Bloggerstour Delft

Mamabloggerstour langs de pareltjes in Delft

Was ik eerder dit jaar al eens voor een Mamabloggerstour in Amersfoort, nu was ik uitgenodigd om te komen kijken in Delft. Alhoewel ik op een minder dan een halfuur rijden van Delft woon, ben ik er maar sporadisch geweest en dan meestal naar de Ikea of de Macro. Het werd dus wel eens tijd dat ik een kijkje ging nemen in deze mooie stad en nam ik de uitnodigen van Bloei en Mamaliefde graag aan.

Bloggerstour Delft

Zodra ik de meiden op school naar school had gebracht, kwam Charlotte mij ophalen voor de Bloggerstour in Delft. We werden door Annemarie van Bloei en Linda van Mamaliefde opgewacht bij de Botanische Tuin van de TU Delft. Dit was het startpunt van de dag. Helaas zou het voor mij maar een halve dag worden, want er was een kink in de kabel gekomen en daardoor zou ik niet te hele dag mee kunnen gaan. Gelukkig had ik nog wel voldoende tijd om het programma tot de lunch mee te lopen.

De Botanische Tuin

De Botanische Tuin van de TU Delft is een prachtig plekje in Delft en zeker de moeite waard om te bezoeken voor groot en klein. Er is veel te doen en te leren. Door de combinatie van diverse activiteiten en lekker buiten zijn, een ideaal voor uitje voor groot en klein.

Dit jaar bestaat de tuin 100 jaar. Met name door het enthousiasme van het team is de tuin de laatste jaren uitgegroeid tot een echt pareltje van Delft. Naast de vele planten en bloemen in de tuin, vind je er ook verschillende tentoonstellingen te vinden in de kassen en het oude Academiegebouw en deze mooie beelden in de tuin.

Ook voor kinderen is er genoeg speelruimte om zich uit te leven, midden in de stad. Zo vind je verscholen achter de struiken een hoge glijbaan, naast het blote voeten pad en de volière. Verder op is er ook een mooi uitkijkpunt, het Ooievaarsnest genoemd.

  

Botanische Tuin TU Delft – Ingang Poortlandplein 6
Openingstijden: ma – vr 8.30 – 17.00 uur; za 10.00 – 17.00 uur; zo mei – sep 12.00 – 17.00 uur.

Pareltjes van Delft

Na de rondleiding in de Botanische tuin liepen we door het mooie centrum van Delft. De stad heeft een hele mooie oude centrum met veel monumentale gebouwen. Zo kwamen we langs de Oosterpoort en over de Markt met het oude stadhuis en de Nieuwe Kerk. Wij waren er op donderdag en toen was er ook markt, maar natuurlijk zijn er altijd winkeltjes te vinden met typische Delftse producten zoals het Delfs Blauw en kazen.

 

Bakkerij Suikerbuik

Na deze wandeling door de tuin en de stad, was het tijd voor koffie. We werden ontvangen bij Bakkerij Suikerbuik door de eigenaresse Mylène. Samen met haar man Leon Korevaar zijn ze deze Bakkerij begonnen. Toen het pand van de buren vrij kwam, konden ze die betrekken bij de bakkerij en maakte daar een gezellige tearoom van. Hier kun je lekker bij komen van de drukte van de stad met heerlijke koffie en lekkere taartjes en bonbons

 

Wij kregen een nog heerlijk warm rabarbertaartje, terwijl Mylène ons nog meer vertelde over de Bakkerij. Door de extra ruimte die ze kregen, konden ze ook een mooie speelhoek maken voor kinderen. Deze is achter in de zaak en de mogelijkheid is er om de ruimte af te sluiten met een hekje. Zo kun je rustig van je koffie genieten, zonder bang te hoeven zijn dat je kind er vandoor gaat. Ook is het mogelijk om de ruimte af te huren voor kinderfeestje, Young Ladies High Tea en Babyshowers.

  

Naast de koffie en taart stond er ook voor ons een goodiebag van Studio Springboon klaar. We zouden in eerste instantie een mini workshop doen in Bakkerij Suikerbuik, maar door het strakke schema was daar nu toch te weinig tijd voor. In de goodiebag zat een zonnescherm voor in de auto en frisbee, die de kinderen zelf kunnen versieren.

Bakkerij Suikerbuik – Hippolytusbuurt 24
Openingstijden; ma: gesloten, di tm vrij: 9.00-17.00 uur, za: 08.00-17.00 uur, zo: 14.00-17.00 uur

Something Extra

De volgende stop en voor mij de laatste was bij Something Extra. In deze winkel kom je binnen in een walhalla met oude kostuums en prachtige middeleeuws jurken. De dames van Something Extra toverde zo in no-time deze groep hedendaagse moeders om in edelvrouwen en de meisje van Vermeer.

Omdat Charlotte en ik als eerste weg moesten, waren wij als eerste aan de beurt. We kregen een zwarte jurk aan met een grote kraag. Het lukte Charlotte beter om er serieus bij te blijven kijken, dan mij.

  

Something Extra – Oude Langendijk 36
Something Extra is op afspraak geopend

Conclusie

Helaas hield voor mij hier de dag alweer op en moest ik mij haasten naar mijn cursus in Amsterdam. Ik heb erg genoten van de pareltjes die mij deze ochtend voorgeschoteld werden. Delft is een stad voor verrassingen en erg leuk voor jong en oud. Ik kom zeker terug, maar dan met mijn kinderen om het nog eens rustig over te doen en ook de rest van de voorgestelde plekjes te bezoeken.

Benieuwd wat de rest van de bloggers nog beleefd hebben in Delft, check dan hun blogs over de Bloggerstour in Delft. Ook op Instagram kun je de foto’s terugvinden onder #bloggerstourdelft

Spread the love

32 thoughts on “Mamabloggerstour langs de pareltjes in Delft

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.