint om 12.30 uur. Het programma is als volgt:

Workshops

Tussen 12:30-14:00 is er een Schminkteam met Glittertattoo te vinden de foyer van Cinemec. In de fantastische Fantasie Fotostudio mogen de bezoekers (geschminkt of niet) als filmster op de foto en kunnen ze hun eigen fotolijstje versieren. Gameliefhebbers mogen zich uitleven in een supercyberzone met spelcomputers en animaties.

Alleen op de wereld

De kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen genieten van de gloednieuwe jeugdserie Alleen op de wereldeen eigentijdse Nederlandse bewerking van de klassieke jeugdroman.

De dertienjarige wees Remi is op zoek naar zijn familie. Zijn moeder vond hem in een supermarkt als te vondeling gelegde baby. Toen haar man later terugkeerde van zee, was hij niet blij een kind aan te treffen in zijn huis. Hij liet Remi daarom achter bij een benzinestation. Gelukkig treft de jongen daar de oude Vitalis met zijn circusdieren. Adaptatie van de gelijknamige klassieker van de Franse schrijver Hector Malot. Deze jeugdserie speelt zich niet af in het Frankrijk van eind negentiende eeuw, maar in het Nederland van nu.

De film begint om 13:30 in Utrecht 2 – €9,50 / €7,00 (t/m 12 jaar)
Na afloop zal er ook een Q&A (vraag&antwoord) zijn met acteur Julian Ras, regisseurs Margien Rogaar en Steven Wouterlood en scenaristen Mieke de Jong, Anne Hofhuis en Myranda Jongeling.

Meester Kikker

Voor de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar staat Meester Kikker op het menu. De film ontving recent de De Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers voor deze film.

Als de meester van Sita aan kikkers denkt, gebeurt er iets geks: hij wordt er zelf een. Pas als hij een vlieg eet wordt hij weer normaal. Dat zorgt natuurlijk voor problemen. Op een dag komt hij kletsnat en bang op school met zijn haar vol kroos. Hij is aangevallen door een ooievaar. En dat is nog niet alles, het schoolhoofd heeft een uitgesproken hekel aan kikkers en is juist dol op ooievaars. Gelukkig weet Sita de meester te helpen. Zelf kan ze ook wel een vriend gebruiken. Avontuurlijke familiefilm naar een boek van Paul van Loon.

De film begint om 14:00 in Cinemec Utrecht 3 – €9,50 / €7,00 (t/m 12 jaar)

Familieprogramma – Nederlands Film Festival

Naast het Kids Event op zaterdag, worden er tijdens het NFF ook andere korte en lange kinderfilms, documentaires, fictiefilms en jongerenseries vertoont.

de Kindercorrespondent

Voor de wat oudere jongeren heeft Tako Rietveld een filmprogramma met korte films over moedige jongens en meiden samengesteld. De kinderen die in de vier korte documentaires en fictiefilms (waaronder het prijswinnende Hoe Ky Niels werd, over een transgender van dertien jaar) de hoofdrol spelen, komen langs.

Premières

Bij een filmfestival horen natuurlijk ook premières. Dit jaar gaan de jongerenseries Voetbalmeisjes en Eng in première.
In Voetbalmeisjes wordt het multiculturele meidenelftal FC Athena gevolgd en Eng bevat diverse griezelige en bloedstollende avonturen van dappere kinderen die hun angst overwinnen.voetbalmeisjes

Daarnaast gaan MeesterSpion, over de 10-jarige Tim die avonturen beleefd met spion Simon, en Siv Gaat Logeren, over de zevenjarige Siv die gaat logeren bij haar vriendin en daar wel heel rare dingen meemaakt, in première op het Nederlands Film Festival.

meesterspion_43008871_ps_1_s-high

De Gouden Kalf

Bij alle genomineerde films van het NFF staat ook een kinderfilm!
De film Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! is genomineerd voor een Gouden Kalf.

Het hele programma voor de jeugdfilms tijdens het NFF is hier te vinden.

logonff_liggend_2016_kleur_rgb

Wat is jouw favoriete Nederlandse Kinderfilm aller tijden?

 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.