Review | Rio Rosa Mosqueta Gezichstreiniger met Hot Cloth

Enige tijd geleden las ik een oproep op de site van De Betere Wereld dat ze zochten naar testers voor een nieuwe gezichtsreiniger op de Nederlandse markt; de Rio Rosa Mosqueta Gezichtsreiniger met Hot Cloth.
Niet lang daarna ontving ik een pakketje met de post thuis. Hoera, ik was uitgekozen als een van de testers. Lees hier mijn bevindingen.

Review Rio Rosa Mosqueta Gezichstreiniger met Hot Cloth

Rio Rosa Mosqueta

De naam Rosa Mosqueta komt van een wilde roos, die hoog in het Chileense Andesgebergte groeit, Rosa Aff. Rubiginosa. De olie van deze roos is al eeuwenlang het best bewaarde schoonheidsgeheim van de Zuid-Amerikaanse vrouwen. Volgens de verhalen zou de olie een verbluffende anti-aging en huidverjongende eigenschappen bevatten. De rozenolie die in de producten van Rio Rosa Mosqueta zijn daarom puur, geurloos, zonder synthetische toevoegingen– zoals de natuur het bedoeld heeft!

Product informatie

Rio Rosa Mosqueta olie wordt gewonnen uit de rozenbottels en is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren (ruim 90% van de olie). Deze vetzuren heeft uw lichaam nodig om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken en dus littekenweefsel te kunnen verminderen.

Rio Rosa Mosqueta

De vetzuren in Rosa Mosqueta olie zijn voornamelijk Omega 3 & 6 – de laatste is de meest voorkomende. Omega 6 is ook bekend als Gamma Linoleenzuur (GLA) en wordt ook aangetroffen in teunisbloemolie bijvoorbeeld, maar de hoeveelheid in Rosa Mosqueta olie is veel hoger.
Ons lichaam heeft GLA nodig om nieuwe huidcellen te produceren. Deze zijn nodig om littekenweefsel te genezen en om een gladde, fluweelzachte huid te krijgen.

Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat Rosa Mosqueta olie ook retinol zuur – een natuurlijke vorm van vitamine A. Dit van nature voorkomende bestanddeel is gedeeltelijk de verklaring van de effectiviteit van Rio Rosa Mosqueta bij littekens en huidverouderingstekenen, zoals pigmentvlekken.

Hot Cloth

De gezichtsreiniger komt met een speciaal reinigingsdoekje voor het gezicht. De bedoeling is dat je naar het reinigen van je gezicht met de Rio Rosa Mosqueta Gezichtsreiniger, je het doekje onder de hete kraam houdt en daarna op je gezicht legt, net als de schoonheidsspecialist doet. Dit geeft de verzorging een extra luxe gevoel en daarmee haal je de schoonheidsspecialist in huis. Natuurlijk is het niet alleen voor het luxe gevoel, maar het heeft ook zeker een functie. De warmte opent de poriën in je gezicht. Hierdoor worden make-up en vuil opgenomen in de doek en kunnen de actieve bestanddelen van de reiniger nog beter in de huid doordringen.

Wat vond ik er van Rio Rosa Mosqueta?

De eerst dag dat ik het gebruikte moest ik er wennen aan de geur. Je voelt je vaak schoner en frisser als het lekker ruikt. Omdat de producten van Rio Rosa Mosqueta vrij zijn van parabenen, paraffine, SLS/SLES, synthetische parfum en PEG’s zit er geen lekker luchtje aan en ruikt het alleen aan de crème. Ik moet zeggen dat ik dat nu helemaal niet meer merk.


De gezichtsreiniger zit een een makkelijke tube waarmee je makkelijk de crème eruit krijgt. Ik hou zelf niet van met mijn vingers in een potje roeren, dus daar ben ik heel blij mee. De crème is zachte en masseert makkelijk op je gezicht en voelt fijn aan.

En dan de Hot Cloth; dat is echt een heerlijk gevoel. Eerst hou ik het doekje onder de kraan met met lekker heet water en na het te hebben uitgewrongen op mijn gezicht. Als ik mijn gezicht er verder mee heb schoongewreven, herhaal ik het een keer met koud water om de poriën ook weer te sluiten. Het is echt een luxe gevoel.

Mijn gezicht ziet er na afloop lekker schoon uit en ook mijn make-up is verdwenen. Hierdoor gebruik ik eigenlijk al weken geen andere reinigingsmiddelen of wattenschijfjes meer. Ook beter voor het milieu.
De crème kost in de winkel bijna 10 euro, maar ik gebruik het nu al een paar weken, dus het is zeker ook geen duur product. Het doekje kun je hergebruiken en was je om de dag schoon met zeep en laat je opdrogen aan de lucht. Ook niet onbelangrijk is om te melden dat de producten van Rio Rosa Mosqueta dierproefvrij zijn!

Kortom; de conclusie is dat de gezichtsreiniger van Rio Rosa Mosqueta een puur en eerlijk product is met een luxe gevoel.

Lees ook mijn review over de Love Arganolie gezichtsreiniger

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.