Pipo de Clown & de Piratenprinses nu in het theater

Pipo de Clown & de Piratenprinses nu in het theater

Sapperdeflap! Afgelopen zondag mochten mijn meiden en ik naar de feestelijke première voor Pipo de Clown en de Piratenprinses in de Leidse Schouwburg. Een superleuk meiden-uitje op moederdag en ook nog in eigen stad. Wie is er nu niet groot geworden met deze rondtrekkende clown, MammaLoe en de indiaan Klukkluk. Want al ruim 50 jaar worden kinderen vermaakt met hun avonturen. De Piratenprinses in het theater is dan ook zeker weer een spannend avontuur, vol met grapjes voor jong en oud.

Pipo de Clown & de Piratenprinses nu in het theater

Sapperdeflap! Wat een feest! Afgelopen zondag ging het nieuwste avontuur van Pipo de Clown in premieren in de Leidse Schouwburg;  Pipo de Clown en de Piratenprinses! Bij de ingang van de mooiste schouwburg van Nederland werden we verwelkomt door niemand minder dan Nononono. De ezel van Pipo stond geduldig te wachten en alle kinderen mochten met hem op de foto. Al vonden sommige kinderen dat ook wel een beetje spannend.

Binnen in de schouwburg konden meiden een mooi zon op hun wang laten schminken, net als Pipo heeft. Ook stond er in de Bonbonnière voor iedereen de speciale Kruimelappeltaart van MammaLoe met een mooie foto van Pipo en MammaLoe.

 

Ik vind het altijd erg leuk om met mijn meiden naar de schouwburg in Leiden te gaan. Dit jaar is het namelijk precies 20 jaar gelden dat ik daar het leukste studentenbaantje ooit. De afgelopen jaren is er flink verbouwd, maar de sfeer is er nog steeds erg gezellig.

Het verhaal

Samen met zijn lieve vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk reist Pipo de hele wereld af in zijn wiebelende Pipowagen. Altijd is het dynamische drietal op zoek naar de prachtigste plekjes waar ze hun muzikale circusvoorstelling voor de kinderen uit de buurt kunnen spelen. Maar de Dikke Deur zit het gezelschap continu op de hielen en wil Pipo terug in zijn circus. Ook nu bedenkt hij weer een sluw plannetje… Zal zijn list deze keer wel werken of is Pipo de Dikke Deur toch weer te slim af?

 

‘Pipo en de Piratenprinses’ is tot en met 3 juni 2018 te zien in het theater, en gaat na een korte zomerstop in oktober 2018 weer verder. Meer informatie over de voorstelling: www.PipodeClown.nl.

Kinderen die verkleed komen als circusartiest en zich inschrijven voor de verkleedwedstijd maken kans op een leuke verrassing. Natuurlijk komen Pipo en zijn vrienden na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.

Lees ook: Leukste kindervoorstellingen van 2018/2019

Wat vonden wij er van Pipo de Clown en de Piratenprinses?

Naar het theater gaan met mijn kinderen vind ik altijd al een klein feestje. Ook deze voorstelling is echt weer een aanrader voor alle generaties. Iedereen is wel een beetje opgegroeid met deze clown op de TV, want de eerste uitzending was al in 1958. In de zaal zaten dan ook veel opa’s en oma’s die hun kleinkinderen meenamen naar de voorstelling. Naast het spannende avontuur dat ze beleven, zit de voorstelling ook vol leuke liedjes en waarop de kinderen kunnen meedansen. Maar voor mijn kinderen was de onhandige Dikke Deur het grootste succes. Hij kon zijn hoofd niet vaak genoeg stoten, hahaha

Keek jij vroeger ook naar Pipo de Clown?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.