Glamour Beauty Lover | Clinique 3-stappenplan

3-stappen huidverzorgingElke maand ontvang ik een pakketje van Glamour met daarin een nieuw product van Clinique. Deze maand mocht ik als Glamour Beauty Lover het klassieke 3-stappen huidsverzorgingssysteemVerpakt in een mooi toilettasje, ideaal voor een weekendje weg. Door het reinigen, exfoliëren en hydrateren tijdens het ochtend- en avondroutine maak je het verschil voor je huid. #differencemaker

Het 3-stappen huidverzorgingssysteem van Clinique 

Een van de meest bekende productlijnen van Clinique is wel het 3-stappen huidverzorgingssyteem. Door het volgen van deze 3 stappen, 3 minuten en twee maal per dag, maak je het verschil voor je huid. Een schone, gladde en stralende huid als resultaat.

De 3 stappen

Stap 1: Reinigen; Formules die de huid niet uitdrogen. Zorgen voor een huid die fris, schoon en comfortabel aanvoelt.
Reinig je huid met de vloeibare zeep, voor een schone, gladde en stralende huid.
Stap 2: Exfoliëren; Veegt dode huidcellen weg en laat een frisse, stralende huid tevoorschijn komen.
Breng de lotion aan met behulp van een wattenschijfje om de dode huidcellen op een zachte manier te verwijderen.
Stap 3: Hydrateren; Zorgt ervoor dat de huid opnieuw de juiste vochtbalans krijgt.
De hydraterende lotion geeft je een instant frisse en verzorgende uitstraling en laat je huid direct glad en zacht aanvoelen.3-stappenplanVerschillende huidtypes 

De producten voor deze 3 stappen zijn geheel aan te passen aan ieders huidtype.

Huidtype 1Zeer droog tot droog. Jouw huid voelt strak en ongemakkelijk aan.
Huidtype 2: Gecombineerd droog. Jouw huid voelt strak en ongemakkelijk aan op jouw T-zone.
Huidtype 3: Vet. Jouw wangen voelen goed aan, jouw T-zone is vet of glanst.
Huidtype 4: Heel vet. Jouw huid is vet of glanzig.
Anti-Blemish Solutions Clear Skin Systeem: Jouw huid vertoont vaak puistjes.
Men’s huidtype: Droog tot normaal. Jouw huid voelt strak en ongemakkelijk aan op de T-Zone
Men’s huidtype: Vet. Jouw huid is vet of glanzend.

Benieuwd welk huidtype jij hebt? Op de site van Clinique kun je daar makkelijk achter komen door middel van een korte vragenlijst.

Alle producten van het 3-stappen systeem zijn getest op allergie en 100% parfumvrij.

Conclusie 

Het goed reinigen en verzorgen van de huid is iets wat voor iedereen belangrijk. Zelf ben ik niet altijd even netjes daarin. Met deze 3 simpele stappen en duidelijke informatie over welke producten voor jouw huid het beste zijn. Zelf kreeg in nu het setje Concern Kit 3 Step 1-2. Deze set is geschikt voor de droge en gecombineerde huid. Hier in zit één Liquid Facial Soap Mild (30ml), één Clarifying Lotion 2 (30ml) en één Dramatically Different Moisturizing Lotion+ (15ml).

Liquid Facial Mild; Clinique’s Liquid Facial Soap Mild is de eerste stap in Clinique’s 3-Stappenplan. Alle voordelen van Clinique’s dermatologisch-ontwikkelde Facial Soap Mild in een vloeibare vorm. Reinigt terwijl de juiste balans tussen lipiden en vocht in de huid behouden blijft. Bereidt de huid voor op de exfoliërende actie van Clarifying Lotion.

Clarifying Lotion 2; Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion is stap 2 in het Anti-Blemish Solutions Clear Skin System van Clinique. De zachte, geneeskrachtige formule exfolieert om dode huidcellen en overtollig talg te verwijderen, die kunnen leiden tot puistjes. De lotion zuivert de poriën, kalmeert irritatie en voorkomt zichtbare roodheid.

Dramatically Different Moisturizing Lotion+; Clinique’s Dramatically Different Moisturizing Lotion + is een luchtige emulsie die snel door de huid wordt geabsorbeerd en geen restjes achter laat. De formule vult het verloren gegane vocht weer aan en versterkt de huid. Deze moisturizer biedt de hele dag verhoogde hydratatie en houdt het vochtpeil van de huid in evenwicht. De lotion versterkt de vochtbarrière met 54% in 8 weken, zodat het vocht beter wordt vastgehouden en de huid glad voelt met een gezonde gloed. De pomp zorgt voor een makkelijke dosering.

Mijn huid is na een paar dagen een stuk rustiger geworden en voelt ook zacht aan. Zelf voeg ik nog een 4e stap toe en gebruik ook nog de Moisture Surge Moisturizer. Deze kreeg ik namelijk eerder al eens om uit te proberen. Dit setje kost in de winkel €12,95 en dus een leuk prijsje om het eens te proberen of voor in je weekend tas. Mocht je overstag zijn en nooit meer anders willen, dan zijn deze producten ook in Jumbo maten.

Hoe vaak reinig, exfoliëren en hydrateer jij je gezicht?

Spread the love

3 thoughts on “Glamour Beauty Lover | Clinique 3-stappenplan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.