Lerarenstaking?! Wat is er te doen?

Lerarenstaking?! Er zijn genoeg leuke en ook educatieve dingen te doen!

Aanstaande donderdag en vrijdag (30 en 31 januari) staken de leraren 2 dagen lang voor meer geld in het basis- en speciaal onderwijs. Dat betekent voor veel (groot)ouders dat zij op zoek moeten gaan naar een andere daginvulling. Als je dan noodgedwongen vakantiedagen moeten opnemen om thuis te zijn voor de kinderen, waarom dan die dagen ook niet echt gebruiken als vakantie en er samen een dagje op uitgaan. Er zijn namelijk veel leuke dingen te doen met speciale aanbiedingen ivm de lerarenstaking. Hier alvast een leuk overzichtje.

Helaas hebben de leraren nog steeds geen toezegging gekregen voor structureel extra geld. Veel scholen kampen met een lerarentekort en de maat is vol. Om hun woorden kracht bij te zetten, hebben ze nu een tweedaagse staking aangekondigd op 30 en 31 januari. Gelukkig staan nog steeds ook veel ouders achter deze staking, zo bleek uit een representatieve peiling gedaan door RTL onder ruim 600 ouders van basisschoolleerlingen. 53 procent van de ouders geeft aan de leraren én de staking te steunen.

Toch vindt ook 34 procent de leerkrachten te begrijpen, maar is het niet eens met de aankomende staking en 13 procent is het oneens met de docenten en vindt de staking maar onzin. Vaak is dit ook omdat het voor werkende ouders erg lastig is om voor 2 dagen achter elkaar opvang te vinden. Gelukkig zijn er BSO’s die de kinderen kunnen opvangen, maar daarvoor moet dan wel natuurlijk betaald worden. In vele gevallen zit er dan ook niets anders op dan het opnemen van een vakantiedag. Om deze dag dan ook echt een beetje vakantie te laten zijn, zijn er veel musea, attractieparken en bioscopen die speciale aanbiedingen hebben tijdens de lerarenstaking.

Omniversum Den Haag voor €5

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari, tijdens de onderwijsstaking, heeft het Haagse filmtheater Omniversum een stunt in petto voor alle kinderen, (groot)ouders, juffen en meesters. Voor slechts €5 per film kun je dan t/m 17.00 uur naar de spectaculaire grootbeeldfilms zoals Australia, Oceans, Pandas, Superpower Dogs en Wild Canada.

Lees hier onze review over de film Superpower Dogs

Omniversum tijdens de Lerarenstaking

Praktische informatie: Omniversum, Pres. Kennedylaan 5, Den Haag. Open vanaf 11.0 uur

Duinrell Tikibad extra vroeg open

Speciaal voor alle leerlingen die nu een vrije dag hebben (of zelfs twee), opent Duinrell de deuren van hun Tikibad al om 12 uur (normaal zou dit pas om 16 uur zijn). Dit betekent dat het Tikibad tijdens de Lerarenstaking op donderdag en vrijdag geopend is van 12:00 tot 21:30 uur. Dat betekent 9,5 uur glijbaanplezier op één dag. Tickets voor het Tikibad zijn online te koop.

Tikibad Duinrell tijdens Lerarenstaking

Praktische informatie: Duinrell Duinrell 12242 JP Wassenaar
Alle openingstijden van Duinrell vind je trouwens hier.

Gratis toegang Volkenkunde Museum

Heb je nog geen plannen om te gaan doen met de kinderen tijdens de lerarenstaking? Kom naar Museum Volkenkunde, want op 30 en 31 januari is de toegang gratis voor alle kinderen t/m 18 jaar. Je kunt op deze dag rustig struinen door de tijdelijke en vaste tentoonstellingen, maar zeker voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er genoeg te doen. Zo kun je superkrachten verzamelen tijdens een ontdekkingstocht door het museum. Museum Volkenkunde staat vol met voorwerpen die bijzondere krachten hebben. Deze krachten kun jij verdienen tijdens een uitdagende speurtocht.

Volkenkunde Museum tijdens de Lerarenstaking
Fotocredit: Kirsten van Santen

In dit fantasievoertuig reis je de hele wereld over. Van Afrika tot Azië en van Indonesië tot Noord-Amerika. De Wilde Bus is voor kinderen van twee tot zes jaar.
Ook zijn er voor de allerjongsten leuke kleur- en speurtochten in het museum!

Praktische informatie: Volkenkunde Museum Steenstraat 1, 2312 BS Leiden. Open vanaf 10.00 uur

Play-in in The Wall extra vroeg geopend met een speciale deal

Kom tijdens de Lerarenstaking lekker klimmen, springen en spelen bij de Play-in in The Wall in Utrecht Combineer deze leuke activiteiten en kies een combinatieticket! Tijdens de stakingsdagen zijn er speciale openingstijdenen en prijzen!

Donderdag 30 januari
Kids-in 9.30-19.00 uur
Jump-in 11.00-20.00 uur
Climb-in 15.00-20.00 uur

Vrijdag 31 januari
Kids-in 9.30-19.00 uur
Jump-in 11.00-21.00 uur
Climb-in 12.00-21.00 uur

Lees hier onze ervaring bij Play-In Utrecht

Op donderdag kun je Unlimited komen jumpen. Maar wel zullen bij drukte kinderen die er het eerst waren plaats moeten maken voor nieuwe kinderen.
Op vrijdag is er de beste deal ooit! Kom springen, klimmen en daarna spelen voor slechts € 15,-! Vol is vol en reserveren kan alleen door te mailen naar [email protected]. De start is om 11:00 uur. Er valt niet van deze tijd af te wijken. De minimale leeftijd is zeven jaar. 

Praktische informatie: Play-In Utecht Hertogswetering 173, 3543 AS Utrecht.

Het Scheepvaartmuseum geeft gratis toegang

Wanneer de meesters en juffen staken is het een mooi moment om het Scheepvaartmuseum te bezoeken. Er is veel te zien en te doen! Dus ben je tussen de 4 en 17 jaar, kom dan naar het Scheepvaartmuseum. Begeleiders mogen tijdens de Lerarenstaking ook gratis naar binnen!

Scheepsvaartmuseum tijdens de Lerarenstaking

Poolpanorama: Teken mee aan het grote, magische PoolPanorama op het Open Plein Van 12.00-16.00 uur.
VR Journey: Maak zelf een vlucht over de historische haven van Amsterdam met een VR Journey! Van 09.30-16.30 uur.
Tentoonstellingen: Kijk- en ontdektocht door de tentoonstellingen Het verhaal van de Walvis en Strijd om het IJs. Hele dag.
Vragenuurtje: Ontdek en vraag alles dat je altijd wilde weten over het VOC-schip ‘Amsterdam’ aan een van onze museumdocenten! Van 10.00-16.00 uur.
Twee gloednieuwe tentoonstellingen!: Strijd om het IJs en Rijzend Water. Er staat een gids klaar om al je vragen over het smeltende poolijs te beantwoorden! Van 10.00-16.00 uur.

Praktische informatie: Het Scheepvaartmuseum Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam. Open vanaf 9.00 uur

Gratis toegang bij Madurodam

Ook deze keer tijdens de tweedaagse onderwijsstaking draagt Madurodam opnieuw haar steentje bij. Alle kinderen tot en met 12 jaar hebben die dagen namelijk gratis toegang tot het familiepark. Zonder een leraar voor de klas kunnen kinderen op deze manier alsnog heel veel leren over Nederland. En heeft jong en oud gegarandeerd een leuk dagje uit!

En zo is er nog veel meer te leren en te doen in Madurodam. Laat Nederland niet overstromen en sluit de Oosterscheldekering. Of steek je net als Hansje Brinker je vinger in de dijk. Maar pas op dat je geen nat pak krijgt door de waterstralen. Genoeg geleerd voor de dag? Ga dan voor je huis gaat nog even spelen in de speeltuin of trap een balletje op onze voetbalveldjes. In de attractie Zo Groot is Oranje tover je jezelf om tot een virtuele voetbalkampioen. Met de speciale app deel je jouw gaafste voetbaltrucs met vrienden thuis.

P.S.: Download de Madurodam app en volg de gratis Family Fun Route. Dan weet je zeker dat je alles uit je dag haalt!

Praktische informatie: Madurodam George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag. Open vanaf 11.00 uur

Gratis naar kunstinstallatie SKALAR op Westergas

Duizenden basis- en middelbare schoolleerlingen zijn de dupe van de tweedaagse landelijke staking op 30 en 31 januari. De kunstenaars en organisatoren achter SKALAR bieden uitkomst voor alle ouders en kinderen die nog geen plannen hebben tijdens deze dagen. Een dagje kunst kijken in plaats van in de klas zitten is natuurlijk altijd een goed idee. Zowel op donderdag als vrijdag kunnen alle scholieren tot en met 18 jaar gratis SKALAR ontdekken.

SKALAR werd op 10 januari 2020 geopend in de Gashouder. Sindsdien is de kunstinstallatie van lichtkunstenaar Christopher Bauder en musicus Kangding Ray door tienduizenden mensen bezocht. Zowel pers als bezoekers zijn razend enthousiast en krijgen geen genoeg van de baanbrekende tentoonstelling. SKALAR is voor iedereen en ook erg populair onder kinderen en jongeren.

Tijdens de lerarenstaking op 30 en 31 januari zijn scholieren tot en met 18 jaar welkom bij SKALAR. De Gashouder zal speciaal voor hen haar deuren openen voor 2 shows tussen 10.00 en 10.40 uur en tussen 11.45 en 12.25 uur. Het is de ideale gelegenheid voor scholieren om kennis te maken met kunst. In 2018, in Berlijn, was SKALAR al een groot succes onder kinderen en jongeren.

  • Gratis toegang voor scholieren tot en met 18 jaar
    Volwassen begeleiders €15
  • Let op: kinderen onder de 12 jaar zijn verplicht onder begeleiding de Gashouder te betreden
  • Per show zijn er maximaal 2000 tickets beschikbaar
  • Reserveer online je ticket. Het is alleen mogelijk via deze weg tickets te verkrijgen. Aan de deur worden geen tickets verstrekt.

Praktische informatie: SKALAR Haarlemmerweg 8E 1014 Amsterdam. Open vanaf 10.00 uur

Wat gaan jullie doen tijdens de Lerarenstaking?

Mocht je willen weten welke leuke activiteiten bij jou in de buurt speciaal open zijn of aanbiedingen hebben tijdens de lerarenstaking, check dan de Kidsproof pagina uit jouw regio.

Uitgelichte foto’s door Pixabay

Spread the love

17 thoughts on “Lerarenstaking?! Er zijn genoeg leuke en ook educatieve dingen te doen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.