Ons #MoreYes Weekendje in Port Zélande

Ons #MoreYes Weekend in Port Zélande

Center Parcs startte vorig jaar een opvallende campagne. In hun reclamespots wijzen ze ouders erop dat ze wat vaker ja zouden moeten zeggen tegen hun kinderen. Toen ik benaderd werd of ik deze challenge wilde aangaan, zei ik natuurlijk ja. Naast de kleine activiteiten samen, wilde ze natuurlijk ook maar al te graag een weekendje naar Center Parcs. Aan het begin van de meivakantie zeiden wij daar ja op en verblijven een weekend in Port Zélande.

#MoreYes

Center Parcs heeft laten onderzoeken hoe vaak per dag wij ouders nee verkopen aan onze kinderen. Dit zou gemiddeld zeker 27x zijn. Dat is best wel vaak eigenlijk. Vaak is het woord nee er al automatisch uit voordat ik er over nagedacht hebt. Door de drukte van alledag, beslommeringen van werk of de aandacht aan onze telefoon, vergeten wij wat er eigenlijk echt tot doet. Natuurlijk betekent het ook weer niet dat je als ouders overal maar ja op moet zeggen. In deze campagne doelt Center Parcs met name op activiteiten die je samen met je kind wilt doen. Door af en toe eens gewoon ja te zeggen op zo’n verzoek, versterkt het de band met je kind. Dit kan al iets kleins zijn als toch een keer stoppen bij de speeltuin op de hoek van de supermarkt of samen slijm maken. Wij gingen deze challenge met Center Parcs aan.

 

Challenge deel 1

Bij een challenge hoort natuurlijk ook een contract. Van Center Parcs kregen de meiden beiden een T-shirt opgestuurd. Hierop de belofte dat ze óf een paar spruitjes zouden eten óf minder zouden gaan snoepen (wel 0,2 gram). Als ik ja zou zeggen op een activiteit die zij graag met mij wilde gaan doen. Daar werd natuurlijk goed en lang over nagedacht. Grote Zus koos uiteindelijk voor het slijm maken en Kleine Zus wilde graag spelen in de speeltuin bij de supermarkt. Beide typisch dingen waarop ik altijd nee zei. Ik had gehoord dat het slijm maken nogal messy was en vaak mislukte en voor speeltuin had ik meestal geen tijd omdat ik snel nog even een boodschap wilde doen of juist snel weer naar huis wilde. Deze wensen werden op het t-shirt gezet en door iedereen ondertekent.

De week erop werd er slijm gemaakt – zonder rotzooi en het ging in een keer goed. De speeltijd was helaas een minder succes, want na een keer van de glijbaan viel Kleine Zus in een plas met modder en was de lol eraf. Daarmee is de vraag of wij kunnen stoppen bij deze speeltuin ook meteen over 😉 Maar waar de kinderen nog het meest blij mee waren, was dat de t-shirts weer leeg uit de wasmachine kwamen en opnieuw konden worden ingevuld.

Lees ook; Hoe vaak zeg jij ja tegen je kinderen?

Port Zélande

De t-shirts bleven echter een tijdje in de kast liggen. Maar werden aan het begin van de vakantie toch uitgehaald, toen wij een weekendje naar Port Zélande gingen. De ideale plek voor wat familytime en natuurlijk om wat vaker ja te zeggen. Het park was voor ons niet helemaal nieuw, want in december waren wij er ook al geweest voor het Sinterklaas weekend. Toen verbleven wij in een appartementje met uitzicht op de haven, nu hadden wij een VIP huisje voor het weekend.

Port Zélande

Het park

Center Parcs Port Zélande ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in Zeeland. Omringt door zowel de zoute water van de zee als het zoete water van het Grevelingenmeer. In de Marina Port Zélande liggen diverse bootjes en zo kon Sinterklaas dat weekend ook per boot aankomen op het park. Het park is niet heel groot en Market Dome in het midden is dan ook vanaf elk huisje makkelijk en snel bereikbaar.

In de Market Dome vind je de winkeltjes, de verschillende restaurants, de bowlingbaan en natuurlijk de ingang voor het Aqua Mundo. Dit zwembad is niet zo groot als sommige andere zwembaden van Center Parcs, maar heeft wel een mooi Water Playhouse voor de kleintjes en er zijn diverse grotere glijbanen, zoals de Turbo Tunnel en de Wildwater baan, voor de grotere kinderen.

 

Achter de Market Dome is er ook een Adventure Factory. Hier is nog veel meer te doen, zoals activiteiten in de Kids Club, indoor midgetgolf, minicars, maar ook een Blacklight High Adventure en de Cool Factor. In totaal biedt Port Zélande maar liefst 89 verschillende activiteiten. Er zit dus voor iedereen, van alle leeftijden wel iets tussen.

Ons huisje

Na onze ervaring in het gezellige appartementje, hadden wij nu een heel huis tot onze beschikking. Het afgelopen jaar heeft Center Parcs flink geïnvesteerd in het park en zijn een groot deel van de huisje gemoderniseerd. Dat was ook meteen zichtbaar toen wij binnen kwamen. Beneden was er een mooie keuken met een kookeiland en boven vonden wij een superluxe badzaal met daarin een eigen sauna. De meiden mochten in het grote bed (met TV) en wij sliepen lekker knus op zolder. Vanuit ons dakterras keken wij uit over de haven. De huisjes in Port Zélande zijn dus ook anders dan de huisjes die ik gewend ben op Center Parcs. Niet eerder had ik daar geslapen in een huisje met meerdere verdiepingen. Gelukkig was er wel aan de veiligheid gedacht en hadden alle trappen een traphekje voor de kleine kinderen.

Port Zélande VIP huisje Port Zélande VIP huisjePort Zélande VIP huisje Port Zélande VIP huisjePort Zélande VIP huisje Port Zélande VIP huisje

Challenge deel 2

Zoals al eerder gezegd, waren de #Moreyes t-shirts ook ingepakt en werden er al meteen druk overlegt wat de meiden graag zouden willen doen. Kleine Zus koos voor zwemmen en bowlen en Grote Zus wilde graag midgetgolfen en de High Adventure. Helaas hadden wij niet al te best weer, maar al snel bleek dat dit park niet 1, maar maar liefst 2 midgetgolfbanen heeft; eentje binnen en eentje buiten. Zo konden alle wensen in vervulling gaan. Ook werd maar weer eens bewezen dat je in Center Parcs niet afhankelijk bent van het weer voor een top vakantie met het hele gezin.

   

Natuurlijk vergaten Papa en Mama ook niet om zelf te genieten van deze mini-vakantie 😉 Zo werd onze pizza in Nonna’s Family Pizza É Pasta restaurant met extra liefde gemaakt en genoten wij in het Grand Cafe van deze mega borrelplank.

Mocht je precies willen nalezen wat wij het hele weekend gedaan hebben, dan kan dat in mijn wekelijkse terugblik Never a Dull Moment week 17 en Never al Dull Moment week 18. Wat wij hebben natuurlijk nog veel meer gedaan dat weekend. Wij komen zeker nog een keertje terug, want ik ben ook wel benieuwd naar het park in de zomer, als je lekker het water op kan en zonnen op het strand.

Wanneer heb jij voor het laatst ja gezegd tegen je kind?

Spread the love

9 thoughts on “Ons #MoreYes Weekend in Port Zélande

  • Ik vond deze reclame heel mooi en ook best confronterend, te vaak zie en hoor ik kinderen om me heen iets vragen en de standaard antwoord is dan vaak nee ( waarbij de ouder dan vaak met zijn ogen gericht is op de telefoon, maar dat is een ander verhaal). ook ik zeg echt wel nee tegen mijn kinderen, maar merk dat ik tegenwoordig ook vaker ja zeg en al heb ik geen in in ( speeltuin, zwemmen, noem het op) het plezier van de kinderen is me heel veel waard. Wat een prachtig huisje trouwens! Zeker het bezoeken waard.

  • Zojuist nog. Zoon vroeg of een afscheidsfeestje van een vriendin bij ons in de tuin gevierd kan worden. Omdat hij alles zelf regelt heb ik gelijk ja gezegd.
    Maar uit de tijd dat ze kleiner waren kan ik me nog wel herinneren dat ik vaak eerst nee zei. En later als ik er over nadacht het toch een ja werd.
    Dus probeer even iets langer na te denken voordat je nee of ja zegt.

  • Knap staaltje marketing van center parcs. Het is een slimme manier om in te spelen op de emotie van ouders. Ka-ching! ?

    Mijn dochter is al wat ouder dus ik zeg regelmatiger “ja”. Ook al komt er ook nog wel eens een “nee” uit (ze is 19). Niks mis met “nee” zeggen. Hoort er ook bij. In elk geval leuk om te zien dat jouw kids hebben genoten van een leuk uitje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.