Ik beken… | ik durf geen auto te rijden

auto rijdenVeel mensen zullen dit niet snappen, maar gelukkig weet ik ook wel dat ik hierin echt niet de enige ben. Ik durf namelijk niet te rijden in een auto. Mijn maag draait om en mijn handen beginnen te zweten. Toch heb ik wel mijn rijbewijs gehaald en komt deze af en toe goed van pas.

Wel een rijbewijs

Al van jongs af aan ben ik niet echt geïnteresseerd geweest in auto’s. Toen ik 18 werd had ik ook helemaal geen haast om mijn rijbewijs te halen. Toch haalde ik hem op mijn 20e. Met hangen en wurgen, dat wel. Elke week wilde ik het liefste mijn les afbellen of hoopte ik dat mijn instructeur me vergeten was. Na 3 keer afrijden slaagde ik dan toch. Ik kocht zelfs een autootje, maar rijden deed ik er niet in. Mijn rijbewijs wordt nu ook nog enkel en alleen gebruikt als ID-bewijs.

Waarom de angst

Waarom ik niet durf te rijden, kan ik eigenlijk moeilijk verklaren. Al vanaf mijn eerste rijles zat ik niet op mijn gemak achter het stuur. Ik heb geen vertrouwen in mijn reactie vermogen en mijn handelen. Wat natuurlijk niet heeft meegeholpen is dat ik, toen ik besloot toch weer te gaan autorijden, ik tegen de auto van de buurvrouw ben gereden, bij het inparkeren. Daarna heb ik helemaal mijn autosleutels in de wilgen gehangen. Ik ben gewoon niet op deze aardbol gezet om auto te rijden. Verder heb ik geen verklaringen; ik heb geen grote ongelukken meegemaakt. Mijn vader was ook geen fan van auto rijden, maar deed het wel.

Goed opgelost

Gelukkig is er in mijn leven ook geen echte noodzaak om auto te rijden;

  • ik woon in de stad en alles is op fietsafstand te bereiken
  • ik heb een bakfiets voor het vervoeren van de kinderen en de boodschappen
  • mijn vriend rijdt graag auto en lange stukken zijn voor hem geen probleem
  • Ik heb een OV abonnement en de meiden mogen daarop gratis meereizen met Kids Free
  • Ik heb hele lieve collega’s die me een lift geven op vrijdag naar huis
  • Ik draag mijn steentje bij aan een beter milieu 😉
  • Ik bespaar flink wat kosten elke maand door te fietsen

Rij jij graag in een auto?

Spread the love

19 thoughts on “Ik beken… | ik durf geen auto te rijden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.