Mystery park Center Parcs

Mystery Park geboekt bij Center Parcs

Zo vlak voor de hectische kerstdagen wilde ik nog graag een paar daagjes met z’n viertjes weggaan. Van een vriendin hoorde ik dat zij een weekendje hadden geboekt naar Centre Parcs, en wel een Mystery Park. Dit scheelde behoorlijk in de kosten en het surprise effect van waar je uiteindelijk naar toe gaat heeft ook wel wat. Dus lieten we ons verrassen.

Mystery park Center Parcs

Boeken van een Mystery Park

Het boeken bleek erg simpel. Je geeft aan waar je naar toe wilt; Nederland/België of verder weg naar een park in Duitsland of Frankrijk. Vervolgens de datum van aankomst en vertrekt. Prettig was, dat in plaats van alleen de keuze van vrijdag of maandag, konden we kiezen voor een aankomst op zaterdag. Dat was wel zo prettig,  want dat gaf meteen minder stress omdat we op vrijdag nog wel gewoon moesten werken en naar school. Ook kon Kleine Zus gewoon nog naar haar balletles op zaterdag.

Mystery park

Voor de vertrekdatum konden we kiezen voor de woensdag. Waarschijnlijk kon dat vanwege de kerstdagen. Voor ons ook wel zo prettig, want nu hadden we de donderdag nog voor de laatste kerstinkopen.

Waar gaan we naar toe?

Na de betaling was het wachten…. Omdat je kiest voor een Mystery Park, krijg je pas 4 dagen voor je aankomst datum te horen naar welk Center Parcs je zult gaan. Deze spanning is wel extra leuk voor de voorpret van de vakantie. Helaas moesten wij wel wat langer wachten, want 4 dagen van te voren had ik nog steeds geen bericht ontvangen van BungaloS.nl. Na een telefoontje kreeg ik te horen, dat waarschijnlijk door de afwijkende aankomstdatum, de indelingen nog niet bekend waren.

We gaan naar…

Op donderdag krijgen we dan eindelijk bericht! We gaan naar de De Eemhof! Ook waren we nog eens geüpgraded naar een Premium huisje! IMG_0227[1]Dat betekende een ruimer en nieuwe huisje met open haard, vaatwasser, opgemaakte bedden, een keukenpakket en WiFi beschikbaar.

De Eemhof is een erg waterrijk park in Zeewolde, dus maar een uurtje rijden vanuit de Randstad. Ons huisje lag mooi aan het water en had zelfs een extra slaapkamer, dus beide meiden een eigen kamer. Tot een half jaar geleden hebben zij een kamer gedeeld, dus het hebben van een eigen kamer is nog heel speciaal. Grote Zus had zelfs een kamer met een dubbel bed en kaptafel. We zaten ook vlakbij het centrum van het park en de Action Factory.

Market Square

In tegenstelling tot andere parken van Center Parc heeft de Eemhof geen overdekt centrum, maar een Market Square, waar omheen de winkeltjes, restaurants en het zwembad Aqua Mundo. Vast heel gezellig en knus in de zomer, maar ondanks de warme winter, nu niet echt een gezellig plek om te vertoeven.

centerparcs_eemhof

Omdat we wel eerder in Center Parcs zijn geweest en daar ook wel in restaurants hebben gegeten, weten we dat het eten niet al te best is. Ondanks dat de prijzen niet heel laag zijn, is het eten erg fabrieksmatig en kunnen ze een shoarma pizza en zalmpizza precies hetzelfde laten smaken. We hebben we wat friet en hamburgers gegeten in het zwembad en die waren verrassend lekker! En naast gewone friet hebben ze ook Twisters Fries, mmm. Mocht je toch uit eten willen tijdens je verblijf, dan is het restaurant aan de haven, Brasserie ZuiderZoet, wel een aanrader.

Aqua Mundo

Het zwembad daarentegen was zeker een van de favoriete plekken van onze meiden. Het zwembad heeft 2 grote glijbanen, een wildwaterbaan, een familieglijbaan (kun je naast elkaar vanaf), een golfslagbad, een baby en een peuter/kleuter bad. Daarnaast kun je ook nog leren surfen op de Flow Rider of met een band van de Turbo Twister. Hiervoor moest je wel 8 jaar en ouder zijn, dus nog niet voor Grote Zus, die sowieso wat bang is uitgevallen wat glijbanen betreft. aqua-mundoKleine Zus vermaakte zich prima in 2 kleine zwembaden voor haar leeftijdsgenootjes. Beide hadden een mini glijbaan en daar kreeg ze geen genoeg van. Het peuter/kleuterbad had in het midden ook nog een zandbad. Dat had ik nog nooit gezien, maar ook erg leuk. Ik denk dat we elke dag wel 3-4 uur in het zwembad zijn geweest. Wel meestal na 18.00, want overdag is het echt heel erg druk!

Action Factory

orry en friendsVlakbij de Marina en de kinderboerderij vindt je de Action Factory. In de Action Factory kun je naast wat drinken ook heel veel doen. Zo vindt je daar de bowlingbaan, pooltafels, bioscoop en een reuze klimtoren en de Kids Club. Er is erg veel te doen doen voor kinderen en dagelijks vind je de Center Parcs figuren Orry & Friends. Grote Zus vindt dat altijd een groot feest; zo is er een concert, voorstelling, parade, foto- en signeersessies, kinderdisco en het allerleukste kinderbingo! Vorig keer had Grote Zus 2x prijs, maar deze keer had Kleine zus BINGO!

Vanwege de komende kerstdagen was het programma daarom ook wat aangepast. Zo werd er kerstboom in de Action Factory aangestoken door Orry & Friends en kon Grote Zus ook meedoen met WanneBe een Kerstelf. Deze activiteit wordt meestal aangeboden in de vorm van WanneBe een prinses/ridder, kok, brandweerman. Grote Zus werd mooi geschminkt als kerstelf, kreeg een kerstpakje aan en ze deden allerlei activiteiten met het rondbrengen van kerstpakjes. Na afloop kreeg ze ook nog een bon voor een ijsje of een Orry & Friends Sleutelhanger. Die laatste werd het, van Orry.

Conclusie

Wij hebben een top mini-vakantie gehad in een mooi huisje en veel activiteiten voor de kinderen, voor een leuk bedrag. Het feit dat we niet wisten waar we heen zouden gaan van te voren, was extra spannend. Wel kun je het beste zelf koken en de restaurants op het park links laten liggen. Ook zelf boodschappen meenemen is aan te raden, maar in de winkel is wel alles te vinden. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt in het zwembad en bij Orry & Friends.

Er is nog veel meer te doen, maar daar zijn mijn meiden soms nog te klein voor of iets te bang. Maar ook voor oudere kinderen is het aanbod groot. Wat ik wel jammer vind is dat de Orry en Friends activiteiten op alle parken bijna exact hetzelfde zijn. De voorstelling met name geeft weinig ruimte voor eigen invulling van de entertainers en dat is jammer. Ik zou het leuker vinden als elk park een eigen show had.

Bungalows (2)

Heb jij wel eens een Mystery Park geboekt?

Spread the love

2 thoughts on “Mystery Park geboekt bij Center Parcs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.