Weekend tip | LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen is eindelijk open!

Vorige week was het dan eindelijk zover; LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen opende haar deuren. Vanaf nu kan elke LEGO-liefhebber hier naar hartelust bouwen en spelen. Wij mochten alvast een kijkje komen nemen en een middagje spelen. Lees snel verder hoe wij het vonden en wat er allemaal te doen is.

LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen geopend

De ingang van het LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen kun je moeilijk voorbij lopen. Want al een geruime tijd staat er een grote giraf totaal gebouwd van LEGO-steentjes voor de deur, pal naast het Kurhaus op de boulevard van Scheveningen. Lange tijd moest de opening uitgesteld worden vanwege de coronamaatregelen. Maar nu de verspoeligen er zijn, mocht de deur van LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen dan ook eindelijk open.

Samen met drie Scheveningse schoolklassen opende Master Model Builder Arjan Groenendijk de gloednieuwe overdekte binnenattractie met miljoenen LEGO-steentjes op symbolische wijze door de giraf Gigi, zoals ze heet, LEGO-bladeren te geven in ruil voor de grote LEGO-sleutel die toegang gaf tot de indoorspeelplek. Vervolgens bestormden de kinderen een levensgrote DUPLO-blokkenwand die de ingang blokkeerde.

Wat is er te doen?

LEGOLAND Discovery Centre is geïnspireerd door de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. De overdekte binnenattractie gebruikt de meest moderne leertechnieken, waardoor kinderen gestimuleerd worden om samen te werken, kritisch te denken en probleemoplossend te werken. De indoorspeelplek met miljoenen LEGO-steentjes heeft de afgelopen jaren een complete metamorfose ondergaan en biedt vanaf nu interactief speelvermaak voor kinderen, hun familie en vriendjes. In Discovery Centre Scheveningen zijn maar liefst zeven verschillende gethematiseerde speelzones te vinden:

 • LEGO Friends Heartlake City, waar je de meiden van LEGO Friends kunt helpen om een geweldige stad te bouwen. Heartlake City is de thuisbasis van de vijf vriendinnen wiens missie het is om van hun huis en de wereld een betere plek te maken.
 • LEGO NINJAGO trainingszone, waar je alles leert van Meester Wu en de Ninja’s. Bouw je eigen NINJAGO LEGO-creaties en ga de uitdaging aan in het laserdoolhof.
 • LEGO DUPLO Park, speciaal gemaakt voor de kleinste bezoekers.
 • Bouw & Test zone, waar je kunt bouwen en racen met je zelfgebouwde LEGO-voertuig. Bekijk je snelste tijd en vergelijk deze met je vrienden en familie.
 • Creatieve Workshop, hier is elke dag een modelbouwer aanwezig die speciale workshops geeft met allerlei tips en tricks over het bouwen met LEGO.
 • MiniLand, speel met de interactieve stad – herken de bekende gebouwen uit Den Haag en Scheveningen en bekijk ze van heel dichtbij.
 • Imagination Express, een attractierit waarbij je zwaait met je toverstaf om punten te scoren terwijl je een ritje maakt door een bijzondere LEGO-stad. Kun jij zo veel mogelijk punten scoren?
 • 4D bioscoop, waar je verschillende leuke LEGO-films kunt bekijken, met bijzondere effecten zoals regen, wind en zelfs sneeuw, allemaal onder één dak.

Coronamaatregelen

Uiteraard houdt LEGOLAND Discovery Centre rekening met de geldende coronarichtlijnen van het RIVM: de veiligheid en gezondheid van aanwezigen en medewerkers staat voorop. Zo wordt de looprichting aangegeven, is er desinfectie aanwezig en moeten volwassenen te allen tijde afstand van elkaar bewaren. Gedurende de aangescherpte overheidsmaatregelen wordt er gewerkt met een ochtend- en een middagshift van 2 uur. De LEGO-steentjes en de attractie worden tussen de shifts door schoongemaakt. 

LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen Corona maatregelen

Wat vonden wij ervan?

We zijn een aantal jaar geleden al eens in LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen geweest. We waren dan ook erg blij toen we hoorden dat er een LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen zou komen. De kinderen vonden het namelijk erg leuk om hier een dagje te spelen en bouwen. Helaas moesten we even geduld hebben, maar vanaf nu is deze binnenspeelplek dan eindelijk open. Ideaal voor een dagje aan het strand als het regent of in combinatie met Sea Life, dat naast de deur zit.

Natuurlijk sprak Heartlake City van de LEGO Friends ze het meeste aan, maar al snel vond ik ze bij de racebaan, waar ze een wedstijdje hielden, wie de snelste auto had gebouwd. Maar ook het laserdoolhof van de LEGO Ninjago was een erg leuke uitdaging voor ze. Maar ook de workshop, het treintje en de 4D bioscoop waren een groot succes.

Terwijl de meiden lekker rondrenden en alles uitprobeerden, genoot ik van een kopje kofiie in het restaurantgedeelte. Er is een zitgedeelte in de koffiecorner, maar ook een aantal stoelen daar buiten. Wil je ondertussen wat werken, terwijl de kinderen spelen, dan is dat de beste plek, omdat daar de stopcontacten voor je laptop zitten. Omdat LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen beneden in een kelder gevestigd is, heb je er slecht bereik met je telefoon. Gelukkig is er wel gratis WiFi en kun je bellen via WhatsApp.

Praktische informatie LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

 LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Adres: Strandweg 13 K (boulevard), 2586 JK Den Haag, NL
LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen bevindt zich op de boulevard van Scheveningen, vlakbij het Hotel Kurhaus en de Pier. Deze boulevard is autovrij.

Parkeren: Er zijn in Scheveningen verschillende parkeergarages te vinden:

 1. Strand (Zwolsestraat 426)
 2. Kurhaus (Gevers Deynootplein 189)
 3. Nieuwe Parklaan (Nieuwe Parklaan 248)
 4. Zwarte Pad

OV: Vanaf Station Hollands Spoor – tram 1 richting Scheveningen (halte Kurhaus) of vanaf Station Den Haag Centraal – tram 9 richting Scheveningen (halte Kurhaus). Ook kun je buslijnen 21, 22 en 23 nemen (halte Kurhaus)

Kaartjes: €16,50 per persoon* of €95 voor een jaarkaart.
Voor meer informatie en tickets: klik hier.

* Volwassenen van 18 jaar en ouder moeten worden vergezeld door minimaal 1 kind van 12 jaar of jonger. Tickets voor volwassenen kunnen niet afzonderlijk worden gekocht en moeten worden gecombineerd met minimaal 1 kinderticket.

Foto’s van © Arnaud Roelofsz & Mama’s Liefste

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.