Energie vergelijken

Energie vergelijken – loont dat nu echt?

Nu de zon weer wat meer gaat schijnen, kan de verwarming weer uit en dat scheelt weer een hoop stookkosten. Ook komt nu weer de vraag boven of het niet tijd wordt om te investeren in zonnepanelen. Het is een flink bedrag om ze aan te schaffen, maar uiteindelijk zullen je maandelijkse lasten lager zijn en het is ook nog goed voor het milieu. Ook de energie vergelijken van verschillende energieleverancier kan de moeite waard zijn. Ik ging eens een kijkje nemen wat het ons zou opleveren.

Energie vergelijken

Op straat, op de TV en in de bladen en zelfs aan de deur en telefoon willen de verschillende energieleveranciers graag dat je overstapt naar hun voor een betere prijs en vaak ook een beter milieu. Meestal hou ik de boot af en blijf ik gewoon bij het oude vertrouwde. Maar de laatste tijd ben ik toch steeds nieuwsgieriger geworden of het nu echt uit maakt om over te stappen naar naar een andere energieleverancier.

Plan van Aanpak

Omdat ik door de vele aanbieder de bomen van het bos niet meer zag, ben ik opzoek gegaan naar een vergelijkingssite. Zo kwam ik uit bij EasySwitch.nl en hier kun je heel simpel energie vergelijken om tot een goede vergelijking te komen moet je eerst zorgen dat je weet wat je verbruik is op dit moment. Zoek je laatste afschriften op van je huidige energieleverancier. Deze informatie is vaak ook online te vinden. Weet je ze niet, dan kun je ook een schatting laten maken door in te vullen hoeveel personen je huishouden uit bestaat en in welk soort type huis je woont. Dit wordt dan natuurlijk wel een globale schatting, maar je kunt al wel vast kijken wat voordeliger voor je uitpakt.

Besparen

In een paar tellen krijg je al te zien hoeveel je kan besparen en naar welke en tussen welke energieleveranciers je met elkaar kan vergelijken. Wil je bijvoorbeeld liever groene energie, dan kan je dat ook nog aangeven met behulp van een filter op je vergelijkingsopties. Veel leveranciers hebben ook een welkomstbonus en deze wordt meteen verrekend in het jaarbedrag. Deze bedragen kunnen oplopen tot ruim €250 dus dat maakt het meteen aantrekkelijker om vaker op te stappen.

EasySwitch.nl

Deze vergelijkingssite is erg klantvriendelijk in gebruik en geeft je in een paar tellen een mooi overzichtje. Deze kun je ook naar jezelf mailen, zodat je er op papier nog eens rustig naar kan kijken. Mocht je er toch niet uitkomen, dan is er ook een chatfunctie. Een medewerker helpt je dan meteen bij vragen.

Daarnaast hebben ze ook een 100% laagste prijsgarantie.

Doe jij jaarlijks aan energie vergelijken en stap je dan over?

Spread the love

17 thoughts on “Energie vergelijken – loont dat nu echt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.